Arcpakolás gyorstalpaló kezdőknek!

Kevés relaxálóbb dolgot tudnék mondani, mint arcpakolásban, illatgyertyák között, habfürdőben lazulni. Apró, de fontos örömforrások ezek az életben. Na, és persze piros betűs ünnepek a bőrünknek!

Hetente minimum egyszer szánj magadra egy kis időt, és élvezd, ahogy megújul az arcod!

Miért jó ez nekem?

A szokásos bőrápolási rutinodat a bőrtípusodnak megfelelően alakítottad ki. Ez szép és jó, mindaddig, amíg az arcbőröd tisztel téged, és melletted áll jóban-rosszban. De a menstruációt megelőző pokoljárást, az indokolatlanul hámló foltokat és a stresszes hetet követő "hulla lookot" nem tudja az ember előre bekalkulálni - és igazából nem is nagyon kell. Ilyen esetekre (is) valóak a maszkok.

Milyen típusú maszkok vannak?

Manapság tényleg mindenféle termékkel találkozhatunk, de van két nagyon fontos tényező, ami segít az eligazodásban: a hatóidő és az ígért hatás.

A legnépszerűbb hatások:

  • Hidratáló: Klasszikus, krémes, általában tele fincsi növényi olajokkal. Igazából szinte mindenkinek, mindenkor jót tesz.
  • Mélytisztító: Jellemzően agyag tartalmú, amely képes magába szívni a szennyeződéseket, ezzel tisztítva a bőrödet. Egy idő után teljesen megszárad, és a sötétebb színből világosszürkévé válik.

Fontos! Ha egy kis arcpermettel fokozatosan nedvesen tartod a pofidat, az ásványi hatóanyagok sokkal tovább tudnak dolgozni az arcodon.

  • Ragyogásfokozó: Tudom, kicsit megfoghatatlan a szöveg, de azért csábít. Általánosan bőrszépítő és keringést fokozó anyagokkal bolondítják meg ezeket a maszkokat. Néha még egy kis radírszemcsét is belerejtenek, szintén az anyagcsere fokozása végett.
  • Peel-off: Nem támogatom őket. Elviekben száradás után lehúzhatod a maszkot a bőrödről - ezzel eltávolítva a szennyeződéseket, mitesszereket. Gyakorlatban pedig sosem tudod normálisan letépni magadról, és mehetsz a kozmetikusodhoz egy tisztításra...
  • Fátyol: A tasakban egy groteszk anyag-arcformát találsz, vastagon szérumba áztatva. Nagyon cuki, sorozatgyilkos hangulatot teremthetsz vele a lakásban: garantáltan kellemes élmény lesz mindenkinek.
Forrás: Shutterstock

A legnépszerűbb hatóidők:

  • Pár perces, Instant: Akár egy nagy eseményre való sminkelés előtt is szépen felfrissítheted velük a bőröd - ilyesmi például a fátyolmaszk is. Hosszú távú hatást ritkán nyújtanak, leginkább a bőrfelszín kellemes és intenzív puhítására fókuszálnak.
  • 10-20 perces: A legtöbb arcmaszk durván ebbe a kategóriába esik. A mélytisztító, detoxifikáló típusúak a spektrum alját, míg a tápláló, regeneráló darabok az időkorlát tetejét célozzák. Ha jó minőségű példányt választottál, akkor a hosszú távú használat igenis csodákra képes!
  • Éjszakai: Tulajdonképpen egy nagyon extra éjszakai krémként funkcionálnak: leginkább hidratáló, nyugtató és regeneráló típusokkal találkozhatunk. Előnyük, hogy nagyon erős az azonnali és a hosszú távú hatásuk is.

Milyenre van szüksége a bőrödnek, azaz mik legyenek otthon?

Én szeretem, ha legalább kettő, de legfeljebb három darab van otthon. Az alap szett - a fent említett kamikaze akciók miatt bőrtípustól függetlenül - egy detox és egy hidratáló, regeneráló típust tartalmaz.Ha szárazabb a bőröd, a tisztító példányt nyugodtan használhatod csak lokálisan, azokon a területeken, ahol az esetleges gyulladás érte a bőröd. És igen, az olajosabb bőrnek is ugyanúgy szüksége van táplálásra!

A harmadik darab már sokkal személyre szabottabb: az alap szett leginkább azért van, hogy minden helyzetben meg tudd menteni magadat és a jó híredet. A trió utolsó tagját érdemes aktuálisan, az évszaknak és frissen felmerült igényeidet tükrözően megválasztani.Bulizósabb időszakokban ez lehet fátyolmaszk, extra száraz hónapokban éjszakai mélyhidratáló, stresszesebb időszakokban egy ragyogásfokozó darab: a lista végtelen. Kísérletezz és kombinálj bátran!

Hogy használd őket?

Ez egy nagyon szuper tanács lesz: a csomagoláson jelzett módon. Konkrétan. Rengetegszer volt rajtam helytelenül hosszú ideig arcmaszk, és néha - főleg a mélytisztító típusoknál - nagyon nem mindegy, ha öt perccel tovább hagyod fent.

Kellemes szépülést!

Forrás: Shutterstock
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

    Ezt olvastad már?