5 sminkbaki, amiért kiröhögnek a hátad mögött

Tuti, hogy te is számtalan értékes percet töltöttél már YouTube videók bámulásával. A videókban a lányok pikk-pakk összedobtak egy fullos sminket - te pedig ellenállhatatlan vágyat éreztél, hogy minden trükköt kipróbálj.

A rengeteg kísérletezés végére biztosan eljutottál addig, hogy megtaláld a tökéletes make-upot. Most viszont nem a hibátlan smink titkába akarlak beavatni. Beszéljünk inkább a félrement próbálkozásokról!

1. Helló, kedves sárgarépa!

Itt a tél, a nyári barnaságod pedig már rég a múlté? Biztosan megfogalmazódott benned is a látszólag legjobb megoldás: egy csodás alapozó! Így aztán rohantál is a drogériába. A polcról leemeltél egy több árnyalattal sötétebb kencét, amit aztán olyan mozdulatokkal vittél fel az arcodra, amiket még Géza, a szomszéd festő-mázoló is megirigyelhetne. A végeredmény: vakolatszerű, narancssárga bőrszín. A ragyogó "barnaságodat" valószínűleg mások sem irigyelték meg...

2. A városi panda maci "look"

A füstös szem titka, hogy kellően eldolgozd az éles határvonalakat és a különböző színeket. A sminkesek több ecsettel művelik ezt a tevékenységet, de a te ecsetkészleted ennél nyilván jóval visszafogottabb. Ezért már biztosan előfordult, hogy teljesen más ecsettel kezdted el a műveletet, mint amire szükség lett volna. A drámai hatást pedig egy kis szemceruzával koronáztad meg, amivel sokkal jobb lett... a sminktudásod! A végeredmény viszont egyáltalán nem.

Egy másik tipikus hiba, hogy alapozás után kezdesz bele a procedúrába, így a smink fele szépen lepotyogva beépül az arcodba. Hát, a highlightert így megspórolhatod, de a make-up kevésbé lesz esztétikus, az tuti!

Forrás: Shutterstock

3. Ezt még a nagymamád is megirigyelné!

Óriási divatnak számítanak a feltűnő színű, élénk rúzsok, mi is teljesen szerelembe estünk velük. Viszont van egy másik jelenség, ami mellett nem lehet elmenni szó nélkül: mikor valaki világosra rúzsozza a száját, majd felpattint egy jó sötét szájkontúrt. Sajnos így hiába várod a szexi és csábos hatást, a végeredmény inkább nevetséges lesz. Plusz jó pár évet rádob a korodra - pedig ki szeretne idősebbnek tűnni?!

4. Ragyogd túl a diszkógömböt!

Egy igazi sminkguru tudja, hogy a make-up addig nincs kész, amíg nem került fel az arcra a highlighter. Természetesen a világ minden pénzéért sem hagynád ki! Viszont tuti, hogy te is benézted egyszer-kétszer, és mindenhova tettél belőle: a homlokodra, az arcodra, az orrodra, a szád köré. Az egyetlen előnye, hogy jelzőfény nélkül is magadra vonhatod a férfiak figyelmét. Az más kérdés, hogy nem jó értelemben...

Forrás: Shutterstock

5. A "végzet asszonya" szemöldök!

2019-ben még mindig hódítanak a karakteres szemöldökök, ami nem is csoda, hiszen egy szép szemöldök még hangsúlyosabbá teheti a gyönyörű pofidat. Viszont ennél a pontnál sem mindegy, hogy mennyire szalad el veled a ló. Ha egy erős, sötét szemceruzával esel neki a szemöldöködnek, az minden lesz, csak szép nem. Azokról a bátor jelentkezőkről ne is beszéljünk, akik szemceruzával kezdik el ezt a műveletet...

Hidd el, a platinaszőke fürtök mellé felesleges sötét hernyókat biggyesztened a szemed fölé, ahogy a csodálkozó tekintet sem divat (sőt, soha nem is volt az). A lényeg a természetesség!

Ha még csak most kezdesz elmerülni a sminkelés világában, akkor reméljük, elkerülöd ezeket a csapdákat. Ha viszont már túlestél ezeken a bakikon, akkor most biztosan mosolyogtál egy jót...

Zugor Enikő

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

    Ezt olvastad már?