PR cikk
A nyaralásnak egyszer vége szakad, de a hangulat felidézése a pálmafák nélkül is lehetséges: élvezd a hétvégéket és az estéket jó társaságban, finom koktélokkal!    

Forrás:Bernáth Melinda

A koktélozás egy kényeztető időtöltés, amit otthon is könnyen tető alá hozhatsz, ha van néhány szabad órád. Az interneten elérhető receptekhez nem kell profi bármixernek, vagy őstehetségnek lenned: csak keverd össze a hozzávalókat, csukd be a szemed és képzeld magad a kedvenc vízpartodra vagy teraszodra.

3 tipp az otthoni koktélozáshoz

1. Csínján a cukorral!

Ami jól esik, általában tönkreteszi az alakunkat és nem segít az egészségünkön… A cukorszirup és az egyéb édesítőszerek sok koktél fontos elemei: ezzel együtt ahol lehet, próbáld visszafogni használatukat. Ha az italaidban helyettük inkább édeskés gyümölcsökkel dolgozol, nemcsak természetesebb ízeket kapsz, de a gyakran a kalóriák terén is jobban jársz.

2. Többet ésszel, mint erővel

A koktélparti nem egyszerű iszogatás! Bár a legtöbben imádjuk az alkoholos italokat, a nagy melegben érdemes olyan innivalókat is kipróbálni, amelyek nagyon finomak, mégsem bódulunk el tőlük. Talán meglepő, de a legjobb koktélok közül sok alkoholmentes: ha az örömöt inkább az ízek stílusos kombinációja adja, talán a másnap is kellemesebb, a beszélgetések pedig nyugisabbak lesznek.

3. Minden recept titka az alapanyagokban rejlik

Kevésbé ismert tipp, de a koktélok, sőt, a teák, kávék valódi aromáját jobban előhozhatod, ha a megszokott csapvíz helyett inkább szűrt vízzel készíted őket. A vezetékes víz Magyarországon alapvetően jó minőségű, még ha az íze területenként változó is. Ha kiszűröd belőle az ízrontó anyagokat, könnyen lehet, hogy meglepődsz az eredményen. A szűrt víz a specialty kávézók, teázók kedvenc titkos összetevője: elkészíthető pult alatti, beépíthető, konyhai víztisztítóval vagy egy vízszűrő kancsóval is.

Íme egy hűsítő, alkoholmentes koktél recept, ami nekünk bevált. Nem csak finom, de gyönyörű is!

Őszibarackos jegestea recept

Forrás: Bernáth Melinda

Hozzávalók (4 főre):

1 liter szűrt víz

2 teáskanál Earl Gray tea

2 narancs

2 db őszibarack

0,5 dl cukorszirup

4 db mentalevél

Jégkocka

Elkészítés módja:

1. Kezdésként forraljuk fel a szűrt vizet és öntsük rá a tealevelekre. Az így készülő teát hagyjuk 5 percig ázni, majd szűrjük le, és hagyjuk teljesen kihűlni egy nagyobb kancsóban.

2. Facsarjuk ki a narancsok levét.

3. Tisztítsuk meg a barackokat, majd daraboljuk fel és tegyük őket turmixba. A turmixot keverjük össze a narancslével, a mentával és a cukorsziruppal.

4. Öntsük fel a kihűlt teát a narancsos-barackos mixszel és keverjük el.

5. Tegyünk a poharakba tetszőleges mennyiségű jégkockát, majd öntsük rá az összekevert italt: a koktél már készen is van!

Tipp: ha a jeget is szűrt vízből készíted, nem csak a koktél hangulatát meghatározó jégkocka lesz áttetszőbb, de az italt sem rontják el az esetleges mellékízek.

Kísérletezz új ízekkel!

Mindenképp próbálj ki többféle variációt is: kombinálj és kísérletezz! Ha örülnél még néhány koktélreceptnek, amelyek bármikor feldobnak és visszaröpítenek a vízpartra, akkor iratkozz fel a BWT hírlevelére és ingyenesen a tiéd lehet egy online receptgyűjtemény!

Az igazán jól eltalált esték persze többek, mint néhány jól kiválasztott recept – a lényeg csak rajtatok múlik!

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.