hajápolás leteszteltem szépségápolás shemagazin keratin kipróbáltam szép haj
Mutasson valaki egy olyan nőt, aki teljesen elégedett magával! Nagy valószínűséggel a génjeinkbe alapból belekódolták, hogy mindig találjunk magunkon valami kivetnivalót. Túl kicsi, túl nagy, túl száraz, túl zsíros...

Nekem a hajam az egyik gyengepontom. Vékonyszálú, tartás nélküli, a töve hamar zsírosodik, a végei viszont szárazak. De a legidegesítőbb tulajdonsága, hogy szöszösödik.

Mindig csodáltam azokat a nőket, akiknek annyira sima és fényes a hajuk, hogy megcsúszik rajta még a napfény is.

Az én loboncom maximum akkor ilyen, ha agyonvasalom, de olyankor is legjobb esetben fél napig tart az egész, utána megint kezd behullámosodni, és olyan mintha belenyúltam volna a konnektorba.

Ide nekem a keratint is!

A hajam megzabolázása érdekében már sok dolgot kipróbáltam. Átváltottam natúr samponra és balzsamra – az eredmény semmi. Kipróbáltam professzionális termékeket – itt már láttam változást, de nagyon messze voltam a vágyott állapottól még mindig. Jártam olyan hajkezelésen, ahol hajvasalóval passzíroztak a tincseimbe valami borzalmasan szúrós szagú hatóanyagot – ennek az első hajmosásig tartotta a hatása, utána viszont semmi javulást nem láttam, ráadásul szent meggyőződésem, hogy telenyomták kemikáliákkal a hajamat, mert szinte könnyeztem a kezelés alatt a fejemet beborító maró párától.


Már-már le is mondtam arról, hogy bármit lehetne tenni az ügy érdekében, amikor

egy barátnőm előrukkolt a keratinos szerkezetjavító és szerkezetépítő kezeléssel.

Én meg mondtam neki, hogy köszönöm, volt már benne részem és nem szeretném, ha újra hajvasalóval sütnének bele valami büdös vegyszert a hajamba. Erre ő megnyugtatott, hogy itt szó sincs vasalásról, csak egy három lépésből álló egy-másfél órás kezelésről, ahol a haj alapvető alkotóelemeinek a hajszálak belsejébe való visszajuttatása a cél. Mivel se vasalásról, se vegyszerről nem esett szó, így végül arra a következtetésre jutottam, hogy ártani biztosan nem fog egy ilyen szeánsz, nézzük meg, mit tud.

Forrás: Szeitl Mónika

Hajszerkezetjavítás felsőfokon

Egy szép, őszi délelőtt érkeztem a budai szalonba, ahol Oros Bogi várt engem hatalmas mosollyal az arcán. Bogiról tudni kell, nem csupán fodrász, de hajápolási tanácsadó is, aki imádja a munkáját, imád csacsogni és hála az égnek, egyáltalán nem zavarta az állandó faggatózásom. Bármire voltam kíváncsi, szívesen válaszolt nekem és a huszadik kérdésemre sem forgatta a szemét, így bátran elő is rukkoltam mindennel, ami érdekelt, ennek köszönhetően pedig átfogó képet kaptam a kezelésről, amit most meg is osztok veletek.

Első körben egy szokásosnak tűnő mosásra hajtottam a fejemet Bogi kezei közé, ám mint kiderült, itt jóval többről volt szó, mint egy egyszerű tisztítás. Ez ugyanis már a kezelés első lépése, ahol a hagyományos mosáson felül

a fejbőr és a hajszálak olyan mélytisztításon esnek át, mint amikor az arcunkat leradírozzuk.

Ráadásul, amellett, hogy a speciális sampon eltávolítja a különféle szennyeződéseket, a hajápolók és hajformázók maradványait, fel is nyitja a haj szerkezetét (kutikulát), előkészítve így a tincseinket a hatóanyagok befogadására. Ezután áttelepültem a fodrászszékbe, majd Bogi kifésülte a hajamat és tincsenként befújta egy természetes forrású keratint, fehérjéket és aminosavakat tartalmazó készítménnyel, amely mélyen bejut egészen a hajszálak belsejébe, ráadásul

enyhe hő hatására a keratin képes térhálósodni és így rekonstruálni a sérült szerkezetet.

A hajszálaim újjáépítését a hajrostok tömörítése követte. Ennél a lépésnél ismét tincsenként lett felkenve egy specifikus összetételű krém a fejemre, amely a benne található

fehérjék és aminosavak hatására nem csak a sprőd hajat varázsolja simává, de a hajhagymák is kapnak általa egy nagy adag táplálást.

Forrás: Szeitl Mónika

A tízperces hatóidő után már csak egy alapos öblítés várt rám és persze a szárítás, hogy végre szemügyre vehessük a végeredményt.

Keratinos szerkezetjavítás - IGEN-nel voksolok rá

Nagyon kíváncsian vártam, milyen is lesz a hajam a kezelés után és bevallom minden várakozásomat felülmúlta. Tény, hogy egy hajmosásra nagyon megérett lobonccal érkeztem a szalonba, de

ha egymás mellé tesszük az előtte és utána képeket, akkor bizony ordít a különbség.

És akkor is ordított volna, ha az általam frissen mosott és szárított hajamat hasonlítottuk volna össze a kezelés utánival. Nagyon puha, nagyon rugalmas és nagyon fényes eredményt kaptam, amelyen - bátran állíthatom -, hogy hasra esett volna a napfény, ha épp nem lett volna borús az idő.

Természetesen azt is megkérdeztem, hogy meddig tart a kezelés hatása és milyen időközönként érdemes elvégeztetni, mert nem ringattam magam abba az illúzióba, hogy ez most már örökké így fog maradni.

Bogi azonban megnyugtatott, hogy mivel itt nem tüneti kezelésről van szó, hanem a hajszálak regenerálásáról, szerkezetjavításáról és újjáépítéséről, így nem az fog történni, hogy „kimegy" a hajból az anyag és emiatt újra nagyon csúnya lesz, hanem ellenkezőleg, egyre szebbé, fényesebbé, sőt dúsabbá válik a hajkoronánk. Ehhez pedig bőven

elég, ha első évben évszakonként, majd pedig évente kétszer – a téli és a nyári hónapokat követően - elvégeztetjük a kezelést.

Forrás: Szeitl Mónika

Én azóta már túl vagyok egy otthoni hajmosáson is és bár nem állítom, hogy olyan sima a hajam, mint a tükör vagy úgy ragyog, mint a legfényesebb gyémánt, de klasszisokkal szebb, kezelhetőbb és sokkal rugalmasabb, mint amilyen a kezelést megelőzően volt. Tavasszal biztosan elmegyek újra Bogihoz, hogy megismételjük az egészet, mert ahogyan ő is mondta, ez nem egy egyszeri „felkenem és kész" csodamódszer, hanem egy olyan kezeléssorozat, amely fokozatosan, lépésről lépésre fejti ki a hatását és állítja vissza a haj egészséges, eredeti állapotát.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.