divat outfit pantone trend árnyalat szín divatszín stílus
Határozottan állíthatom, hogy a színek jó hatással vannak az ember lelki állapotára. Jó látni a természetben, az otthonunkban és persze a magunkon. Valahogy egy rossz nap is elviselhetőbb lesz, ha jól nézünk ki közben. :)

De fogalmad sincs, miben lehetsz trendi a szezonban? Nem tudod, melyik blúz után nyúlj idén a boltban? Ebben segít a Pantone színmeghatározása és én!

Sokan nem tudják, hogy az év színét rendszeresen megválasztják - sőt, több kísérő tónust is megjelölnek. Ezek rámutatnak, hogy aktuálisan mik határozzák majd meg az év divatját. A szabványozott színrendszeréről elhíresült Pantone vállalat lassan 60 éve végzi ezt a tevékenységet, és idén a választásuk egy gyönyörű, klasszikus kék árnyalatra esett.

Miért pont ez a szín lett a nyertes?

A szakemberek indoklása szerint a becsületességet és a megbízhatóságot szimbolizálja. Nem mellesleg a természet közelségét és a kék eget látták benne. Úgy vélték, mai kiszámíthatatlan, pörgős világunkban minden eddiginél nagyobb szükség van a biztonságra, a meghittségre és az optimista látásmódra. Szerintük ez a szín nyugtatólag hat az emberekre és az elcsendesedést hordozza magában.

Ezek lesznek tehát 2020 legmenőbb árnyalatai!

Fahéj

A natúr tónusok az évek alatt egyre jobban meghatározóvá váltak, ám most egy igazán izgalmas szín került előtérbe. Ha szeretnéd megfűszerezni az outfitedet, ez a gyönyörű barna árnyalat remek választás lesz hozzá!

Forrás: mango.hu/orsay.hu

Napfény

Nem is értem, eddig miért nem láttuk ezt a színt. Nagyon puha, elegáns, nőies. Gyönyörű pasztell árnyalat, mely ruhában és kiegészítőkben is igazán jól mutat. Vigyázzunk azonban vele, mert sápasztja a bőrt, inkább lebarnultan próbálkozzunk majd vele!

Forrás: orsay.hu/mango.hu/mohito.hu

Sáfrány

Aki idén a visszafogott árnyalatok mellett kipróbálna valami meghökkentőt, az válassza ezt a meleg sárga színt. Erőteljes mégsem hivalkodó, remekül passzol a natur árnyalatokkal. Egy ilyen tónusú cipő pedig, feltűnő színfoltja lehet outfitünknek.

Forrás: reserved.hu/orsay.hu/mango.hu

Narancshéj

Ez az extrém árnyalat arra hívja fel a figyelmet, hogy ne féljünk a színektől, és próbálkozzunk merészebb kombinációkkal is. Érdemes egy- egy kiegészítővel próbálkozni először, de a bevállalósak nadrágként vagy ruhaként is viselhetik.

Forrás: mohito.ho/orsay.hu/mango.hu

Snidling

A zöld minden tavasszal trendi, de idén egy mélyebb tónusa lesz a meghatározó. Mivel elég sötét, így vidámabb színekkel (pink, piros, korall, sárga) kombinálva is szuperül mutat.

Forrás: reserved.hu/orsay.hu/mohito.hu

Korallpink

A 2019-es év győztese volt a Pantone-nál, és annyira jól működött, hogy még idén is trendi maradt. Egy friss, üde szín, melyet egyszerűen jó viselni.

Forrás: berskha.hu/suel.hu

Lángvörös

A csábító piros sem maradhat ki a sorból, egy vibráló változata lett a kedvenc. Ebben a színben olyan kisugárzásod lesz, hogy tuti mindenhol észre fognak venni. Rúzs formájában is megkoronázhatod vele az outfitedet.

Forrás: suel.hu/mango.hu/mohito.hu

Szőlőkompót

Visszafogott, de mégis nőiességet sugárzó. Ez a szín az, amit az öltözéked minden pontjába beilleszthetsz. Egy elegáns sál, egy cuki fülbevaló, egy trendi táska vagy egy lágy esésű ruha. A kifutókon szinte minden márkánál lehetett vele találkozni.

Forrás: berskha.hu/mango.hu

Öbölkék

Nem múlhat el év kék árnyalatok nélkül, idén a tengervizet idéző zöldeskék lesz a szezon nagy slágere. Friss, üde, játékos, ami vidámmá teszi a napodat. Érdemes belőle minél több kiegészítőt betárazni, mert szemet gyönyörködtetőek.

Forrás: hm.hu/suel.hu

Koptatott kék

Te jó ég, hányszor változott már a famerszínek divatja is! Idén a sötét helyett a világos árnyalatok kerülnek előtérbe, amiket kövekkel, hímzésekkel, gyöngyökkel díszítenek. Sok más textúrában is találkozhatunk ezzel a farmert idéző kékséggel.

Forrás: mango.hu/ae.hu/mango.hu

Mozaikkék

Egy kicsit meghatározhatatlan ez a szín, a kékek összemosott kombinációja. Ezáltal lehet vele egy kicsit játszani, sötét és világosabb árnyalatokkal is másképp mutat. Belesimul az outfitekbe, így gardróbod kiegészítő darabja lehet.

Forrás: orsay.hu/berskha.hu/mohito.hu

Klasszikus kék

A legvégére maradt A SZÍN. A gyönyörű, tiszta, kifinomult és elegáns. Egyszerűségében rejlik nagyszerűsége, valahogy mindenhez passzol. Különböző kiegészítőkkel, ékszerekkel rengeteg különféle stílust adhatsz ugyanannak az ruhának, így jolly jokernek számít.

Forrás: hm.hu/orsay.hu

Az idei árnyalatok között is bőven lehet válogatni, de a lényeg, hogy hordjatok színeket, mert jobb kedvre derítenek!

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: hm.hu/mango.hu

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.