Őrület! A pasik 55 százaléka szégyelli, hogy szőrös!

Egy ideje feltűnt, hogy egyre több tükörfényesre borotvált lábú férfit látok a strandokon, az usziban, de még az utcán is. Új őrület, gondoltam naivan. De legnagyobb szomorúságomra maguk a pasik és a kutatások is bizonyították, hogy jóformán minden második pasi igenis szégyelli azt, hogy szőrös.

A Study Finds kétezer férfit kérdezett meg, amelyből 55 százalék egyértelműen kijelentette: zavarja a szőr. Méghozzá olyan szinten, hogy sokuk inkább ki sem merészkedik a strandra, az usziba, nemhogy a konditerembe. Egyrészt azért, mert nincs kedvük megborotválkozni - meg talán nem is tudnák egyedül leszedni a hátukról a szőrt. Másrészt nem akarnak megválni a szőrüktől, de céltáblák sem szeretnének lenni.

Nem mazochisták, nem vágynak arra, hogy a férfitársaik, vagy éppen a nők kigúnyolják őket és megtapossák az önbizalmukat. Vagyis úgy fest a dolog, hogy a szőr kérdés már komoly önértékelési problémát okozhat. Valószínűleg az sem segít rajtuk, hogy a legtöbbjük kapott már az ágyban negatív megjegyzést arra vonatkozóan, hogy nagyobb a bozótjuk a kelleténél.

Na ne...

Most komolyan ott tartunk, hogy a férfiak szégyellik magukat azért, mert természetükből adódóan szőrösek? Jó, talán már nincs rá szükség evolúciós szempontból, de attól még ez egy természetes dolog. A téma kapcsán felmerült bennem egy kérdés: ez mostantól mindig így lesz? Felkap valamit egy inlfuenszer, a média, a szépségipar vagy bárki, és onnantól kezdve annak kell lennie a követendő irányzatnak? Hamarosan az is vérciki lesz, hogy egy pasi gatyát hord és nem szoknyát? Vagy hogy nincs pisze orruk, és a szépségipar előáll az orrzsugorító krémmel?

Tényleg ennyire befolyásolhatóak vagyunk?

Nemrég még teljesen természetes dolognak vettük azt, hogy a férfiak szőrösek. Valahogy ettől férfi a férfi. Ráadásul sok nőnek kimondottan a szőr a szexepilje, és él-hal egy dús szakállért vagy a mellkasi szexpázsitért. Erre tessék: sok férfinak most már gyomorgörcse van, ha nincs kedve borotválkozni. Mások pedig úgy járnak kéthetente gyantáztatni, hogy előtte elmondanak tizenöt miatyánkot, hátha nem fáj majd annyira... Vicces, hogy korábban a nők mottója volt, hogy a szépségért meg kell szenvedni.

Forrás: Shutterstock

Nem azzal van a baj, hogy igényesek akarnak lenni. Csak bátran! Érthető, ha zavarja őket a hónaljkutya, ami nemcsak nem esztétikus, de még a szag- és bacitermelődést is elősegíti. Még az is teljesen normális, ha rendbekapja a szemöldökét, és nem hagyja, hogy összenőjön a dzsungel a homlokán. Nem véletlenül találták fel az olyan férfi kozmetikumokat, mint a szakállszínező vagy a férfi arckrém. Ahogy a nők is igyekszenek adni magukra, úgy ezt megtehetik a férfiak is.

Az viszont baj, ha ezt nem magukért teszik, hanem azért, mert félnek a negatív megjegyzésektől, vagy mert szégyellik a testüket. Persze, ha valakinek tényleg azon múlik a lelki nyugalma, vagy valóban úgy látja magát szexinek, ha csupasz a hasa, akkor rendben van, szőrtelenítés! Teljesen elfogadható, és tiszteletben is kell tartani a pasik igényeit - ahogy azt is, ha van olyan nő, aki irtózik a szőrős fickóktól. Talán akkor nem ilyen nő mellett kellene az életre szóló szerelmet keresni, hanem egy olyan mellett, akinek felragyog a tekintete a szőrös vádlija láttán.

De ne mondja már azt senki, hogy szégyelljék magukat, mert szőrösek! Ne hitessük ezt el velük! És a pasik se dőljenek be annak, aki ezt mondja, mert nincs ebben semmi szégyellnivaló. Lássanak már át a szépségipar mesterkedésén: hogy feldobnak egy problémát - és természetesen elő is állnak a megoldással. Ami így vagy úgy, de hasznot jelent nekik... Azoknak meg pláne ne higgyenek, akik már meg is kajálták ezt a hülyeséget! A férfiak szőrösek, és ez teljesen normális. Pont.

Nyitókép: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!
Ezek is érdekelhetnek