5 dolog, amivel kimaxolhatod a szeptemberi megújulást!

Megújulás, újrakezdés, tiszta lap - három dolog, amit minden ember szeret. Miattuk elviselhetőek a gyarapodó sorszámú szülinapok, és ők ragyognak át az újévi macskajaj ködén.

És ott van még a naptári év bónusza az újjászületésre: a szeptember! Talán a tanévkezdés teszi, talán az, hogy véget ért az agyzsibbasztó meleg, és lehet újra a komoly dolgokra figyelni, de szeptemberben mindenki kicsit újratölti magát. Most mind örülhetünk, mert hurrá, itt van, újra megérkezett!

Itt van öt dolog, amivel kimaxolhatod az őszi újrakezdést:

1. Minden héten legyen valami jó!

Ha van iskolás gyerek a háznál, akkor szeptembertől újra kell szervezni a hetirendet. Ilyenkor a különórák, az edzések és az urad heti haveros kimenőjén túl magadra is gondolj! Arra az emberre, aki boldoggá teszi a szeretteidet. A legjobbik énedre. Neked is jár pár óra töltődés! És ne gyötörjön a lelkiismeret, ha mostantól minden csütörtök este a barátnőddel vacsorázol - ami a te idegeidet megnyugtatja, az az egész családnak jót tesz.

2. Kezdj bele valami újba!

A jó hír, hogy ez lehet bármi, ami tartalmasabbá teszi az életedet. Régi álmod a fallabda? Foglalj le egy termet, és hajrá! Egy ideje kacérkodsz a fotós sulival? Keress rá, mikor indulnak a következő képzések! Esetleg tölts le egy új feladatkezelő vagy szókincsfejlesztő alkalmazást, vagy vegyél egy szép füzetet, és esténként írj le pár gondolatot a napodról! - Végtelen számú dologgal teheted értékesebbé a múló időt.

Forrás: Shutterstock

3. Méregtelenítsd a lakást!

Nem vagyok feng shui tudor, de az biztos, hogy a sok felesleges kacat, cucc és bigyó nem tesz jót az aurádnak... akarom mondani, a figyelmednek. A külső-belső méregtelenítés jegyében szánj egy napot a szelektálásra! Akár tíz éve, akár fél éve történt ez utoljára, meg fogsz lepődni: bőven lesz mivel megtölteni a zsákokat.

Elsősorban ne a kukának termelj, hanem adományboltoknak és jótékonysági szervezeteknek! Itt új gazdára találnak majd a kinőtt vagy megunt ruhák, tárgyak, eszközök - és nem csak te jársz jól!

4. Plusz szépségörömöt mindenkinek!

A természeti elemek nyáron megtépázzák a bőrünk, a hajunk, a körmünk - most komolyan, kell valami különleges indok a szépségápoláshoz? Lehet otthon vagy szakembernél, lehet új vagy régi kedvenc, de kényeztesd kicsit a magad a szeptemberi megújulás jegyében!

5. Készülj a bekuckózásra!

Még éget a déli nap, de az alkonyok hunyorgásából már tudható: valami tényleg véget ér. Ne sajnáld! Az eszeveszett forróság és gyötrő napfény hosszú órái helyett jön a békés bekuckózás időszaka. Lepd meg a kanapéd egy szép takaróval, szerezd be a kedvenc teáidat, új könyveket, gyertyákat - én borzongok a gyönyörűségtől, ha a hosszú őszi estékre gondolok.

Forrás: Shutterstock
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

 Nyitókép: Shutterstock 

    Ezek is érdekelhetnek