kibeszélő sminkem makeup sminkelés
Te tudtad, hogy a szemhéjbázis az nem a lázadók támaszpontjának a neve? Vagy hogy a primer az nem egy kutatásmódszertani eszköz? És amikor azt emlegetik, hogy "peptid", akkor valójában nem is azzal próbálnak inzultálni, hogy a fejtetődön kopaszodsz? Mert nekem ez mind új volt.

Tini korom óta sminkelek, volt időm kitapasztalni, hogy mi az, ami kb. jól áll. Megvan a rutinom, ami gyors, és viszonylag szép sminket eredményez. Ezt az egyfajta sminket félálomban, fesztivál után a sátorban, és akár a legnagyobb macskajaj közepén is bármikor fel tudom tenni magamra. Oké-oké, azért néha én is belecsúsztam a lúzerségbe.

Például az egyik szemöldököm rendszeresen feljebb csúszott a másiknál, nagyon enyhén, de nagyon zavaróan. És hát, izé, azért a pirosító és bronzosító felkenése után néha tényleg aggódtam, nehogy fizetést akarjon küldeni a Nemzeti Cirkusz.

Arra is volt már példa, hogy otthon femme fatale-nak éreztem magam, de mire odaértem a szuper dögös sminkemmel a buliba, és megláttam magam a tükörben, a frász jött rám. Mert inkább mocsári szörnynek néztem ki - abból is annak a fajtának, amivel a rossz gyerekeket ijesztgetik -, mint party királynőnek.

Aztán a SHE.HU szerkesztősége csapatépítő business look sminktanfolyamon vett részt. Tudod, amikor azt tanítják, hogyan legyél jó csaj az irodában vagy a hétköznapokban anélkül, hogy egy egész drogéria szortimentjét a fejedre kennéd. És én csak ámultam és bámultam, hogy wow! Hát majdnem rendeltem egy csokor virágot, és csak a rendkívül híres önuralmam tartott vissza attól, hogy heves udvarlásba kezdjek magamnak.

Forrás: Shutterstock

Megtanultam, hogy a szép smink az arcápolással kezdődik. Az pedig, amit én minden nap leműveltem a tükör előtt, még csak köszönő viszonyban sincs a helyes arcápolási rutinnal. Mondjuk, az sem ártott, hogy valaki végre megmondta: személy szerint nekem milyen színek állnak jól. Mert annyi, hogy "neked a barna", az kábé annyit ér, mint dédanyámnak azt mondani, hogy a C meghajtón keresse a Fotók mappát. Mert annak a nyamvadt barnának vannak meleg, hideg tónusai és minimum ezer árnyalata.

Azt is megtudtam, hogy márpedig létezik (!) olyan színű rúzs, ami jól áll nekem. Sőt, ha profi módon viszem fel az ajkaimra, akkor nem nézek majd ki úgy, mint egy lecsúszott vámpír, aki széttépett egy városi nyestet.

És ami a legjobb, hogy nem a drága kencefice a jó kozmetikum, mert vannak olyan olcsó termékek, amik kenterbe verik a luxusmárkákat. Ráadásul ezek nagy részéről előtte még soha nem is hallottam.

Szóval, a csapatépítő elején még bőszen mondogattam: "sminkelni mindenki tud", és már tényleg mindenki kívülről fújja, hogy mire kell figyelni, ha el akarod kerülni a tipikus sminkbakikat. Ne legyen az alapozód maszkszerűen rákenve az arcodra, ne csinálj magadnak csodálkozós szemöldököt, a kevesebb több, blablabla.

Ugyan mi ebben olyan nehéz? Pláne ma, amikor a YouTube tele van smink tutorialokkal. A végén pedig, mikor kisminkeltem magam a már megtanult trükköket alkalmazva - hát mit szépítsem? -, azonnal szerelembe estem magammal. :D

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.