Vékony nőnek lenni nagyobb szívás, mint kövérnek!

Egy heti masszív zabálás után ráállok a mérlegre. A kilókat jelző számlap sebesen gurul, majd megáll valahol az 52-es és az 53-as közt. Ez az, híztam fél kilót! Vagy mégsem, csak rajtam maradt a télikabát.

Vékony nőnek lenni nem akkora buli ám! Tagadhatatlan, hogy megvannak az előnyei - végtelen mennyiségű kaját ehetsz, mert a gyomrod helyén csak egy fekete lyuk tátong -, de azért ez távolról sem egészséges, és számtalan hátránya van.

1. Gyorsan lemerül az elem.

Ha egy sovány ember arra panaszkodik, hogy éhes, azt komolyan kell venni, különben - kis túlzással - szedheted fel a padlóról, miután elájult. Mivel semmi energiatartalékod nincsen, szinte azonnal beüt az éhség, és ha sokáig nem jutsz kajához, ott már felüti a fejét egy jó kis szédülés. Az állandó fáradtságot meg persze régi jó ismerősként köszöntöd. Ez egyébként azért van, mert a vörösvérsejtjeid nincsenek túl sokan, magyarán vérszegény vagy, és hazazavarnak a véradó rendezvényekről.

2. A nők utálnak, a férfiak nem akarnak "csontokkal játszani"...

Persze nyilván megvan az a réteg, akinek ez tetszik, de azért senki ne várja már el a barátnőjétől, hogy egészségtelen és harmatgyenge legyen! A többség inkább beleegyezik pár plusz kilóba, csak legyen mit fogni. Ha pedig vagy olyan hülye, hogy a kolléganőidnek azt ecseteled, mennyi mindent összeehetsz, mégis fogysz, akkor ne várj túl sok megértő pillantást! Mivel még mindig a soványság kultusza hódít, a nők többsége inkább küzd a kilókkal - szóval, ne csodálkozz, ha gyűlölnek azért, mert úgy nézel ki, ahogy ők sosem fognak!

3. Állandóan fázol.

Persze, szóba jöhetnek a szabadtéri programok, olyan májustól szeptember közepéig, de utána téli álomra hajtod a fejed. Nem érted, miért mennek mások önszántukból októberben kirándulni, a karácsonyi vásár pedig egyenesen egy rémálom. Nincs az a pia- és ruhamennyiség, ami segítene, három télikabátot is felhúzhatsz magadra, attól még ugyanúgy fázni fogsz.

Forrás: Shutterstock

4. Könnyű egészségtelenül élni.

Legyünk őszinték: egyikünk sem azért jár el futni-úszni-jógázni, mert az jaj, de egészséges - tisztelet a kivételnek! A többségnek még mindig fontosabb a szépség, mint az egészség. Vékony lányként könnyű elveszni az 500 Ft-os gyros, a meki és a zéró mozgás birodalmában, hiszen úgysincs semmi látható következménye. Csakhogy a magas koleszterinszintnek semmi köze nincs a kilók számához, vérvételre meg ugyebár minek járjunk, biztos rendben van minden. Aztán a vércukorszint az egekbe szökik, és idő előtt beüt egy jó kis cukorbetegség. Esetleg a sok szar kaja és semmi mozgás okozta túlterheltség miatt válogathatsz a különféle szívbetegségek közül.

5. Immunrendszer takarék üzemmódban

A telet általában egy jó kis lázzal és megfázással köszöntöm, a vírusok előtt pedig gyakorlatilag nincs akadály. Sajnos a kórosan soványak egyes kutatások szerint még a komolyabb betegségekre is fogékonyabbak... Ugye, hogy már nem is akkora baj az a plusz két-három kiló?

Szóval, inkább hallgass anyádra, és edd meg az extra adag spenótot! Neki meglesz a lelki békéje, te pedig nem akarsz majd délután kettőkor összeesni a munkahelyeden.

 Nyitókép: Shutterstock