2020-as szín trend: Miket viselj az idei évben?

Határozottan állíthatom, hogy a színek jó hatással vannak az ember lelki állapotára. Jó látni a természetben, az otthonunkban és persze a magunkon. Valahogy egy rossz nap is elviselhetőbb lesz, ha jól nézünk ki közben. :)

De fogalmad sincs, miben lehetsz trendi a szezonban? Nem tudod, melyik blúz után nyúlj idén a boltban? Ebben segít a Pantone színmeghatározása és én!

Sokan nem tudják, hogy az év színét rendszeresen megválasztják - sőt, több kísérő tónust is megjelölnek. Ezek rámutatnak, hogy aktuálisan mik határozzák majd meg az év divatját. A szabványozott színrendszeréről elhíresült Pantone vállalat lassan 60 éve végzi ezt a tevékenységet, és idén a választásuk egy gyönyörű, klasszikus kék árnyalatra esett.

Miért pont ez a szín lett a nyertes?

A szakemberek indoklása szerint a becsületességet és a megbízhatóságot szimbolizálja. Nem mellesleg a természet közelségét és a kék eget látták benne. Úgy vélték, mai kiszámíthatatlan, pörgős világunkban minden eddiginél nagyobb szükség van a biztonságra, a meghittségre és az optimista látásmódra. Szerintük ez a szín nyugtatólag hat az emberekre és az elcsendesedést hordozza magában.

Ezek lesznek tehát 2020 legmenőbb árnyalatai!

Fahéj

A natúr tónusok az évek alatt egyre jobban meghatározóvá váltak, ám most egy igazán izgalmas szín került előtérbe. Ha szeretnéd megfűszerezni az outfitedet, ez a gyönyörű barna árnyalat remek választás lesz hozzá!

Forrás: mango.hu/orsay.hu

Napfény

Nem is értem, eddig miért nem láttuk ezt a színt. Nagyon puha, elegáns, nőies. Gyönyörű pasztell árnyalat, mely ruhában és kiegészítőkben is igazán jól mutat. Vigyázzunk azonban vele, mert sápasztja a bőrt, inkább lebarnultan próbálkozzunk majd vele!

Forrás: orsay.hu/mango.hu/mohito.hu

Sáfrány

Aki idén a visszafogott árnyalatok mellett kipróbálna valami meghökkentőt, az válassza ezt a meleg sárga színt. Erőteljes mégsem hivalkodó, remekül passzol a natur árnyalatokkal. Egy ilyen tónusú cipő pedig, feltűnő színfoltja lehet outfitünknek.

Forrás: reserved.hu/orsay.hu/mango.hu

Narancshéj

Ez az extrém árnyalat arra hívja fel a figyelmet, hogy ne féljünk a színektől, és próbálkozzunk merészebb kombinációkkal is. Érdemes egy- egy kiegészítővel próbálkozni először, de a bevállalósak nadrágként vagy ruhaként is viselhetik.

Forrás: mohito.ho/orsay.hu/mango.hu

Snidling

A zöld minden tavasszal trendi, de idén egy mélyebb tónusa lesz a meghatározó. Mivel elég sötét, így vidámabb színekkel (pink, piros, korall, sárga) kombinálva is szuperül mutat.

Forrás: reserved.hu/orsay.hu/mohito.hu

Korallpink

A 2019-es év győztese volt a Pantone-nál, és annyira jól működött, hogy még idén is trendi maradt. Egy friss, üde szín, melyet egyszerűen jó viselni.

Forrás: berskha.hu/suel.hu

Lángvörös

A csábító piros sem maradhat ki a sorból, egy vibráló változata lett a kedvenc. Ebben a színben olyan kisugárzásod lesz, hogy tuti mindenhol észre fognak venni. Rúzs formájában is megkoronázhatod vele az outfitedet.

Forrás: suel.hu/mango.hu/mohito.hu

Szőlőkompót

Visszafogott, de mégis nőiességet sugárzó. Ez a szín az, amit az öltözéked minden pontjába beilleszthetsz. Egy elegáns sál, egy cuki fülbevaló, egy trendi táska vagy egy lágy esésű ruha. A kifutókon szinte minden márkánál lehetett vele találkozni.

Forrás: berskha.hu/mango.hu

Öbölkék

Nem múlhat el év kék árnyalatok nélkül, idén a tengervizet idéző zöldeskék lesz a szezon nagy slágere. Friss, üde, játékos, ami vidámmá teszi a napodat. Érdemes belőle minél több kiegészítőt betárazni, mert szemet gyönyörködtetőek.

Forrás: hm.hu/suel.hu

Koptatott kék

Te jó ég, hányszor változott már a famerszínek divatja is! Idén a sötét helyett a világos árnyalatok kerülnek előtérbe, amiket kövekkel, hímzésekkel, gyöngyökkel díszítenek. Sok más textúrában is találkozhatunk ezzel a farmert idéző kékséggel.

Forrás: mango.hu/ae.hu/mango.hu

Mozaikkék

Egy kicsit meghatározhatatlan ez a szín, a kékek összemosott kombinációja. Ezáltal lehet vele egy kicsit játszani, sötét és világosabb árnyalatokkal is másképp mutat. Belesimul az outfitekbe, így gardróbod kiegészítő darabja lehet.

Forrás: orsay.hu/berskha.hu/mohito.hu

Klasszikus kék

A legvégére maradt A SZÍN. A gyönyörű, tiszta, kifinomult és elegáns. Egyszerűségében rejlik nagyszerűsége, valahogy mindenhez passzol. Különböző kiegészítőkkel, ékszerekkel rengeteg különféle stílust adhatsz ugyanannak az ruhának, így jolly jokernek számít.

Forrás: hm.hu/orsay.hu

Az idei árnyalatok között is bőven lehet válogatni, de a lényeg, hogy hordjatok színeket, mert jobb kedvre derítenek!

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: hm.hu/mango.hu

    Ezt olvastad már?