rúzs sminktrükk alapozó Haiser Olga bakik sminktippek szempillaspirál sminkelés szemhéjtus
Bakik bizony történnek, még sminkelés közben is. És ha azt hinnéd, hogy csak neked vannak ballépéseid, akkor megnyugtatlak: létezik 9 olyan dolog, ami szinte minden sminkelő nővel megesik. :)

#1 Szemhéjra kenődő szempillaspirál

Sajnos hiába fogod olyan óvatosan azt a spirált, mint sebész a kését, egyetlen kis mozdulat elegendő ahhoz, hogy a tökéletesen megkomponált szemhéjpúder fölé egy fekete maszat kerüljön. Halk szitkozódás, és mehet a gondos helyreállítás.

#2 Aszimmetrikus szemhéjtus

A sminkmesterek tűpontos, művészi cicaszemei helyett előfordul, hogy egy borzasztó Amy Winehouse-utánzat kacsint vissza rád. Jellemzően akkor, mikor késésben vagy, és már csak öt perced lenne a tus újraalkotására.

Forrás: Shutterstock

#3 Rosszul eldolgozott alapozó

Igen, ezt tartják minden idők legnagyobb make-up bakijának, de az vesse az első követ, aki még sosem követte el ezt a bűntettet kezdő korában. Például a reggeli sietségben, amikor minden a feje tetejére áll: ilyenkor hajlamosak vagyunk amúgy is eggyel kevesebbszer tükörbe nézni, pedig sokat számítana. A színben passzoló alapozó egyébként is olyan kincs, amit hosszú időn keresztül keres az ember.

#4 Azok a bizonyos foltok...

Csakis fájdalmas tapasztalat útján, egy-két hanyagul összekent fehér felső után jövünk rá, hogy a smink bizony fog. Óvatosan kell vele öltözködni, még óvatosabban megölelni valakit. Akinek pedig van barátja, az pontosan tudja, mitől kerülnek az inge gallérjára azok az undok kis csíkok...

#5 Csak semmi hirtelen mozdulat!

Még mindig a barát témánál maradva: ismerős az érzés, mikor a pasid megragadja az arcod, és két kezébe fogva elkezdi dögönyözni? Természetesen a szeretgetésnél nincs jobb a világon - de a nagy gonddal, precizitással felvitt bronzosítónak/pirosítónak annyi.

#6 Elkenődött rúzs

Az erős árnyalatú rúzsokat tudni kell viselni, és szerencsére rengeteg praktika van rá, hogyan érjük el, hogy bírja a napot. Na, de mindenkivel előfordult már, hogy egy óvatlan pillanatban rúzsos foggal mosolygott a vele szemben állóra. Ha szerencséd van, akkor valaki rendes lesz, és halkan megsúgja – ha nem, akkor csak este, a fürdőszobában veszed észre. És egyből arra gondolsz: vajon hányan láthatták?

Forrás: Shutterstock

#7 Pandamaci jelenség

Különösen a hosszú, nyári napok végén jellemző, hogy hiába teszel meg akármit, a reggel még tökéletesen felvitt szemfestéked egyszer csak megadja magát. Persze a minőségi kozmetikumokra ez egyre ritkábban jellemző, de smink legyen a talpán, ami kibír akár egy egész esküvőt is!

#8 Az átverés

Mindenki tapasztalta már életében, hogy megvette A Sminket. A nagybetűs, drága kozmetikumot, amelyről ódákat zengett az összes beauty blogger, és amelynek elméletileg olyan hatással kellene lennie a bőrre, mintha legalábbis megtaláltuk volna a sminkelés bölcsek kövét. Ehhez képest alig egy használat után kipattogsz, viszketni kezdesz, és nem érted, miért. Aztán hirtelen leesik, hogy nahát, a kísérletezésnek nem mindig boldogság a vége...

#9 Az esti procedúra

És végül a sminklemosás. Hála a micellás vizeknek, tonikoknak és hidratálóknak, a sminket tökéletesen el lehet távolítani. De este, egy buliból hazaérve, hulla fáradtan bármit megadnánk érte, hogy a folyamat ne fél óráig tartson, hanem egy csettintésre történjen.

Haiser Olga

Tippek, trükkök a tartós sminkhez!http://www.she.hu/stilusszunet/20180712-tippek-trukkok-tanacsok-tartos-sminkhez-noszvai-anna.html
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Nyitókép: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.