szépség szépségápolás smink Bűnök hibák Noszvai Anna sminkelés
Mindig van mit megbánni: olcsó alapozók, fura trendek, maszatos pirosító foltok és giga bevásárlások... Velem is előfordult már, hogy vétkeztem. Tekintsünk végig együtt a szépítkezés bűnlajstromán!

Kevélység

Szuper, ha mindig törődsz a külsőddel, néha azonban el kell engedned magad egy kicsit! Én például bármikor megharcolnék a szépségápolási rutinomért. Nagyon szeretem beszárítani a hajam, mindig teszek egy kis színt az arcomra és az ajkaimra - és extra sok szempillaspirált használok. Imádom ezt, de beláttam: néha hátra kell dőlnöm egy időre.

Tényleg minden élethelyzetben szükségem van fél órára a tükör előtt ahhoz, hogy jó napom legyen? Főként a balatoni nyaralásokon merül fel bennem ez a kérdés. Minek készülök el "királylányosra", mikor egész nap strandolok, lecsót főzök, és biciklizem?!

Kapzsiság

Tipikus esete, amikor ajándékcsomagokat vásárolsz. Régen a kedvenc arclemosómat mindig ajándékcsomagban vettem: pici, utazó méretű tonikot és arckrémet is adtak hozzá. Most legalább öt ilyenem van otthon, és sosem fogom őket felhasználni. (Pedig biztos voltam benne, hogy majd jól jönnek.) A csomagok esetében többnyire olyan termékekért is fizetsz, amire nincs szükséged. Tudom, jónak tűnik az üzlet, de mégsem az!

Forrás: Shutterstock

Bujaság

Biztosan te is randevúztál már intenzív sminkben... Én abszolút támogatom a sminkkel való kísérletezést. Ám bármennyire is megtetszett a legújabb parfüm reklámban látott koromfekete smokey vörös rúzzsal párosítva, ne a legközelebbi randin teszteld! Ha nem így szoktál a hétköznapi életben is kinézni, akkor a femme fatale look felejtős. Úgy sminkelj, ahogy általában szépnek és összeszedettnek érzed magad! Veled szeretnének megismerkedni, nem a legfrissebb trendekkel.

Irigység

Ne használd a barátnőd cuccait! Még akkor sem, ha csábító a neszesszere, mert nagyobb büdzsével gazdálkodik, mint te. Csak olyasmit próbálj ki, amit le tudtok fertőtleníteni/ki tudtok hegyezni használat előtt. Ne használd az alapozóját! Lehet, hogy hasonló a bőrötök, de akkor is valószínű, hogy neked más színre lesz szükséged, mint neki. Ha megtetszik valami, fotózd le, vagy írd fel a terméket, majd kérj belőle mintát a boltban!

Forrás: Shutterstock

Mohóság

Kegyetlenül bevásárolsz leárazáskor? A színesben pompázó százalékjeleknek sokan bedőltünk már, mégis okosabb ellenállni. Egyszerű példa erre a szempillaspirál. Több szempontból is problémás, ha egyszerre öt tubus félig használt példányod van. Három hónapos élettartamuknak köszönhetően ugyanis a levegő hatására idővel kiszáradnak és megtelnek baktériumokkal. Szóval az "Úgyis elfogy!" még nem elég indok a vásárlásra.

Harag

Varázslatos hely ez az Instagram - de nem gyanús kicsit, hogy ott minden olyan egyszerűen megy? Készülődnek a lányok: egy rövid vágás, zene, és már fenn is van a műszempilla. Azért a valóságban ez nem ilyen egyszerű. A pillát le kell mérni, esetleg vágni belőle, a ragasztót száradni kell hagyni, majd felkenni. A pillákat pedig szuperpontosan a saját szempilláid tövéhez kell illesztened.

Sőt, egy réteg tussal sem árt átsuhanni rajta, ha megszáradt, hogy kellemesen beleolvadjon a környezetbe. A szemhéjtusról pedig mind tudjuk, hogy önmagában megér egy misét... Szóval, legyél türelemmel, és gyakorolj! Ne sértődj meg, ha nem megy valami elsőre! Minden földi halandó így van vele.

Forrás: Shutterstock

Lustaság

Máris ebbe a bűnbe esel, amint nem dolgozod el a sminkedet... Pedig csak egy kis idő kell hozzá, ráadásul minőségbeli változást jelent. Legyen szó ecsetről, szivacsról vagy az ujjaidról, mindig vedd a fáradtságot, hogy eldolgozd az összes komponenst! Mikor végeztél, lépj hátra a tükrödtől, és egy kisebb tükörben is vedd szemügyre az arcodat, egészen közelről. Ne felejtsd el alaposan ellenőrizni az állad vonalát, a hajtöveket, a szemeid és az orrod környékét! Akkor végeztél jó munkát az alapozással, ha mindenki úgy látja: ki sem vagy festve.

Mennyei szépülést!

A hangulatod lehet pocsék - a sminked nem!http://www.she.hu/stilusszunet/20190201-a-hangulatod-lehet-pocsek-a-sminked-nem-noszvai-anna.html
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.