tippek outfit Horváth Antónia elegancia Carolina Herrera stílus
Carolina Herrera, a rendkívüli stílussal megáldott tervezőnő több first lady-t is öltöztetett, köztük Michelle Obamát, Jackie Kennedy-t, Laura Bush-t, valamint a megosztó Melania Trumpot is.

Arcáról sugárzik az elegancia, a báj, és számomra teljesen hihetetlen, hogy a venezuelai tervezőnő már 78 éves! A divattal társaságbeli nagyanyja fertőzte meg, akivel kislányként rendszeresen a Lanvinnál és a Diornál vásároltak, sőt, több tervező kollekcióját is első kézből láthatták szalon bemutatóikon.

A stílus maga az ember

Drámai stílusa, sikkes darabjai az időtlen előkelőség megtestesítői. Ruháit a hivalkodásmentes ízlés és a nőies sziluettek találkozása jellemzi. Bátran vallja, hogy - bár neki is voltak krízisei karrierje során - végig kitartott álláspontja mellett, és hitt az elegancia erejében.

Carolina azért tervez klasszikus, "örök" darabokat, mert szerinte a trendek mindenkit egyformává tesznek. Ruhái mégis frissek, ennek titka a részletekben rejlik: a nőies stílusjegyeket bátran ötvözi modern elemekkel. Szerinte a jólöltözöttség nem pénz kérdése, hiszen ahogy mondja: "Pénzen nem lehet eleganciát venni."

Carolina Herrera -New York Fashion Week 2017 Forrás: Getty Images/2017 Estrop

Idei őszi kollekciója egy újabb óda a nőiességhez, melyben a magas szabászat a hordhatósággal egyesül. Lássuk, mik azok az stílusleckék Carolinától, amiket érdemes átültetni a gyakorlatba!

Masnival mindent fel lehet dobni

A bársony szalagból kötött masni cseppet sem kislányos! A blúzgallér alatt, kabáton vagy a cipő pántján megjelenő masnitól könnyen királynőnek érezheted magad!

Tipp: Csak egy rövidáru boltba kell beszaladnod pár méternyi anyagért.

Forrás: Getty Images

Nem kell félni a színektől!

A hűvösebb évszakok ne csak a szürke, a lila és a bordó árnyalataival legyen egyenlőek, dobd fel őket például izgalmas türkizzel!

Tipp: A minimalista stílust úgy tarthatod meg, ha tetőtől talpig ugyanabba a színbe burkolózol.

Forrás: Getty Images

A minták nem unalmasak

Ha szóba kerül a "Mit vegyek fel ősszel az irodába?" kérdés, sokaknak már borsózik a háta az összes üzletet elárasztó kockáktól és más alakzatoktól... Egy mintás kétrészest azonban okosan be tudsz építeni a ruhatáradba!

Tipp: Rakott szoknyával, nadrággal, blúzzal és garbóval is megállja a helyét.

Forrás: Getty Images

A fehér ing minden alkalomra bevethető

A kevesebb több elvét követve ezt a formális alapdarabot a különböző gallér- és ujjmegoldásokkal lehet fűszerezni.

Tipp: Lazíthatsz egy kicsit a szabályokon, ha hétköznapokon lovaglónadrággal vagy bőrdzsekivel veszed fel.

Forrás: Getty Images

A pasztellszínek kifinomulttá tesznek

A leheletnyi rózsaszínek és púderek némi fémes csillogással és - bizony, jól látjátok - fekete színű magassarkúval lesznek igazán sikkesek.

Tipp: A magas nyakú blúzt ősziesítsd egy blézerrel, az ujjatlan ruha alá pedig vegyél garbót és combcsizmát!

Forrás: Getty Images

Viselj mindig valami maszkulint!

Egy kis csavart visz az öltözködésbe, ha a nőies darabokat férfias cipőkkel vagy egy motoros szabású bőrdzsekivel párosítod.

Tipp: A frizurád szintén legyen visszafogott: az oldalválaszték és a lófarok soha nem fog kimenni a divatból.

Forrás: Getty Images

A legszebb estélyik lágyan libbennek

A légies organzákból készült kreációk sziluettjei egyszerűek, helyettük a csodaszép anyagok és a különleges díszítőelemek mesélnek. Igazi vörös szőnyegre való ruhák!

Tipp: A szemet gyönyörködtető masnik úgy ölelik körbe a nyakat, mint egy szép ékszer. Nem lesz szükséged még több csecsebecsére, maximum egy díszes kistáskára.

Forrás: Getty Images

Nyitókép: Getty Images

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.