Variációk füstös szemre

Az erős szemsmink évezredek óta a legyőzhetetlenség érzetét kínálja nekünk, így biztosan mondhatom, hogy sosem fog kimenni a divatból.

A füstös szemek egyik nagy előnye, hogy nagyon sokféleképpen elkészítheted. Létezik egy technika, amit te is könnyen el tudsz készíteni, és kedved szerint variálhatod. A kedvenc verziómhoz csupán egyetlen termék kell!

A három legfontosabb tippem füstös smink készítésére:

  1. A választott szín a szempilláid közvetlen tövében kell, hogy a legintenzívebb, legtömörebb legyen.
  2. Mindegy, hogy krémes vagy por állagú festéket használnál, szerezz be egy jó satírozó ecsetet! A MAC 217-ese örök klasszikus, annál kisebb fejű ecsetben ne is nagyon gondolkozz!
  3. A szemkörnyéked alapozására és korrektorozására fordíts extra figyelmet!

Alapfok

Kezdésként egy kohl/kajal típusú szemceruzára vagy egy krémes szemfesték stickre lesz szükséged. Puha állaguknak köszönhetően könnyen satírozhatóak, így nem lesz nehéz dolgod velük. Egyszerűen húzz egy-egy vonalat az alsó és felső szempillasorod és vízvonalad közvetlen tövébe! Nem baj, ha nem teljesen egyenletesek a vonalak, de a szempillatöveknél legyen nagyon intenzív.

Forrás: Shutterstock

Ha megvagy - azaz a szempilláid közül nem kukucskál ki sehonnan sem a bőröd -, a satírozó ecseteddel kezdd apró, körkörös és oda-vissza mozdulatokkal eloszlatni a szemhéjadon a ceruzavonalat! A szempilláid közvetlen tövét próbáld meg kihagyni a satírozásból. Elképzelhető, hogy sminkelés közben ecsetet kell mosnod, vagy egy újat elővenned.

Fixáld porral!

A szemhéjpúder önmagában nem nyújtana elég intenzitást, így ezt az előző smink kiegészítéseként ajánlom. Ez a megoldás tartósabb és elengánsabb. A ceruzával vagy stickkel készített alapba egy lapos ecset segítségével nyomkodj a szemhéjadra por állagú festéket! Nem muszáj teljesen egyeznie a két színnek: például fekete alapon kiválóan mutat egy szaténfényű padlizsán szín.

Kísérletezz bátran a kombinációkkal!

A port egyenletesen vidd fel, de természetesen ügyelj a pillatövek tömörségére! A krémes alap színátmeneteinek köszönhetően egy természetes lágyság alakul ki a szemhéjadon. Ne feledkezz meg az alsó szempillasorról sem, majd használj egy tiszta satírozó ecsetet a mélyítővonaladban, és dolgozd össze a színeket! A tekinteted nagyobbítására a belső szemzugodban használhatsz egy világos, matt vagy fényes színt.

Forrás: Shutterstock

Adj hozzá egy kis ragyogást!

Ezt tulajdonképpen bármilyen sminknél bevetheted: egyszerűsége és gyorsasága miatt bármilyen összhatást könnyen megváltoztathatsz vele. Végy egy nagyon csillámos szemhéjpúdert vagy pigmentet, mártsd bele az ujjbegyed, és egyszerűen koronázd meg vele a (fél)kész kreációdat!

A szemhéjad legmagasabb pontjára finoman tapogasd rá a csillámerdőt, majd a korábban használt - nem kötelezően tiszta - ecsettel dolgozd el az éleit, ügyelve arra, hogy a legfényesebb pontját a korábban említett területen tartsd!

Kellemes szépülést!

Nyitókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek