környezettudatos viselkedés mindenmentes szépségápolás balzsam hajápolás sampon Laczkó Ágnes vegyszermentes pakolás
Vékonyszálú, ritka, gyorsan zsírosodó, gubancos, korpásodásra hajlamos, töredezett, rakoncátlanul göndörödő, igénybevett, lelapult... egy sor olyan tulajdonság, amik közül mindenkinek megvan a maga baja a hajával.

Nem elég, hogy teljesen tanácstalanul álldogálunk a drogériák polcai előtt, hogy mit is válasszunk, de mi van, ha az ember lánya még tudatos vásárló is szeretne lenni a mai világban?

Megvalósíthatatlan vállalás lenne, 22-es csapdája?

Szeretem a kihívásokat, és most - a karantén alatt - időm is volt kísérletezni, így belefogtam, hogy megtaláljam a számomra tökéletes, környezettudatos termékeket a hajamra.

Sokan úgy gondolják, hogy a szépségápolási cikkeknél szinte kivitelezhetetlen, hogy kevesebb műanyag flakonnal legyen tele a fürdőszobájuk, és hajmosásonként kevesebb káros anyagot juttassanak a környezetbe. Viszont egy kis utánajárással akár nulla hulladékkal is könnyen megvalósítható ez a folyamat.

Mik is voltak a fő szempontjaim?

  • ne tartalmazzon szintetikus alapanyagokat
  • ne legyenek benne tartósítószerek
  • természetes összetevőket tartalmazzon
  • ne végezzenek állatkísérleteket még az alapanyagok előállítása során sem
  • csomagolásmentes kiszerelése legyen, de legalább zero waste
  • kérdéseimre szakértői válaszokat kapjak
  • legyen teszter lehetőség
  • a hajam dúsabbnak és egészségesebbnek nézzen ki tőle

A kritériumaimnak a Lush kozmetikumai mind megfeleltek, így már csak az maradt hátra, hogy bizonyítsanak.

Forrás: Laczkó Ágnes saját képe

Pakolás

A környezettudatosság keretein belül hajpakolást már én is készítettem otthon, de meg kell mondjam, az újrahasznosított pálcikás változat hatását meg sem közelítették. Különleges kiszerelés, mely forró vízben kevergetve szuper koncentrátumot hoz létre. Ezt a típust a hajmosás előtt kell felvinni a hajra, és hagyni kell hatni 20 percet, hogy minden alapanyag alaposan beivódhasson a hajunkba.

Sampon

Be kell valljam, nem használtam még soha szilárd sampont, de mivel pillanatok alatt oldódott és felhabzott, így könnyen ment a felvitele. A hajamat gyorsan megtisztította, és az eddigi samponom helyett elég volt egyszer megmosni vele az egész hajkoronámat. A természetes alapanyagoknak köszönhetően illata öblítés után is érezhetően friss volt és kellemes. Különlegesség, hogy az én hajtípusomra valóban még pattogó cukorka is volt, tiszta muris.

Balzsam

A haj balzsamozását sokan elengedhetetlennek tartják hajmosás után, mint ahogyan én is. Egyszerűen képtelenség lenne nélküle kifésülni a hajam. Ezt a szilárd változatot néhány finom mozdulatot követően könnyen fel lehet vinni a hajvégekre. Öblítés után már érezhetően simább volt a hajam, a kifésülhetősége pedig a megszáradt hajamon is szuper lett.

Amellett, hogy ezek az termékek kifejezetten az én hajtípusomnak megfelelőek, ezáltal ott segítettek, ahol kellett (kifésülhetőség, ragyogás), DE a használatukkal még a környezetet is kíméltem. Nagyszerű, hogy ilyen termékek vannak már elérhető és megfizethető távolságban.

Ha nem vagy megelégedve a hajaddal, érdemes tanácsot kérni és kifejezetten a te hajtípusodra vásárolni, rengeteg pénzt, időt és épphogy megkezdett flakont tudsz vele spórolni.

Élsz-halsz a SHE.HU cikkeiért?
Iratkozz fel a Cikkajánló szolgáltatásunkra, és mi elküldjük neked emailben a hét legjobb írásait, nehogy lemaradj róluk.
Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.