Készíts házilag bonbonokat, nyalókákat!

Ha azt mondom: csajos este, felcsillan a szemed? Egy borozós, csacsogós programot képzelsz el? Ezt még jobban fel tudjátok dobni, ha közben ínycsiklandó bonbonokat és látványos csokinyalókákat készítetek.

Forrás: Herczeg Zsuzsa saját fényképe

Amit akár rögtön el is fogyaszthattok vagy csomagolhattok a kedveseteknek, így biztos - szó szerint is - jobb szájízzel fog elengedni legközelebb. De akár egy anya-lánya napnak is része lehet egy kis kreatívkodás. És ha a végtermékeket beviszitek az iskolába, az egyedi alkotásaitoktól garantáltan elájul majd a többi anyuka!

Hogyan kezdj hozzá?

Készítsd elő a bonbon- és nyalóka készítő szilikon formákat! A piacon számos variáció megtalálható, ezért változatos alkotások születhetnek!

Forrás: Herczeg Zsuzsa saját fényképe

Szükséged lesz még fehér- és tejcsoki cseppekre (ha te az étcsokit szereted, akkor arra is) és mogyoróra.

Forrás:Herczeg Zsuzsa saját fényképe
  1. Olvaszd fel a tejcsokit vízgőz felett!  
    Forrás: Herczeg Zsuzsa saját fényképe
  2. Olvaszd fel a fehér csokit is ugyanígy egy hőálló pohárban vagy lábasban!
    Forrás: Origo
  3. Folyass a szív alakú nyalóka forma egyik szívébe fehér csokit úgy, hogy befedje a forma alját!
    Forrás: Herczeg Zsuzsa saját fényképe
  4. A virágok készítésére alkalmas nyalóka forma minden mélyedésének aljára húzz néhány csíkot rendezetlen formában!
    Forrás: Origo
  5. Tedd hűtőbe mind a két formát, hogy megszilárduljon bennük a csoki!
  6. A szívek készítésére alkalmas formát vedd ki a hűtőből, és helyezd a formában a nyelek részére kialakított mélyedésekbe a pálcikákat, majd töltsd ki a lyukakat tejcsokival! Ha ezzel megvagy, tedd vissza a hűtőbe, hogy megszilárdulhasson a csoki!
    Forrás: Herczeg Zsuzsa saját fényképe
  7. Vedd ki a hűtőből a virágos formát is, és végezd el ugyanazt a folyamatot, mint az előbb!
    Forrás: Herczeg Zsuzsa saját fényképe
  8. Szilikon kenőecset segítségével kend ki tejcsokival a bonbon készítésére alkalmas formákat! Ha ezzel kész vagy, tedd hűtőbe, hogy megszilárdulhasson a csoki!
    Forrás: Herczeg Zsuzsa saját fényképe
  9. Amíg erre vársz, van időd mogyorót törni.
    Forrás: Herczeg Zsuzsa saját fényképe
  10. A formák mindegyik lyukába tégy egy-egy szem mogyorót a csokira! Majd önts csokit a mogyorókra úgy, hogy az teljesen kitöltse a lyukakat! (Tölteléket ízlésednek megfelelően választhatsz. Szinte bármivel megtöltheted a bonbonokat: saját készítésű marcipánnal, házi mézes meggylekvárral, aszalt gyümölcsökkel, Nutellával, stb.)
    Forrás: Herczeg Zsuzsa saját fényképe
  11. Tedd a hűtőbe a formákat, és várd meg, hogy megszilárduljon a csoki!
    Forrás: Herczeg Zsuzsa saját fényképe

     

Tudtad?

Marcipán masszát te magad is készíthetsz otthon. Ráadásul a művelet egyáltalán nem bonyolult! És ami még nagyszerű benne: ízlésednek megfelelően ízesítheted a marcipánodat!


Házi marcipán massza


Főzd fel a vizet cukorral vagy porcukorral, hogy cukorszirupot kapj! Majd öntsd a szirupot mandulaliszthez, melybe előzőleg narancshéjat reszeltél! Ha szeretnéd, a vizet részben vagy teljesen ki is válthatod narancslével. De ízesítheted akár rum aromával, esetleg fahéjjal is. Gyúrd össze a masszát, és henger alakúra formálva tekerd fóliába, ha nem használod fel az egész mennyiséget.

Szedd ki a formákból az alkotásokat és voilá! Már kész is a házi bonbon és a csokinyalóka!

Forrás: Herczeg Zsuzsa saját fényképe
Forrás: Herczeg Zsuzsa saját fényképe

Nyitókép: Herczeg Zsuzsa saját képe

    Ezt olvastad már?