magazin kibeszélő vékony súly testalkat kövér
Egy heti masszív zabálás után ráállok a mérlegre. A kilókat jelző számlap sebesen gurul, majd megáll valahol az 52-es és az 53-as közt. Ez az, híztam fél kilót! Vagy mégsem, csak rajtam maradt a télikabát.

Vékony nőnek lenni nem akkora buli ám! Tagadhatatlan, hogy megvannak az előnyei - végtelen mennyiségű kaját ehetsz, mert a gyomrod helyén csak egy fekete lyuk tátong -, de azért ez távolról sem egészséges, és számtalan hátránya van.

1. Gyorsan lemerül az elem.

Ha egy sovány ember arra panaszkodik, hogy éhes, azt komolyan kell venni, különben - kis túlzással - szedheted fel a padlóról, miután elájult. Mivel semmi energiatartalékod nincsen, szinte azonnal beüt az éhség, és ha sokáig nem jutsz kajához, ott már felüti a fejét egy jó kis szédülés. Az állandó fáradtságot meg persze régi jó ismerősként köszöntöd. Ez egyébként azért van, mert a vörösvérsejtjeid nincsenek túl sokan, magyarán vérszegény vagy, és hazazavarnak a véradó rendezvényekről.

2. A nők utálnak, a férfiak nem akarnak "csontokkal játszani"...

Persze nyilván megvan az a réteg, akinek ez tetszik, de azért senki ne várja már el a barátnőjétől, hogy egészségtelen és harmatgyenge legyen! A többség inkább beleegyezik pár plusz kilóba, csak legyen mit fogni. Ha pedig vagy olyan hülye, hogy a kolléganőidnek azt ecseteled, mennyi mindent összeehetsz, mégis fogysz, akkor ne várj túl sok megértő pillantást! Mivel még mindig a soványság kultusza hódít, a nők többsége inkább küzd a kilókkal - szóval, ne csodálkozz, ha gyűlölnek azért, mert úgy nézel ki, ahogy ők sosem fognak!

3. Állandóan fázol.

Persze, szóba jöhetnek a szabadtéri programok, olyan májustól szeptember közepéig, de utána téli álomra hajtod a fejed. Nem érted, miért mennek mások önszántukból októberben kirándulni, a karácsonyi vásár pedig egyenesen egy rémálom. Nincs az a pia- és ruhamennyiség, ami segítene, három télikabátot is felhúzhatsz magadra, attól még ugyanúgy fázni fogsz.

Forrás: Shutterstock

4. Könnyű egészségtelenül élni.

Legyünk őszinték: egyikünk sem azért jár el futni-úszni-jógázni, mert az jaj, de egészséges - tisztelet a kivételnek! A többségnek még mindig fontosabb a szépség, mint az egészség. Vékony lányként könnyű elveszni az 500 Ft-os gyros, a meki és a zéró mozgás birodalmában, hiszen úgysincs semmi látható következménye. Csakhogy a magas koleszterinszintnek semmi köze nincs a kilók számához, vérvételre meg ugyebár minek járjunk, biztos rendben van minden. Aztán a vércukorszint az egekbe szökik, és idő előtt beüt egy jó kis cukorbetegség. Esetleg a sok szar kaja és semmi mozgás okozta túlterheltség miatt válogathatsz a különféle szívbetegségek közül.

5. Immunrendszer takarék üzemmódban

A telet általában egy jó kis lázzal és megfázással köszöntöm, a vírusok előtt pedig gyakorlatilag nincs akadály. Sajnos a kórosan soványak egyes kutatások szerint még a komolyabb betegségekre is fogékonyabbak... Ugye, hogy már nem is akkora baj az a plusz két-három kiló?

Szóval, inkább hallgass anyádra, és edd meg az extra adag spenótot! Neki meglesz a lelki békéje, te pedig nem akarsz majd délután kettőkor összeesni a munkahelyeden.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.