A fiús csajok is lehetnek hercegnők!

Mindig csodálattal figyelem a tökéletes külsejű embereket, akiknek van ideje reggelenként sminkelni, hajat besütni és nőies szettet összeállítani az évszaknak megfelelően. Ők aztán olyan magabiztossággal libbennek az utcára, mint Katalin hercegné.

A legtöbben sajnos nem ilyenek vagyunk. Nem rendelkezünk olyan dizájner ruhatárral, aminek egy-egy darabja is több havi fizetésbe kerül, és a frizuránk sem túl gyakran tökéletes. Én például akármilyen gondosan is állítom össze előző este a szupernőies bizniszvumen szettemet, a reggeli kómában valahogy mégis a sportcipő-farmer kombó kerül fel rám - amit nagy valószínűséggel még össze is fogkrémezek. De van öt trükköm, aminek segítségével akkor is királylánynak érzem magam, ha körülöttem minden csaj vörös szőnyeg kompatibilis - miközben nekem pont olyan kócos a hajam, mint amilyen gyűrött a ruhám.

1. Legyen egy igazi, márkás parfümöd!

Drága jó nagyim még kilencven éves korában is Chanel 5-öt kért karácsonyra. Miután kilibbentem a parfümériából életem első, igazi méregdrága illatkölteményével (egy szívfájdalmas, depressziós téli napon), már tökre nem zavart, hogy a huszadik csaj is magassarkúban és karcsúsított szövetkabátban libben el mellettem tökéletesre vasalt hajjal. Hazacsúszkáltam a hótaposómban, a fejembe húzott kötött sapkában, és ízig-vérig nőnek éreztem magam. Mert a Chanel tényleg varázslat (egyébként már Marilyn Monroe is megmondta).

Forrás: Shutterstock

2. Gyöngysor

A gyöngysor a leguncsibb fekete pólós énedből is képes előcsiholni az Audrey Hepburn-életérzést. (Ha zavar, hogy mindenhez odakoccan, egy gyöngyfülbevaló is megteszi.) Ebben egyébként az a jó, hogy szinte mindenhez illik. Képzeld csak el magad pizsamában-köntösben, egy doboz bonbonnal flangálni a lakásban, nyakadban gyöngysorral! Na, ugye?

3. Egy meghökkentő, de mégis elegáns, márkás cipő

Az a gyönyörűség, amire évek óta fáj a fogad - mondjuk, egy leopárdmintás vagy piros tűsarkú. Ha kurva jó a cipőd, akkor az egész szetted jó. Akkor is, ha farmerben és unalmas pulcsiban vagy.

Forrás: Shutterstock

4. Szexi fehérnemű

Nemcsak azért kell, mert nem tudod, hogy hol ér az éjszaka. Hanem teljesen másképp viselkedsz és érzed magad akkor is, ha csak az éjjel-nappaliba ugrasz le a tréningnadrágod alatt egy csipkecsodában. Ideje kidobálni a szakadt nagyibugyikat! Még menstruálós bugyinak se tartsd meg! Épp elég nyomorultság hasgörcsökkel mászkálni havi három napot, hát legalább a fehérneműd legyen csinos! Mindig.

5. És persze a jól ismert táska-napszemüveg-vörös rúzs kombó

  • Minőségi, tartós, nem gagyi darabok: egy márkás napszemüveg, ami nem teszi tönkre a szemed.
  • Egy elegáns táska, csillogó biszbaszok, rojtok és arany logó nélkül, ami mindenhez illik. Az ilyen akár évekig kitart és abból a tucatnyi fast fashionös, jövőre már nem divatos retikülből, ami dől ki a szekrényedből, pont kijön az ára.
  • Egy hozzád illő árnyalatú piros rúzs, ami bőven elég, hogy bombanő legyél akkor is, ha te sem vagy az a reggel órákig sminkelős típus.

Mert a táska, a napszemüveg és a rúzs öltöztet. Napszemüveg + gyöngysor = Mondanom sem kell...

Nyitókép: Shutterstock

    Ezt olvastad már?