5 tuti tipp hajkendő viselethez!

A nyári párás hőségben sokszor azt sem tudja az ember, mit kezdjen a hajkoronájával. Ekkor jönnek a lófarkak, kontyok és fonások, melyekkel megpróbálunk minél divatosabban kinézni. Idén még egy kis csavart tehetünk a megjelenésünkbe, ha színes kendőkkel díszítjük a hajunkat.

Ezeket a kisebb-nagyobb méretű kendőket nemcsak fesztivál szezonban lehet viselni, hanem hétköznapi szettjeinket is elegánsabbá vagy vagányabbá varázsolhatjuk velük! Mutatom, hogyan!

1. Balerina konty

Mindegy, hogy a fejed búbján vagy a tarkódnál viseled a kontyod, mindkét esetben díszítheted egy stílusos selyemkendővel. Kialakíthatsz egy cuki koronát is a fejed tetején, vagy pántszerűen átkötheted a konty alatt a színes sálat.

Tipp: Az egyik legpraktikusabb megoldás, ha nem volt időd hajat mosni, de mégis fontos, hogy makulátlannak tűnj!

A GALÉRIÁÉRT kattints a KÉPRE!

Forrás: reserved.com

2. Éljenek a hippik!

Egykoron, a hippi korszak idején a nők előszeretettel viselték így a kendőket, melyekkel igazán laza összhatást értek el. Nem kell mást tenned, csak engedd ki a hajad, és a homlokodra illesztett kendőt csomózd meg a tarkódon! A minták végtelen kínálata vár rád a boltokban, csak győzz választani!

Tipp: Minél hosszabb a kendő, annál többféleképpen tudod megkötni. De akár a hátad közepéig is leérhet, hiszen az is divatos!

A GALÉRIÁÉRT kattints a KÉPRE!

Forrás: reserved.com

3. Afrika királynője

Amikor már tényleg a végét járod, és kitikkadtál a melegben, fogd össze a hajad teljesen! Sokat fog segíteni a közérzeteden, és ha átkötöd egy színes, mintás kendővel. Így nemcsak kényelmesen érezheted magad, de igazán kifinomult hatást kelthetsz. Vigyázz, más izgalmas ruhadarabbal vagy ékszerrel ne kombináld, mert már önmagában is elég feltűnő viselet!

Tipp: Próbálj minél természetesebb anyagból készült kendőt választani, ami nem szívja a Nap melegét, és a bőrödet sem irritálja!

A GALÉRIÁÉRT kattints a KÉPRE!

Forrás: stradivarius.com

4. Díszítő copfok

Az unalmasnak tűnhető összefogott frizurát most könnyedén izgalmassá teheted: egyszerűen kösd át a copfot, vagy fond bele a színes anyagot, és máris vadócosabb lesz a stílusod!

A GALÉRIÁÉRT kattints a KÉPRE!

Forrás: mohito.com

5. Hosszú kendő, rövid haj

Rövid tincsek esetén sem kell lemondanod a textil kiegészítőkről, sőt, kifejezetten érdemes kísérletezni velük: akár cuki kis masniba kötöd elöl, vagy csomózásokkal variálod, biztos, hogy modern hatást ad majd az outfitednek.

A GALÉRIÁÉRT kattints a KÉPRE!

Forrás: reserved.com
Forrás: Shutterstock
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock