tippek nők szépségápolás smink frizura francia Noszvai Anna
Minden országnak megvan a saját hozzáállása a szépséghez. Érdekes külső szemmel megfigyelni, ahogy az általánosnak mondható helyi karakter adottságok összességéből mi válik kívánatossá és mi nem. No, meg, hogy milyen sajátos trükköket adnak tovább egymásnak a generációk.

A croissant hazájában ez a téma egészen különös. A francia nő önmaga legjobb változatát keresi, de nem akar jobbnak tűnni, mint amilyen. Minimalista, de sosem éri be kevesebbel. A legkényelmesebb szettben is elegáns, de egy földig érő estélyiben sem túlöltözött. A szépségápolás terén is hasonlóan sokoldalúak: itt az ideje példát venni róluk, és megtanulni, hogy a kevesebb több!

Forrás: Shutterstock

Irány a gyógyszertár!

Egy igazi francia nőt nem lehet csillogó csomagolással és sokat ígérő szlogenekkel átverni. A gyógyszertárban kapható márkák többnyire illatanyag-, színezék- és parabénmentesek, és bátran "táskába dobhatók"!

Ha átreformálnád az arcápolási rutinod, söpörj le mindent a polcról, és kezdd a megújulást csupán öt termékkel! Egyes bőrproblémák attól is kialakulhatnak, hogy túl sokféle terméket használsz, és az egyikhez sem tud igazán alkalmazkodni a bőröd. Később persze jöhet néhány kiegészítő apróság, de az újdonságokat mindig nagyon odafigyelve vezesd be a rutinodba!

A klasszikus ötös:

- egy nagy adag micellás víz sminklemosáshoz

- a bőrtípusodnak megfelelő állagú és összetételű arctisztító

- egyszerű, termálvizes arcspray

- hatékony, bőrtípusodnak megfelelő arckrém

- intenzív ajakbalzsam


Forrás: Shutterstock
Kiegészítő extrák:

- hidratáló arcmaszk

- detoxikáló, mélytisztító arcmaszk

- sokoldalú olajkeverék, amit használhatsz a bőrödön, a hajadon és a körmeiden is

- szemkörnyékápoló

A frizurakérdés

Teljen akármennyi időbe is, de fektess energiát a tökéletes fodrász felkutatásába! Bízz az ajánlásaiban, kérd ki a tanácsát sampon, balzsam, hajszárító és minden egyéb hajápolási termék, eszköz vásárlása előtt!

Könyörgöm, ne akarj a saját hajad textúrájával teljesen ellentétes dizájnt kierőszakolni magadból: próbálj meg minél kevesebbet ártani a hajszálaidnak! Például, ha enyhén hullámos fürtökre vágysz, nem kötelező rögtön a sütővashoz nyúlni: az esti hajmosás után fond be a hajad, így reggelre természetes loknikat kapsz.

Legyen konkrét elképzelésed a hajaddal kapcsolatban, amit a fodrászoddal közösen átbeszéltek, majd a továbbiakban minden alkalommal efelé haladtok! Ha havonta változtatod a célt, nem lesz ideje kialakulni a megálmodott stílusnak.

A "túl egyszerű" sminkek szépsége

A párizsi nő neszesszere egy kortalan arcot rejt. A természetes, üde bőr, hosszú szempillák és a puha, vörös ajkak mindig is csábítóak lesznek.

  • Keverj az alapozódhoz egy kevés hidratáló krémet, ezzel könnyítve annak állagát és fokozva arcod ragyogását.
  • A szemöldöködre használj színezett zselét: ha - néhány szál kivételével - hagyod kibontakozni a természetes formáját, akkor bőven elég lesz ennyi festék!
  • A szempilláid spirálozására fordíts nagy gondot, alul és fölül is borítsd be alaposan a pilláid koromfekete festékkel!
  • Az ajkaidra használj pirosas rúzst vagy ajakbalzsamot, utána pedig térj vissza a bőrödhöz, amit szintén kicsit élénkíthetsz a rúzzsal!
  • A sminked kevés púderrel rögzítsd, és a nap további részében egy rövid rúzs- vagy púderfrissítésen kívül ne is nagyon foglalkozz vele!

Kellemes szépülést! Au revoir!

Lifehack francia módra: csoki és pezsgő a karcsúságérthttp://www.she.hu/tippek-trukkok-tanacsok/20170621-francia-nok-etel-karcsusag-taplalkozas-modszer-pezsgo-csokia-ratatouille-recept.htmlItt a hideg, krémezésre fel!http://www.she.hu/stilusszunet/20171002-hideg-bor-borszarassag-krem-borapolas-noszvai-anna.html

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.