5 tipp, ha csak néhány perced van a sminkelésre!

Függetlenül attól, hogy átlagosan mennyi idő alatt készülsz el, adódnak helyzetek, amikor ennél jóval kevesebb idő jut a sminkedre. Például, mikor váratlan vendégek érkeznek, vagy elaludtál, és egyszerűen nincsen idő a szokásos rituáléra.

Ha a klasszikus rutinodba kezdesz, valószínű, hogy pár perc után vállalhatatlan leszel. Ezért a vészhelyzetekhez vészsminkek kellenek! Íme, néhány tipp, amikkel fontos perceket nyerhetsz:

Konkrétan egy percem van!

Hatvan másodperc nem enged meg sok variálást. Egyszerűen fogd meg a kedvenc rúzsod, és ütögess fel egy kevés színt az ajkaidra és az orcádra is! Ez a kis élénkség azonnal felfrissít, és a krémes textúra a bőrödet is ragyogóvá teszi.

Forrás: Shutterstock

Tipp: Legyen nálad Bobbi Brown Pot Rouge! Ez egy olyan krémes pirosító, amit az ajkaidra és az orcádra is használhatsz: a Powder Pink árnyalatban nem fogsz csalódni!

Két perc és indulok!

A rúzsozást és a pirosítást követően használj egy kis korrektort a szemkörnyékedre, a bőrhidáidra, és dobj fel rá egy réteg púdert! Ez segít fixálni a korrektort, és akár még egy kis plusz fedést is varázsolhatsz vele. Ne szerencsétlenkedj a kompakt púderekhez készített szivaccsal: szerezz be egy jó ecsetet, amivel még a legnagyobb rohanásban is egyenletesen tudsz sminkelni!

Tipp: Legyen nálad Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Flawless Wear korrektor és Clinique Superpowder kompakt púder!

Három perc múlva itt vannak a vendégek!

Az előző sminkekhez képest most van időd egy kis szempillaspirálra is. A pillák festését nem lehet néhány húzással elintézni: keríts egy közeli tükröt, és rendesen fesd be a pilláid tövét, majd borítsd be a szálakat! Ha elkapkodod ezt a lépést, nem lesz látványos változás, így csak az idődet vesztegetted. Mikor ennyire kevés terméket használsz, a legtöbbet kell kihoznod belőlük.

Tipp: Legyen nálad YSL Volume Effet Faux Cils szempillaspirál!

Négy perc, és veszem a cipőm!

Micsoda luxus: nyugodtan szakíthatsz egy kis időt a szemöldököd formázására is. Egy waxosabb ceruza, vagy egy színezett szemöldökzselé gyorsan rendbe teszi a szálakat, és struktúrát ad az arcodnak. Járj el időnként szemöldököt festetni, így a reggeli rohanás közben néhány mozdulattal kevesebb kell a tökéletes ívhez!

Tipp: Legyen nálad Smashbox Brow Tech To Go szemöldökceruza vagy L'Oreal Brow Artist Plumper szemöldökzselé (Light to Medium/Medium to Dark)!

Na, varázsolok egy ötperces sminket!

A sminked folytatásaként keríts egy krémes szemfestéket, lehet matt vagy egészen csillámos is. Vidd fel az ujjaiddal a mozgó szemhéjadra és az alsó szempillasorodra! Majd egy másik ujjaddal vagy egy tiszta, pufi satírozóecsettel dolgozd el! Ez a lépés teljes mértékben elronthatatlan, de egy stick típusú szemfestékkel a legapróbb bakikat is kikerülheted.

Haladóknak: Ha benne van a mozdulat a kezedben, akkor emeld ki a külső szempilláid tövét egy kis tussal! De bele ne kezdj, ha nem vagy biztos a tudásodban, mert rohadtul idegesíteni fog, ha elszúrod, és aszimetrikus panda szemeid lesznek! Bőven ráérsz megtanulni a tus használatát akár egy másik életben is.

Forrás: Shutterstock

Tipp: Legyen nálad Mac Pro Longwear Paint Pot krémes szemfesték vagy Bobbi Brown Long Wear Cream Shadow Stick krémes szemfesték stick és L'Oreal Super Liner Perfect Slim szemhéjtus.

A megelőzés fél siker!

Takarítsd ki a neszesszered!

Ne szúrj ki magaddal! Rengeteg időt elvesz, ha állandóan mélytengeri búvár üzemmódra kell váltanod, mikor szeretnél körülnézni a neszesszeredben. Egy kritikus pillanatban nagyon sok időt spórolhatsz azzal, ha megbízható, hozzád passzoló színekhez, és jó minőségű termékekhez nyúlsz. Tehát az a sminkcucc, amit nem használtál az elmúlt egy hétben, nem érdemli meg, hogy állandóan veled utazzon!

Tipp: Ha elfogyott valamelyik elengedhetetlen darabod, dobd ki, és vásárolj belőle újat! Ne tárold feleslegesen a kis koporsóját!

Kenj és menj! Hajrá!

Nyitókép: Shutterstock

    Ezt olvastad már?