szépség nők Valasinyovszki Lilla önazonos önazonosság példakép híres nők
Szépségideálok minden korban voltak: előfordult, hogy a vénuszi alak volt a menő, aztán jöttek a pálcikák és a platinaszőke haj. A mostani korban pedig a lapos has, keskeny csípő, azaz a topmodell alkat a népszerű.

Persze olvasni már olyan trendekről, amelyek a tényleges, természetes testalkatot helyezik előtérbe - de a saját környezetemben még mindig azt látom, hogy koplalunk, edzünk és szinte bármit képesek vagyunk megtenni a hőn áhított szupervékony alak elérése érdekében. Ami pedig az arcunkat illeti, ott is bevetjük a botoxot, a különféle kozmetikai kezeléseket annak érdekében, hogy minél simább, tökéletesebb legyen a bőrünk.

Lesz még olyan, hogy nem az agyonsminkelt, feltöltött szájú, festett hajú nők lesznek a népszerűek? Én reménykedem benne, hogy egyszer a természetes, Isten adta vonalaink kerülnek előtérbe. Mutatok néhány ismert személyiséget, akik számomra a természetes szépség megtestesítői.

Lili Reinhart

A Riverdale című sorozatban lettem rá figyelmes, ahol Betty Coopert, egy jókislányt játszik. Jelenleg pedig a Hustler című filmben láthatjuk. Amerikában nevelkedett, de jelenleg Vancouverben él. Civilben pedig mentális egészség és pozitív testkép aktivista, valamint a Covergirl sminkmárka arca is. A 2018-as Glamour Womenof the Year díjátadón mondott egy erőteljes beszédet, ahol azt hangsúlyozta, hogy a média torz képet közvetít az ideális testalkatról.

Forrás: AFP/Chris Delmas

Azt tanácsolta, hogy ne az alapján ítéljük meg a saját testünket, hogy mit látunk a magazinok címlapjain és a televízióban. Őszintén beszélt saját tapasztalatairól és arról, hogy ő sem látja magát mindig szépnek. Ezt a látásmódot hirdeti Instagram oldalán is.

Riley Keough

Riley-n szintén egy sorozatban akadt meg a szemem, ő játssza a Girlfriend című szériában a főszereplőt. A színésznő Elvis Presley unokájaként beleszületett a showbiznisz világába. Több filmben is játszott már, a The Runaways-ben például rocksztárt alakított. Bevallása szerint odavan az arcápolásért és sokat foglalkozik az arcbőrével, míg sminket alig használ. Saját maga is szokott arcmaszkokat készíteni - csupán mulatságból. Ha nem színésznő lenne, akkor kozmetikus. Nem szeret bulizni, és vacsorákra sem jár szívesen, szabadidejét inkább otthon tölti a tengerparton pihenve.

Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Dennis Van Tine/Geisler-Fotopres

Elizabeth Olsen

A méltán híres Olsen ikrek húga, aki talán nagyobb sikereket ért el a filmezés világában, mint nővérei. Elizabeth-re azt is mondják, hogy rettenetesen átlagos a külseje, több száz hasonló lányt láthatunk az utcákon. Ám a neves Bobbi Brown sminkmárka őt választotta arcának.

Elizabeth a rivaldafényben nőtt fel, így már kiskorától fontos volt számára a magánéletének védelme. Sokkal jobban szeret barkácsolással foglalkozni, mint azzal, hogy milyen ruhát visel, vagy milyen pózban kellene feszíteni. Elmondása szerint imád otthon maradni és csak főzni a vőlegényével. A vörös szőnyeg és a fotózások nem az ő világa. Mostanra, hogy harmincéves lett, elfogadta saját magát és a testét. És ez látszik is a kisugárzásán, ami igen irigylésre méltó.

Forrás: NurPhoto/Image Press Agency/NurPhoto/Image Press Agency

A lányokban az a közös, hogy egyikőjük sem a social media világában akarja kiélni magát. Számukra fontosabb a munka, mint a magamutogatás, és teljesen hétköznapi dolgokkal szeretnek foglalkozni. Azt gondolom, a külsejükön kívül ebben is ideálok lehetnek.

Neked ki testesíti meg a jelenkori szépségideált?

Valasinyovszki Lilla

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.