párkapcsolat shemagazin barátok pasi féltékenység
Egy párkapcsolat nem feltétlenül arról szól, hogy minden lehetséges szabadidőnket együtt töltjük. A férfiaknak például szükségük van pasis időre, amikor a barátaikkal vannak nélkülünk. Ez nem azt jelenti, hogy nem szeretnek minket, vagy, hogy nem tudnak velünk kikapcsolódni. Egyszerűen ez egy olyan igény, amiben mi, csupán támogató félként tudunk részt venni.

Elsőként fontos tisztázni, hogy sose sértődötten, közönyösen vagy épp indulattal fogadd, ha a barátaival töltené az estét. Nehéz szánalmasabb dolgot elképzelni, mint amikor egy nő a kedvese barátaira féltékeny. Természetesen ez csak akkor helytálló, ha a többet van veled, és nem helyezi első helyre a haverokat.

Mit csinálnak a férfiak együtt?

Addig, ameddig nincs okod feltételezni, hogy ezek az alkalmak csupán kibúvók a félrelépésre, addig igazán semmi közöd hozzá. Ne titkolózzatok egymás előtt, de mégis kell némi tér és idő, amivel nem kell elszámolnotok. Ezzel erősítitek, hogy bár egy pár vagytok, mégis mindketten megőriztétek az autonóm lényeteket. Persze minden kapcsolat más dinamikával működik, de a rögzült kisajátítás és féltékenykedés egyikben sem tud hosszú távon működni.

Mit ne tegyél?

Ne ellenőrizd percenként! Ezzel csak azt fogod elérni, hogy feszült lesz, amiből könnyen lehet veszekedés. Hidd el, ha a félrelépését így kell megakadályoznod, akkor az egész kapcsolatot megette a fene. Te örülnél, ha a barátnőiddel töltött idődben fél óránként be kellene jelentkezned nála? Ugye, hogy nem? Nos, miért várod el ezt tőle? Azzal, ha teret adsz neki, jobban fog hozzád kötődni.

Sose várd este morcosan, feldúltan – feltéve, ha nincs rá okod. Sok nő féltékeny arra az időre, amit a párja nem vele tölt. Ilyenkor hajlamosak némi műbalhét kreálni – gyakran tudat alatt -, hogy sokszoros megerősítést kapjanak az irántuk érzett szeretetről. Pedig az is elég lenne, hogy odasúgd a fülébe, hiányzott neked, és örülsz, hogy végre együtt vagytok. Erre egy szereteten és tiszteleten alapuló kapcsolatban olyan választ fogsz kapni, ami hidd el, ezerszer jobban fog esni, mint egy hisztivel kicsikart szerelmi vallomás és ígéret-halom.

Forrás: Shutterstock

Mit csinálj, amíg a pasid a haverjaival van?

Lényegében bármit. Amennyiben együtt éltek, kihasználhatod az időt, hogy egyedül lehetsz a lakásban. Szervezhetsz magatokhoz csajos összejövetelt, kimozdulhatsz a barátnőiddel, énidőzhetsz, sportolhatsz, megnézhetsz egy olyan filmet, amitől a pasidat a hideg is kirázza. Ezek a programok persze csak akkor fognak jóleső érzéssel eltölteni, ha nem aggódsz.

Tisztázzátok le a szabályokat mielőtt elmenne. Ha neked szükséged van például arra, hogy az este folyamán egyszer beszéljetek telefonon, vagy írjatok egy-két üzenetet, akkor mondd ki. Állapodjatok meg abban, ami téged megnyugtat, de még neki is komfortos.

Abban az esetben, ha nincs rá okod, mégis félelmek gyötörnek akkor, amikor a pasid a barátaival lóg, vezesd le ezt a feszültséget valamilyen kreatív elfoglaltságban: fess, írj, főzz, rajzolj, sportolj. Hívd fel egy barátnődet vagy találkozz vele. Tereld el a gondolataidat a rossz irányból. Egyszerűen ne engedj nekik teret, hiszen csak a saját óráidat mérgezed velük.

Te szoktál kattogni, amikor a barátod a haverjaival lóg nélküled?

Nyitókép: Shutterstock

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.