Stílustippek, hogy úgy nézz ki, mint egy first lady!

Carolina Herrera, a rendkívüli stílussal megáldott tervezőnő több first lady-t is öltöztetett, köztük Michelle Obamát, Jackie Kennedy-t, Laura Bush-t, valamint a megosztó Melania Trumpot is.

Arcáról sugárzik az elegancia, a báj, és számomra teljesen hihetetlen, hogy a venezuelai tervezőnő már 78 éves! A divattal társaságbeli nagyanyja fertőzte meg, akivel kislányként rendszeresen a Lanvinnál és a Diornál vásároltak, sőt, több tervező kollekcióját is első kézből láthatták szalon bemutatóikon.

A stílus maga az ember

Drámai stílusa, sikkes darabjai az időtlen előkelőség megtestesítői. Ruháit a hivalkodásmentes ízlés és a nőies sziluettek találkozása jellemzi. Bátran vallja, hogy - bár neki is voltak krízisei karrierje során - végig kitartott álláspontja mellett, és hitt az elegancia erejében.

Carolina azért tervez klasszikus, "örök" darabokat, mert szerinte a trendek mindenkit egyformává tesznek. Ruhái mégis frissek, ennek titka a részletekben rejlik: a nőies stílusjegyeket bátran ötvözi modern elemekkel. Szerinte a jólöltözöttség nem pénz kérdése, hiszen ahogy mondja: "Pénzen nem lehet eleganciát venni."

 

Carolina Herrera -New York Fashion Week 2017Forrás: Getty Images/2017 Estrop

Idei őszi kollekciója egy újabb óda a nőiességhez, melyben a magas szabászat a hordhatósággal egyesül. Lássuk, mik azok az stílusleckék Carolinától, amiket érdemes átültetni a gyakorlatba!

Masnival mindent fel lehet dobni

A bársony szalagból kötött masni cseppet sem kislányos! A blúzgallér alatt, kabáton vagy a cipő pántján megjelenő masnitól könnyen királynőnek érezheted magad!

Tipp: Csak egy rövidáru boltba kell beszaladnod pár méternyi anyagért.

Forrás: Getty Images

Nem kell félni a színektől!

A hűvösebb évszakok ne csak a szürke, a lila és a bordó árnyalataival legyen egyenlőek, dobd fel őket például izgalmas türkizzel!

Tipp: A minimalista stílust úgy tarthatod meg, ha tetőtől talpig ugyanabba a színbe burkolózol.

Forrás: Getty Images

A minták nem unalmasak

Ha szóba kerül a "Mit vegyek fel ősszel az irodába?" kérdés, sokaknak már borsózik a háta az összes üzletet elárasztó kockáktól és más alakzatoktól... Egy mintás kétrészest azonban okosan be tudsz építeni a ruhatáradba!

Tipp: Rakott szoknyával, nadrággal, blúzzal és garbóval is megállja a helyét.

Forrás: Getty Images

A fehér ing minden alkalomra bevethető

A kevesebb több elvét követve ezt a formális alapdarabot a különböző gallér- és ujjmegoldásokkal lehet fűszerezni.

Tipp: Lazíthatsz egy kicsit a szabályokon, ha hétköznapokon lovaglónadrággal vagy bőrdzsekivel veszed fel.

Forrás: Getty Images

A pasztellszínek kifinomulttá tesznek

A leheletnyi rózsaszínek és púderek némi fémes csillogással és - bizony, jól látjátok - fekete színű magassarkúval lesznek igazán sikkesek.

Tipp: A magas nyakú blúzt ősziesítsd egy blézerrel, az ujjatlan ruha alá pedig vegyél garbót és combcsizmát!

Forrás: Getty Images

Viselj mindig valami maszkulint!

Egy kis csavart visz az öltözködésbe, ha a nőies darabokat férfias cipőkkel vagy egy motoros szabású bőrdzsekivel párosítod.

Tipp: A frizurád szintén legyen visszafogott: az oldalválaszték és a lófarok soha nem fog kimenni a divatból.

Forrás: Getty Images

A legszebb estélyik lágyan libbennek

A légies organzákból készült kreációk sziluettjei egyszerűek, helyettük a csodaszép anyagok és a különleges díszítőelemek mesélnek. Igazi vörös szőnyegre való ruhák!

Tipp: A szemet gyönyörködtető masnik úgy ölelik körbe a nyakat, mint egy szép ékszer. Nem lesz szükséged még több csecsebecsére, maximum egy díszes kistáskára.

Forrás: Getty Images

Nyitókép: Getty Images

    Ezt olvastad már?