9 sminkbaki, amit minden nő átél!

Bakik bizony történnek, még sminkelés közben is. És ha azt hinnéd, hogy csak neked vannak ballépéseid, akkor megnyugtatlak: létezik 9 olyan dolog, ami szinte minden sminkelő nővel megesik. :)

#1 Szemhéjra kenődő szempillaspirál

Sajnos hiába fogod olyan óvatosan azt a spirált, mint sebész a kését, egyetlen kis mozdulat elegendő ahhoz, hogy a tökéletesen megkomponált szemhéjpúder fölé egy fekete maszat kerüljön. Halk szitkozódás, és mehet a gondos helyreállítás.

#2 Aszimmetrikus szemhéjtus

A sminkmesterek tűpontos, művészi cicaszemei helyett előfordul, hogy egy borzasztó Amy Winehouse-utánzat kacsint vissza rád. Jellemzően akkor, mikor késésben vagy, és már csak öt perced lenne a tus újraalkotására.

Forrás: Shutterstock

#3 Rosszul eldolgozott alapozó

Igen, ezt tartják minden idők legnagyobb make-up bakijának, de az vesse az első követ, aki még sosem követte el ezt a bűntettet kezdő korában. Például a reggeli sietségben, amikor minden a feje tetejére áll: ilyenkor hajlamosak vagyunk amúgy is eggyel kevesebbszer tükörbe nézni, pedig sokat számítana. A színben passzoló alapozó egyébként is olyan kincs, amit hosszú időn keresztül keres az ember.

#4 Azok a bizonyos foltok...

Csakis fájdalmas tapasztalat útján, egy-két hanyagul összekent fehér felső után jövünk rá, hogy a smink bizony fog. Óvatosan kell vele öltözködni, még óvatosabban megölelni valakit. Akinek pedig van barátja, az pontosan tudja, mitől kerülnek az inge gallérjára azok az undok kis csíkok...

#5 Csak semmi hirtelen mozdulat!

Még mindig a barát témánál maradva: ismerős az érzés, mikor a pasid megragadja az arcod, és két kezébe fogva elkezdi dögönyözni? Természetesen a szeretgetésnél nincs jobb a világon - de a nagy gonddal, precizitással felvitt bronzosítónak/pirosítónak annyi.

#6 Elkenődött rúzs

Az erős árnyalatú rúzsokat tudni kell viselni, és szerencsére rengeteg praktika van rá, hogyan érjük el, hogy bírja a napot. Na, de mindenkivel előfordult már, hogy egy óvatlan pillanatban rúzsos foggal mosolygott a vele szemben állóra. Ha szerencséd van, akkor valaki rendes lesz, és halkan megsúgja – ha nem, akkor csak este, a fürdőszobában veszed észre. És egyből arra gondolsz: vajon hányan láthatták?

Forrás: Shutterstock

#7 Pandamaci jelenség

Különösen a hosszú, nyári napok végén jellemző, hogy hiába teszel meg akármit, a reggel még tökéletesen felvitt szemfestéked egyszer csak megadja magát. Persze a minőségi kozmetikumokra ez egyre ritkábban jellemző, de smink legyen a talpán, ami kibír akár egy egész esküvőt is!

#8 Az átverés

Mindenki tapasztalta már életében, hogy megvette A Sminket. A nagybetűs, drága kozmetikumot, amelyről ódákat zengett az összes beauty blogger, és amelynek elméletileg olyan hatással kellene lennie a bőrre, mintha legalábbis megtaláltuk volna a sminkelés bölcsek kövét. Ehhez képest alig egy használat után kipattogsz, viszketni kezdesz, és nem érted, miért. Aztán hirtelen leesik, hogy nahát, a kísérletezésnek nem mindig boldogság a vége...

#9 Az esti procedúra

És végül a sminklemosás. Hála a micellás vizeknek, tonikoknak és hidratálóknak, a sminket tökéletesen el lehet távolítani. De este, egy buliból hazaérve, hulla fáradtan bármit megadnánk érte, hogy a folyamat ne fél óráig tartson, hanem egy csettintésre történjen.

Haiser Olga

Nyitókép: Shutterstock
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek