Julia Roberts sztárok Császár Zsanett plasztika külső plasztikai sebészet Selena Gomez
Hollywoodban a nőkre hatalmas nyomás nehezedik a külsejük kapcsán. A sztárok gyakran végeztetnek magukon plasztikai beavatkozásokat annak érdekében, hogy fiatalabbnak és hamvasabbnak tűnjenek.

Ám szerencsére akadnak olyan hírességek is, akik dacolva a mindent elárasztó - és feláldozó - szépségkultusszal, nem félnek felvállalni a saját tökéletlenségeiket. Mutatjuk a kedvenceinket!

Beyoncé: "Van egy kis mamipocakom, de ráérek leadni."

Beyoncéről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni, tehetsége és egyedisége megkérdőjelezhetetlen. Ő minden idők egyik legikonikusabb előadója, ami nem is csoda, hisz bármibe kezd, sikert arat. (Tökéletes példa erre a legújabb, Black Is King című vizuális albuma.)

A formás idomokkal megáldott énekesnő több interjúban is hangsúlyozta, hogy már nem nyomasztják a női testtel kapcsolatos lehetetlen elvárások. Azt is bevallotta, hogy első terhességét követően görcsösen próbált lefogyni, ám az ikrek megszületése után megváltozott az önmagával való kapcsolata, így az sem zavarja, hogy teltebb lett az alakja.

Julia Roberts nemet mond a plasztikára!

A mindig mosolygó Julia az egészséges életmód híve. Odafigyel arra, hogy milyen ételek kerülnek a tányérjára, ha pedig néha elcsábul egy sütire, akkor lemozogja a felesleges kalóriákat. Az 52 éves színésznő szépségének titka a természetességben rejlik, ezért nem hajlandó kés alá feküdni akkor sem, ha ezzel a karrierjét kockáztatja.

"Sajnálatos, hogy olyan pánikba esett, diszmorfikus társadalomban élünk, ahol a nők még a lehetőségét sem adják meg maguknak arra, hogy megnézhessék, milyenek lesznek idősebb korukban" - nyilatkozta az Oscar-díjas filmcsillag, amikor arról kérdezték, miért ellenzi annyira a plasztikai beavatkozásokat.

Bella Thorne: "Kurvára nem vagyok tökéletes!"

Az egykori Disney-csillag többek között extravagáns öltözködéséről, provokatív kijelentéseiről és smink nélküli szelfijeiről híres. Bella egy videóinterjúban arról beszélt, hogy kamaszkorában csúnya pattanásokkal küzdött, és a mikrotűs kezeléstől kezdve a lézerterápián át egészen a vámpírszérumig mindent kipróbált, amit csak lehetett.

A vörös bombázót rengeteg támadás éri a bőre miatt, ő azonban nem törődik a rosszindulatú megjegyzésekkel. Egyik Insta-bejegyzésében arra biztatja követőit, hogy fogadják el önmagukat és bátran beszéljenek a saját félelmeikről, bizonytalanságaikról.

Gal Gadot szerint egy sztár laposban is lehet nőies!

A hatalmas sikert hozó Wonder Woman címszereplője alighanem az egyetlen olyan hollywoodi sztár, aki a hivatalos eseményeken inkább a kényelmet részesíti előnyben, mint a divatot.

"Szeretek magassarkút viselni, mert gyönyörű és szexi. Ugyanakkor, különösen a tűsarkúk könnyen kibillentenek minket az egyensúlyból. Bármelyik percben eleshetünk. És a hátunknak sem tesz jót. Akkor miért csináljuk?" - fejtegette egy interjúban a Tel-Avivban született híresség.

Egy biztos, Gal Gadot a "Let's wear flats!" (Viselj lapos talpút!) felkiáltással új trendet teremtett a vörös szőnyegen.

Selena Gomez csak saját magának akar bizonyítani.

A mexikói származású színész-énekesnő hideget-meleget is kap közösségi oldalán. Egyik alkalommal durván beszóltak neki, így vágott vissza a bikinis fotóját kritizálóknak:

"A szépség mítosza a reménytelenség, az öntudat és az önutálat végtelen spiráljába taszítja a modern nőt, aki a társadalmi elvárások alakította tökéletes szépségideálnak igyekszik megfelelni. Én azért törődöm magammal, mert így döntöttem, nem pedig azért, hogy bárkinek bármit is bizonyítsak."

A poszt pillanatok alatt nagyon népszerű lett, és sok rajongója támogatásáról biztosította Selenát.

Még több olvasnivalóra vágysz?
Megértjük, és segítünk is neked. Ha idáig eljutottál, biztos Pechál Péter írói oldala is tetszene, ahol rengeteg hasonló téma vár rád.Fotó: Szabó Gábor

Nyitókép: AFPforum

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.