7 szépségápolási főbűn! Te melyikben vagy vétkes?

Mindig van mit megbánni: olcsó alapozók, fura trendek, maszatos pirosító foltok és giga bevásárlások... Velem is előfordult már, hogy vétkeztem. Tekintsünk végig együtt a szépítkezés bűnlajstromán!

Kevélység

Szuper, ha mindig törődsz a külsőddel, néha azonban el kell engedned magad egy kicsit! Én például bármikor megharcolnék a szépségápolási rutinomért. Nagyon szeretem beszárítani a hajam, mindig teszek egy kis színt az arcomra és az ajkaimra - és extra sok szempillaspirált használok. Imádom ezt, de beláttam: néha hátra kell dőlnöm egy időre.

Tényleg minden élethelyzetben szükségem van fél órára a tükör előtt ahhoz, hogy jó napom legyen? Főként a balatoni nyaralásokon merül fel bennem ez a kérdés. Minek készülök el "királylányosra", mikor egész nap strandolok, lecsót főzök, és biciklizem?!

Kapzsiság

Tipikus esete, amikor ajándékcsomagokat vásárolsz. Régen a kedvenc arclemosómat mindig ajándékcsomagban vettem: pici, utazó méretű tonikot és arckrémet is adtak hozzá. Most legalább öt ilyenem van otthon, és sosem fogom őket felhasználni. (Pedig biztos voltam benne, hogy majd jól jönnek.) A csomagok esetében többnyire olyan termékekért is fizetsz, amire nincs szükséged. Tudom, jónak tűnik az üzlet, de mégsem az!

Forrás: Shutterstock

Bujaság

Biztosan te is randevúztál már intenzív sminkben... Én abszolút támogatom a sminkkel való kísérletezést. Ám bármennyire is megtetszett a legújabb parfüm reklámban látott koromfekete smokey vörös rúzzsal párosítva, ne a legközelebbi randin teszteld! Ha nem így szoktál a hétköznapi életben is kinézni, akkor a femme fatale look felejtős. Úgy sminkelj, ahogy általában szépnek és összeszedettnek érzed magad! Veled szeretnének megismerkedni, nem a legfrissebb trendekkel.

Irigység

Ne használd a barátnőd cuccait! Még akkor sem, ha csábító a neszesszere, mert nagyobb büdzsével gazdálkodik, mint te. Csak olyasmit próbálj ki, amit le tudtok fertőtleníteni/ki tudtok hegyezni használat előtt. Ne használd az alapozóját! Lehet, hogy hasonló a bőrötök, de akkor is valószínű, hogy neked más színre lesz szükséged, mint neki. Ha megtetszik valami, fotózd le, vagy írd fel a terméket, majd kérj belőle mintát a boltban!

Forrás: Shutterstock

Mohóság

Kegyetlenül bevásárolsz leárazáskor? A színesben pompázó százalékjeleknek sokan bedőltünk már, mégis okosabb ellenállni. Egyszerű példa erre a szempillaspirál. Több szempontból is problémás, ha egyszerre öt tubus félig használt példányod van. Három hónapos élettartamuknak köszönhetően ugyanis a levegő hatására idővel kiszáradnak és megtelnek baktériumokkal. Szóval az "Úgyis elfogy!" még nem elég indok a vásárlásra.

Harag

Varázslatos hely ez az Instagram - de nem gyanús kicsit, hogy ott minden olyan egyszerűen megy? Készülődnek a lányok: egy rövid vágás, zene, és már fenn is van a műszempilla. Azért a valóságban ez nem ilyen egyszerű. A pillát le kell mérni, esetleg vágni belőle, a ragasztót száradni kell hagyni, majd felkenni. A pillákat pedig szuperpontosan a saját szempilláid tövéhez kell illesztened.

 

Sőt, egy réteg tussal sem árt átsuhanni rajta, ha megszáradt, hogy kellemesen beleolvadjon a környezetbe. A szemhéjtusról pedig mind tudjuk, hogy önmagában megér egy misét... Szóval, legyél türelemmel, és gyakorolj! Ne sértődj meg, ha nem megy valami elsőre! Minden földi halandó így van vele.

Forrás: Shutterstock

Lustaság

Máris ebbe a bűnbe esel, amint nem dolgozod el a sminkedet... Pedig csak egy kis idő kell hozzá, ráadásul minőségbeli változást jelent. Legyen szó ecsetről, szivacsról vagy az ujjaidról, mindig vedd a fáradtságot, hogy eldolgozd az összes komponenst! Mikor végeztél, lépj hátra a tükrödtől, és egy kisebb tükörben is vedd szemügyre az arcodat, egészen közelről. Ne felejtsd el alaposan ellenőrizni az állad vonalát, a hajtöveket, a szemeid és az orrod környékét! Akkor végeztél jó munkát az alapozással, ha mindenki úgy látja: ki sem vagy festve.

Mennyei szépülést!

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

    Ezt olvastad már?