Karácsonyi csúnya pulcsi: Így lett a full cikiből őrült divat!

A karácsonyi csúnya pulcsik eredetét homály fedi, vagy legalábbis eddig senki nem merte magára vállalni ezt a "bűntettet".

A '80-as évek brit TV műsoraiban láthattunk rá példákat, de talán amire legtöbben emlékeznek, az Mr. Darcy rénszarvasos pulóvere a Bridget Jones naplójában. Egyszerre volt mérhetetlenül nevetséges és mégis cuki egyben.

Egyre több sztár és influenszer kezdett el magáról viccesebbnél viccesebb karácsonyi portrékat feltölteni. És ami a kezdetek kezdetén cikinek bizonyult, abból egyszer csak trend lett. Valahogy mindenki meglátta benne, hogy a meghitt ünnepi hangulatba simán lehet egy kis humort is csempészni. Ilyenkor kicsit újra gyerek lehet az ember - akárcsak Halloweenkor vagy farsangkor, mikor beöltözünk.

Egyébként 2002-ben Vancouverben tartották az első Csúnya Karácsonyi Pulcsis Bulit, amit alapítványi pénzgyűjtés céljából hoztak létre. Ezt azóta is minden évben megtartják, és sok más ország is csatlakozott a kezdeményezéshez, köztük Magyarország is a Karácsonyi Ronda Pulcsis Futás rendezvényével.

A legnagyobb márkák polcain már elengedhetetlenek ezek a pulcsik, de olcsóbb megoldásként használtruha üzletekben is beszerezhetsz egyet.

Egy kis ízelítő:

Forrás: hm.hu/mohito.hu/reserved.hu/mango.hu/f&f.hu

Csodálatosan giccses darabokra lelhet az ember, de még egyedibbé lehet őket varázsolni egy kis kreativitással és humorral:

  • különböző téli motívumok felragasztása (díszek, hópehely, plüss figurák)
  • az igazán merészek fényfüzérekkel vagy zenélő alkatrészek elhelyezésével is megbolondíthatják pulcsijukat

Magyarországon is egyre nagyobb divatja van a céges karácsonyi rendezvényeknek, ráadásul egyre több helyen törik meg a hagyományos csini ruha/öltöny/zakó dress code-ot és teszik humorossá a partit karácsonyi pulcsikkal.

Ezekhez a darabokhoz lehet hordani sportosan farmert, bakancsot, lapos csizmát, de elegáns szoknyákkal és magassarkúval is lehet őket párosítani. A legtrendibb idén, ha pliszírozott vagy bőrhatású szoknyával, sorttal viseljük.

Forrás: Shutterstock

 

Valaki ilyenkor is a harmóniára törekszik, amivel nincs is semmi baj, de alapvetően a karácsonyi pulcsiknál pont az a lényeg, hogy nincsenek szabályok. Világnapját december 14-én tartják, így van még idő beszerezni egyet - vagy akár a párotokkal, családtagjaitokkal közösen is elkészíthetitek a saját, egyedi és utánozhatatlan darabotokat.

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: reserved.hu/mohito.hu/hm.hu

Ezek is érdekelhetnek