Hogyan ápold a hajadat? A tökéletes hajápolási rutin lépésről lépésre

PR cikk fodrászat hajápolás hajformázás
A haj megfelelő, profi, testre szabott ápolása elengedhetetlen ahhoz, hogy egészséges és ragyogó maradjon. Azonban a hajápolási rutin összeállítása bonyolultnak tűnhet, hiszen rengeteg termék és technika áll rendelkezésre. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan alakíthatunk ki hatékony hajápolási rutint, amely lépésről lépésre segít megőrizni a hajkoronánk szépségét és egészségét.

Az alapok kihagyhatatlanok – mosástól a szárításig

A hajmosás a hajápolási rutin legelső és legfontosabb lépése. Lényeges az optimális sampon megtalálása, aminek az ismertetőjegye, hogy passzol az egyéni hajtípushoz. Megéri elkerülni a túlságosan gyakori hajmosást, mert az eltávolíthatja a haj természetes olajait, amelyek hidratálják és védik a hajszálakat. A hajtípusunknak megfelelő sampon segít megtisztítani a hajat anélkül, hogy kiszárítaná. Száraz haj esetén a hidratáló, zsíros típusnál zsíros hajra kifejlesztett sampon az ideális. Mosás közben célszerű odafigyelni arra, hogy ne dörzsöljük túl erősen a fejbőrt, mert ez irritációt okozhat. Ezután jöhet a gyengéd hajtőbe masszírozás, majd az alapos leöblítés.

Az Euronics hajápolás részlegének termékei között számos hajápolási eszközt és kiegészítőt fedezhetünk fel, amik nagyjából nélkülözhetetlenek a sikerhez. A kondicionáló alkalmazása elengedhetetlen a haj puhaságának és hidratáltságának megőrzéséhez. A hajszálak külső rétegének megerősítésével hozzájárul a hajszálak töredezésének elkerüléséhez, és könnyebbé teszi a kifésülést. A kondicionáló helye a hajvégeken van, a felvitel időpontja pedig pont a hajmosás után következik be. Némi hatóidőt mindenképpen ildomos kivárni, mondjuk pár perc elegendő. Végül jöhet az alapos öblítés újfent. A kondicionáló közbenjárásával a haj nedvességtartalma megőrizhető, miközben a selymesebb, puhább tapintás garantálható. Extrán száraz vagy töredezett hajkoronánál, érdemes hetente mélyhidratáló pakolást is alkalmazni, amely még mélyebben táplálja és erősíti a hajszálakat.

A hajszárításnál a legnagyobb veszély a hőhatás okozta károsodás. A túl forró levegő gyorsan kiszáríthatja a hajszálakat, ezért érdemes kíméletesebb módszert választani. Az első lépés a „turbán technika”, azaz a törölközőbe csavarás. A gyengéd mozdulatok kifizetődőek, a túl erős dörzsölés megtörheti a hajszálakat. Aztán jöhet a hajszárító, aminek a hőfokát megtérülő taktika az egyéni hajtípus igényeihez igazítani a roncsolódás elkerüléséhez.

Mi a helyzet a hajformázással?

A hajformázó eszközök, mint a hajvasalók és hajsütővasak, sokak számára konkrétan elengedhetetlenek a tökéletes frizura elkészítéséhez. Azonban ezek a hőhatást alkalmazó készülékek károsíthatják a haj szerkezetét, ha nem használjuk őket megfelelően. Hajformázás előtt érdemes hővédő sprayt vagy krémet bevetni, amely védelmet nyújt a hőhatások ellen. Így megelőzhető a hajszálak kiszáradása és töredezése. Célszerű megpróbálni alacsonyabb hőfokot használni a hajvasalón vagy hajsütőn. Ellenben nem jó ötlet túl sokáig tartani a hajszálakon az eszközt, mert ez károsíthatja a haj szerkezetét.

A hajvégek a haj legérzékenyebb „pontjai”, amelyek könnyen töredezhetnek. A hajápolási rutin részeként érdemes külön figyelmet fordítani az ápolásukra elkerülve a töredezést és megőrizve a haj egészséges megjelenését. A hajvégápoló szérumok, olajok pontosan ebben lehetnek a segítségünkre. Heti egy alkalommal bőven elegendő valamelyiket alkalmazni. Ezen túl pedig a rendszeres hajvágás is erősen ajánlható.

(x)

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.