Beindulsz a szőrös pasiktól, vagy hidegrázást kapsz tőlük?

Arról vitát nyitni, hogy egy férfi szőrös legyen vagy szőrtelen, annyi értelme van, mint azt boncolgatni, stílusos-e a szandál hosszú szárú, fehér sportzoknival. Mégis véget nem érő téma...

Ma már nem csak a hölgyek járnak szépségszalonokba, nem csak ők figyelnek oda arra, hogy a küllemük ápolt, ezáltal vonzó legyen. Ez eddig szép és jó - de vannak olyan férfiak, akik szerintem túlzásba viszik a testük ápolását. Persze én a természetesség híve vagyok. Nem vagyunk egyformák, így ahány ember, annyiféle ízlés.

Nem lehet és nem is szabad mindenkit egyformán kezelni. Nem lehet elvárni, hogy mindenki a legaktuálisabb divatirányzat szerint öltözködjön, vagy aszerint nézzen ki.

Valamelyik nőnek az "ősember" típusú pasi tetszik, akinek szőrös a mellkasa, nem fazonra nyírt a szemöldöke, és az intim szférája is olyan, ahogyan a természet megalkotta. Más hölgyeknek ezek a külső tulajdonságok egyenesen visszataszítóak. Egy biztos: akármennyi szőr is van valakin, mindenképpen illőúgy kinézni, hogy ápolt ember benyomását keltse az illető.

Nem lóghat a szőr az orrunkból, nem vonzó a Brezsnyev típusú szemöldök, és az sem szép látvány, ha a fülszőrünket be lehet fonni... A hónalj is kényes kérdés sok embernél, így nem mindegy, hogy mennyire bozontos vagy éppen borotvált. Én azt gondolom, bármelyik verziót is választja az ember, az összhang a fontos, és az, hogy jól érezze magát a bőrében.

Ne csak azért szőrteleníts, mert valakinek tetszeni akarsz, hanem azért, mert neked magadnak is úgy a legjobb vagy legkényelmesebb! Ha csak mások miatt teszed, idővel úgyis kényszernek érzed majd, ezért előbb-utóbb visszatérsz a természetes formához. Vagy folytatod, amit elkezdtél, de egyre nagyobb nyűgként éled meg...

Forrás: Shutterstock

Aki nem bírja a mindennapi borotválkozást, az egy idő után nagyon rosszul érezheti magát egy olyan társ mellett, akinél ez elvárás. Ilyenkor általában a kompromisszum a megoldás, például nem naponta, csak kétnaponta túrja le az ember a borostát. Ha nem sikerül megegyezni, az viszont állandó konfliktusforrás lehet.

Bárhogy is döntünk, nem szabad elfelejteni, mennyire fontos, hogy elfogadjuk magunkat. Sokszor ennek a mértékétől is függ, mennyire követjük a divatot, és mennyire akarunk megfelelni mások elvárásainak. Ha úgy vagyok a legjobb magamnak, ahogy vagyok, akkor nem akarom csak azért borotválni a mellkasom vagy a hónaljam, mert vannak olyan nők, akiknek ez tetszik.

Mert ha nem felelek meg alapból a természetes külsőmmel valakinek, annak nem is én kellek, hanem egy olyan ember, aki pont úgy néz ki, ahogy azt ő megálmodta - tehát nem vagyunk egymásnak valók. Ezért azt mondom, akár szőrös, akár borotvált valaki, a legfontosabb, hogy magának akarjon megfelelni a külseje alakításakor!

Mert semmit nem ér a vonzó test, ha a "tulajdonosa" nem érzi jól magát a bőrében. Nem a trendi frizura fog megtartani valakit mellettem, hanem az, ahogy bánok vele, ahogy viszonyulok hozzá.  Természetesen ez nem indok arra, hogy valaki elhanyagolja a tisztálkodást, és elhanyagolt legyen.
Egy viszont biztos: nem a ruha - és nem a szőr, vagy annak hiánya - teszi az embert. ;-)

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

    Ezek is érdekelhetnek