smink szépségápolás égő béna sminkbaki sminkelés
Tuti, hogy te is számtalan értékes percet töltöttél már YouTube videók bámulásával. A videókban a lányok pikk-pakk összedobtak egy fullos sminket - te pedig ellenállhatatlan vágyat éreztél, hogy minden trükköt kipróbálj.

A rengeteg kísérletezés végére biztosan eljutottál addig, hogy megtaláld a tökéletes make-upot. Most viszont nem a hibátlan smink titkába akarlak beavatni. Beszéljünk inkább a félrement próbálkozásokról!

1. Helló, kedves sárgarépa!

Itt a tél, a nyári barnaságod pedig már rég a múlté? Biztosan megfogalmazódott benned is a látszólag legjobb megoldás: egy csodás alapozó! Így aztán rohantál is a drogériába. A polcról leemeltél egy több árnyalattal sötétebb kencét, amit aztán olyan mozdulatokkal vittél fel az arcodra, amiket még Géza, a szomszéd festő-mázoló is megirigyelhetne. A végeredmény: vakolatszerű, narancssárga bőrszín. A ragyogó "barnaságodat" valószínűleg mások sem irigyelték meg...

2. A városi panda maci "look"

A füstös szem titka, hogy kellően eldolgozd az éles határvonalakat és a különböző színeket. A sminkesek több ecsettel művelik ezt a tevékenységet, de a te ecsetkészleted ennél nyilván jóval visszafogottabb. Ezért már biztosan előfordult, hogy teljesen más ecsettel kezdted el a műveletet, mint amire szükség lett volna. A drámai hatást pedig egy kis szemceruzával koronáztad meg, amivel sokkal jobb lett... a sminktudásod! A végeredmény viszont egyáltalán nem.

Egy másik tipikus hiba, hogy alapozás után kezdesz bele a procedúrába, így a smink fele szépen lepotyogva beépül az arcodba. Hát, a highlightert így megspórolhatod, de a make-up kevésbé lesz esztétikus, az tuti!

Forrás: Shutterstock

3. Ezt még a nagymamád is megirigyelné!

Óriási divatnak számítanak a feltűnő színű, élénk rúzsok, mi is teljesen szerelembe estünk velük. Viszont van egy másik jelenség, ami mellett nem lehet elmenni szó nélkül: mikor valaki világosra rúzsozza a száját, majd felpattint egy jó sötét szájkontúrt. Sajnos így hiába várod a szexi és csábos hatást, a végeredmény inkább nevetséges lesz. Plusz jó pár évet rádob a korodra - pedig ki szeretne idősebbnek tűnni?!

4. Ragyogd túl a diszkógömböt!

Egy igazi sminkguru tudja, hogy a make-up addig nincs kész, amíg nem került fel az arcra a highlighter. Természetesen a világ minden pénzéért sem hagynád ki! Viszont tuti, hogy te is benézted egyszer-kétszer, és mindenhova tettél belőle: a homlokodra, az arcodra, az orrodra, a szád köré. Az egyetlen előnye, hogy jelzőfény nélkül is magadra vonhatod a férfiak figyelmét. Az más kérdés, hogy nem jó értelemben...

Forrás: Shutterstock

5. A "végzet asszonya" szemöldök!

2019-ben még mindig hódítanak a karakteres szemöldökök, ami nem is csoda, hiszen egy szép szemöldök még hangsúlyosabbá teheti a gyönyörű pofidat. Viszont ennél a pontnál sem mindegy, hogy mennyire szalad el veled a ló. Ha egy erős, sötét szemceruzával esel neki a szemöldöködnek, az minden lesz, csak szép nem. Azokról a bátor jelentkezőkről ne is beszéljünk, akik szemceruzával kezdik el ezt a műveletet...

Hidd el, a platinaszőke fürtök mellé felesleges sötét hernyókat biggyesztened a szemed fölé, ahogy a csodálkozó tekintet sem divat (sőt, soha nem is volt az). A lényeg a természetesség!

Ha még csak most kezdesz elmerülni a sminkelés világában, akkor reméljük, elkerülöd ezeket a csapdákat. Ha viszont már túlestél ezeken a bakikon, akkor most biztosan mosolyogtál egy jót...

Zugor Enikő

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.