Tilos a strandon sminkelni?

Mi a közös egy elhagyott, egy oltárnál álló és egy randira készülő nőben? Mindannyiuknak szüksége van vízálló szempillaspirálra. Persze egy tubus fekete festék nem csupán a könnyek zápora ellen veheti fel a harcot, hanem segíthet nekünk minden egyes időjárási kondíció ellenére elbűvölőnek maradni. Na, de mi a helyzet akkor, ha nem kizárólag magas páratartalommal kell megküzdenünk, hanem egy egész medencényi - vagy balatonnyi - vízzel?

Örökös vita tárgyát képezi, hogy szabad-e magunkat - bármennyire is - kifesteni, ha standra készülünk. Szerintem mindenki döntse el maga, hogy hogyan érzi jól magát. 

Forrás: iStockphoto/aquamethods/Rostislav

Egy nyári, belvárosban eltöltött délutánon pont ugyanannyira vagy kitéve a napsugarak káros hatásainak, mint egy nyári, strandolós délutánon. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ha csak a fürdőruhás napokon tartasz sminkszünetet, attól nem leszel okosabb.

Emellett persze van egy másik faktor: mennyire zavar téged a festék - vagy akár a festetlenség - pancsolás közben. Számomra nyár elején időbe telik megszokni, hogy kevésbé festem ki magam - akárcsak azt, hogy kevesebb ruhát hordok.

De dönts akármilyen mennyiségű smink mellett, néhány tippet mindenképp fogadj meg!

Fényvédelem

A klasszikus naptejek általában túl zsírosak és tömörek az arcbőrnek, így jobb keresni egy könnyedebb, "arcbőrbarátabb" formulát. Az Eucerin és a Bioderma kiváló, magas SPF számmal rendelkező arckrémei között érdemes körülnézned!

Forrás: iStockphotoa/Liudmylasupynska

Ha szükséges, napközben kend le magad újra! Bármennyire is vízállónak hirdeti magát néhány naptej, mindenképp kikezdi őket a sokadik vízibiciklin eltöltött óra.

Ügyelj a textúrára!

Ha a bevált sminkelési rutinod bizonyos részét még a strandon sem nélkülöznéd, akkor válogasd meg, hogy milyen állagú anyagokat használsz! A folyékony, krémes cuccokat cseréld waxos, szilikonos állagúra!

Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy az alapozód helyett sűrű, camouflage korrektort használj, ahol szükséged van rá, a szemöldöködet pedig por helyett tömör ceruzával, vagy pomádéval formázd!

Mindemellett rengeteg alapozó, korrektor és púder tartalmaz fényvédő faktort, de vigyázz: a fényképezésre - különösen a vakusra - nem mindig reagálnak jól az ilyen termékek!

Forrás: iStockphoto/GeorgeRudy

A kevesebb több!

Furcsa módon ebben az élethelyzetben minél kevesebb réteget halmozol egymásra, annál tartósabb lesz a sminked. Hiába használsz kétféle primert, tartós alapozót, különböző korrektorokat, kontúrozó krémeket és fixáló spray-t. Ez a sok-sok réteg szinte egymást olvasztja majd le az arcodról. Ha nagyon vállalhatatlannak érzed a bőröd, hidd el, akkor is jobban jársz, ha megelégedsz egy kevés korrektorral és púderrel.

Forrás: Getty Images/gilaxia

Afterparty

Mikor hazaértél, mindenképpen mosd le a sminked, és ügyelj az extra hidratálásra, mivel a napozás nagyon kiszáríthatja a bőröd. Ha lepirultál, mindenképp használj après-soleil (napozás utáni) krémet vagy hűsítő arcmaszkot, és tanulj az esetből!

A hajad is megviselheti az erős, közvetlen napfény, így nem árt alapos hajmosást tartanod, majd hajpakolást használnod a nap lezárásaként.

Jó strandolást! ;)

Nyitókép: iStockphoto

Ezek is érdekelhetnek