Híres nők, akikről érdemes példát vennünk!

Szépségideálok minden korban voltak: előfordult, hogy a vénuszi alak volt a menő, aztán jöttek a pálcikák és a platinaszőke haj. A mostani korban pedig a lapos has, keskeny csípő, azaz a topmodell alkat a népszerű.

Persze olvasni már olyan trendekről, amelyek a tényleges, természetes testalkatot helyezik előtérbe - de a saját környezetemben még mindig azt látom, hogy koplalunk, edzünk és szinte bármit képesek vagyunk megtenni a hőn áhított szupervékony alak elérése érdekében. Ami pedig az arcunkat illeti, ott is bevetjük a botoxot, a különféle kozmetikai kezeléseket annak érdekében, hogy minél simább, tökéletesebb legyen a bőrünk.

Lesz még olyan, hogy nem az agyonsminkelt, feltöltött szájú, festett hajú nők lesznek a népszerűek? Én reménykedem benne, hogy egyszer a természetes, Isten adta vonalaink kerülnek előtérbe. Mutatok néhány ismert személyiséget, akik számomra a természetes szépség megtestesítői.

Lili Reinhart

A Riverdale című sorozatban lettem rá figyelmes, ahol Betty Coopert, egy jókislányt játszik. Jelenleg pedig a Hustler című filmben láthatjuk. Amerikában nevelkedett, de jelenleg Vancouverben él. Civilben pedig mentális egészség és pozitív testkép aktivista, valamint a Covergirl sminkmárka arca is. A 2018-as Glamour Womenof the Year díjátadón mondott egy erőteljes beszédet, ahol azt hangsúlyozta, hogy a média torz képet közvetít az ideális testalkatról.

Forrás: AFP/Chris Delmas

Azt tanácsolta, hogy ne az alapján ítéljük meg a saját testünket, hogy mit látunk a magazinok címlapjain és a televízióban. Őszintén beszélt saját tapasztalatairól és arról, hogy ő sem látja magát mindig szépnek. Ezt a látásmódot hirdeti Instagram oldalán is.

Riley Keough

Riley-n szintén egy sorozatban akadt meg a szemem, ő játssza a Girlfriend című szériában a főszereplőt. A színésznő Elvis Presley unokájaként beleszületett a showbiznisz világába. Több filmben is játszott már, a The Runaways-ben például rocksztárt alakított. Bevallása szerint odavan az arcápolásért és sokat foglalkozik az arcbőrével, míg sminket alig használ. Saját maga is szokott arcmaszkokat készíteni - csupán mulatságból. Ha nem színésznő lenne, akkor kozmetikus. Nem szeret bulizni, és vacsorákra sem jár szívesen, szabadidejét inkább otthon tölti a tengerparton pihenve.

Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Dennis Van Tine/Geisler-Fotopres

Elizabeth Olsen

A méltán híres Olsen ikrek húga, aki talán nagyobb sikereket ért el a filmezés világában, mint nővérei. Elizabeth-re azt is mondják, hogy rettenetesen átlagos a külseje, több száz hasonló lányt láthatunk az utcákon. Ám a neves Bobbi Brown sminkmárka őt választotta arcának.

Elizabeth a rivaldafényben nőtt fel, így már kiskorától fontos volt számára a magánéletének védelme. Sokkal jobban szeret barkácsolással foglalkozni, mint azzal, hogy milyen ruhát visel, vagy milyen pózban kellene feszíteni. Elmondása szerint imád otthon maradni és csak főzni a vőlegényével. A vörös szőnyeg és a fotózások nem az ő világa. Mostanra, hogy harmincéves lett, elfogadta saját magát és a testét. És ez látszik is a kisugárzásán, ami igen irigylésre méltó.

Forrás: NurPhoto/Image Press Agency/NurPhoto/Image Press Agency

A lányokban az a közös, hogy egyikőjük sem a social media világában akarja kiélni magát. Számukra fontosabb a munka, mint a magamutogatás, és teljesen hétköznapi dolgokkal szeretnek foglalkozni. Azt gondolom, a külsejükön kívül ebben is ideálok lehetnek.

Neked ki testesíti meg a jelenkori szépségideált?

Valasinyovszki Lilla

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock