Boldog punci melegben is - hogy ne a fertőzésekről szóljon a nyár!

Imádom a harmincfokos meleget és a napsütést, ha tehetném, egész nap csak a vízben lubickolnék. A nyár számomra azonban nemcsak a vakációt, a kikapcsolódást jelenti, hanem azt a fránya izzadást is.


Ráadásul ilyenkor könnyen összeszedek valamilyen női nyavalyát, ami aztán végképp elrontja a napjaimat. Azt hiszem, ezzel a problémával nem vagyok egyedül... Ezért a legfontosabb kérdés, hogy mit tegyünk, és mit ne, ha szeretnénk gondoskodni az intim testrészek védelméről.

Semmit nem szabad túlzásba vinni!

A hüvelynek saját öntisztító mechanizmusa van, a kémiai tisztítószerek azonban könnyen megváltoztathatják annak természetes pH-ját. Ennek eredményeként pedig olyan tünetekkel számolhatsz, mint az irritáció, a viszketés és a kellemetlen szagok. Az egészséges hüvelyflóra fenntartása érdekében használj olyan termékeket, amelyek megóvják ezt a kényes egyensúlyt! Bár nagyon csábítóak az illatosított kencék, allergiás reakciót válthatnak ki a hüvelyben, illetve a szeméremtest környékén. Helyettük inkább válaszd azokat, amik természetes anyagokból készültek!

Forrás: iStockphoto/vadimguzhva

Vizes bikiniben ücsörgés? Felejtsd el!

A strandolás a legjobb szabadtéri program kánikulában, de egy csúnya hüvelyfertőzés simán elronthatja az élményeket. A nedves fürdőruhák remek táptalajt biztosítanak a gombák és baktériumok számára, így ezeket érdemes úszás után mielőbb szárazra cserélni. Fürdés, úszás után alaposan töröld át a testedet (a nemi szervek kiemelt figyelmet igényelnek), mert a nedvesség bizony kedvez a kórokozók elszaporodásának.

A tanga szexi, de veszélyes

Fontos, főleg ezekben a meleg hónapokban, hogy milyen alsóneműt választasz, de nem elég csak az esztétikára helyezni a hangsúlyt. A műszálas és túl szoros darabokat nyugodtan felveheted a tiltólistára, ezek alatt ugyanis könnyen befülled a bőröd, megfelelő környezetet teremtve a gombák szaporodásának. Hogy a forróságban ne rontsd tovább a helyzetet, viselj lengébb, természetes alapanyagból készült ruhákat, amelyek elősegítik az intim területek szellőzését!

Forrás: iStockphoto/ALEXANDER DOBROVODSKY

Legyél óvatosabb a piros betűs napokon!

Nyáron fokozottabban kell ügyelni az intim higiéniára - különösen menstruáció idején. Ha tampont használsz, figyelj arra, hogy a felhelyezés tiszta körülmények között történjen, és csere előtt mindig moss kezet, hogy ne kerülhessenek kórokozók a hüvelyedbe! A nagy hőségben ajánlatos a tampont és a betétet is három-négyóránként cserélni, hogy megelőzd a kellemetlen szagokat és a kínos foltokat. Azt pedig talán mondanom sem kell, hogy a tampont fürdés után azonnal el kell távolítanod!

SHE

Oké, hogy szép puncira vágysz, de mindenáron?

Mi, nők a vakációszezonban gyakrabban szőrtelenítünk, de néha hajlamosak vagyunk túl messzire menni a pihe-puha (punciért) bőrért. Akár borotválod, akár gyantázod az intim területet, várj legalább 48 órát a napozással és strandolással! A bőr regenerálódásának idő kell, a nyugtató, fertőtlenítő hatású készítmények pedig segítenek javítani az érintett terület állapotát. Még egy jó tanács: ügyelj a megfelelő eszköz kiválasztására, hiszen rendkívül érzékeny területről van szó, a közös borotva pedig komoly veszélyforrást jelent!

Nyitókép: iStockphoto

    Ezt olvastad már?