Mit viseljek az irodában, ha kitört a kánikula?

Már hajnalban 20 fokot mutat az időjárás app a telefonon, a lakásból kilépve viszont azt tapasztalod, hogy ez a te biológiai hőmérődön kb. 2000 foknak felel meg. Mire elsétálsz a kocsihoz/kisétálsz a megállóba, már talpig leizzadtál, és alig várod, hogy elérje kishazánkat az a bizonyos front.

Nyugodj meg, ezt nyáron mindannyian átéljük, szinte naponta! Ezért összeszedtem néhány tippet, ami elviselhetővé teszi a kánikulát akkor is, ha fontos megbeszélésre vagy céges ebédre kell kiöltöznöd.

Az anyagok jelentősége

Egy csinos szaténblúz ugyan jól mutat, a nagy melegben azonban hihetetlenül izzasztó tud lenni. Ezért válassz természetes anyagból készült darabokat! A pamutból, lenvászonból, esetleg könnyű selyemből készült ruházat légáteresztő, így nem kell az izzadtságfoltoktól tartanod.

Forrás: Getty Images /Melodie Jeng

A szabás a kulcs

A lényeg ismét a bőr lélegzése. Ha nem préseled magad szűk fazonokba, hanem hagyod, hogy a ruhád lágyan körüllengje a testfelületedet, sokkal jobban fogod bírni a nagy meleget! Ezért a szűk, fehér blúzod helyett válassz bővebb, rövid ujjú verziót, és szerezz be hozzá egy divatos culotte nadrágot!

Forrás: Getty Images

A színek bűvöletében

Mint azt valószínűleg te is tudod (hisz mindannyiunk nagymamája tízezerszer elmondta): nyáron nem célszerű sötét ruházatot viselni, mert ezek az árnyalatok magukba szívják a meleget. Ezért a fekete és a tengerészkék helyett voksolj inkább a mostanában oly divatos nude (vagyis natúr) árnyalatokra: fehérre, pasztellszínekre!

Forrás: Getty Images

Elő a pólókkal!

Nem tudom, hogy vagy vele, de az én szekrényem dugig van jobbnál jobb feliratos vagy mintás pólókkal, melyeket hétvégenként egy farmer rövidnadrággal szoktam párosítani. De ki mondta, hogy ezeket a kis kedvenceket nem lehet beleépíteni a dolgos hétköznapokba?

Párosíts egy laza pólót egy egyenes szabású, elegáns nadrággal és magas sarkúval, és meglátod, mennyire szemet gyönyörködtető lesz az eredmény! Kerüld azonban a túlzottan vicces vagy provokatív feliratokat, figurás pólókat, hiszen nem biztos, hogy ezeket a főnököd is értékelni fogja!

Forrás: Getty Images

Angyali báj

Ha viszont nincs időd, vagy nem szeretnél agyalni a különböző színek párosításán, nyúlj bátran egy talpig fehér szetthez! Elsőre idegennek tűnhet, de hidd el, egy csinos A-vonalú fehér szoknya, fehér ujjatlan felsővel és hozzá passzoló kiegészítőkkel cseppet sem fog menyasszonyos hatást kelteni!

Forrás: Getty Images/ Carlos Alvarez

Lábbeli kérdés

Vannak olyan munkahelyek, ahol nem engedélyezett a szandál viselése, ám ha épp nem ilyen helyen dolgozol, mindenképp használd ki! De nem szükséges minden nap magas sarkúban botorkálnod, válassz inkább egy a lapos talpú vagy akár espadrilles fazont! Ha pedig igazán laza a főnökség, hordj fehér vagy nude sportcipőt!

Forrás: Getty Images/ Christian Vierig

Nyitókép: iStockphoto

    Ezt olvastad már?