Cry-Babytől a kínai császárig - Ilyen volt a Budapest Fashion Week

A Budapest Fashion Week rendkívül színes felhozatalában nemcsak ismertebb nevek, hanem feltörekvő tehetséges designerek is megmutatták ötleteiket. Mozgalmas három nap volt hagyományos formákkal, romantikus ruhakölteményekkel, innovatív sportos darabokkal és rebellis értelmezésekkel.

A Gundel Étterem impozáns bálterme csodálatos hátteret adott az eseménynek, amelyen 14 tervező mutatkozott be. Mutatom a kedvenceimet!

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Hajnal istennő és az EVELINFINK

A látomásszerű kollekciót Aurora, a hajnal istennője ihlette. Az exkluzív anyagokat Evelin izgalmas üvegdarabokkal kombinálta, melyek a gallérok, zsebfedők és övrészek díszeként, illetve játékos szélcsengőkként is megjelentek. Ha kitörne a benned rejlő istennő, csakis színes cipőkkel érkezzen!

Forrás: Mudrai László - Origo

Kínai császárnők és a Feelomena

Az olasz divatot Filomena Saltarelli képviselte, aki az utolsó kínai császári dinasztia korába nyúlt vissza. Ekkoriban a nőknek az előírt viselet egy egész testet elfedő széles, bő ruha, a qipao volt, mely most új formákban született újjá. Kényelem, minőség és letisztultság céltudatos nőknek és durcás kislányoknak egyaránt.

Forrás: Mudrai László - Origo

Fesztiválszettek Simonetta Sabótól

A Londonban élő magyar tervezőnő úgy bánik a textilekkel, mint más a festővászonnal! Egyedi, kézzel festett mintanyomataival nemcsak a fesztiválhangulat diktálta szabadságot hirdeti, hanem a slow fashionre is felhívja a figyelmet. Egy színes selyemruhával garantáltan kitűnsz majd a tömegből!

Forrás: Mudrai László - Origo

Bohém menyasszonyok RABOCSItól

Ezek az esküvői és alkalmi ruhák a romantikus lelkeket célozzák meg! A tavaszi, nyári érzések kézzel festett virágok, bohém szirmok, sejtelmes tüllök és merész tollak képében jelennek meg, a kecses sziluettek pedig a tavaszt és a nőiességet ünneplik.

Forrás: Mudrai László - Origo

Cukorkahercegnők és az Essende

Hogy festene egy menyasszony, ha az oltárhoz sietve tündérré változna? Milyen ruhában mondaná ki az igent egy pasztellimádó cukorkahercegnő? A válasz álomszerű sziluettek, festett organzák és puha tüllök formájában érkezik, sőt, azt is megtudtuk, hogy a piros fátyol viselése szintén menő lesz ezen a nyáron!

Forrás: Csudai Sándor- Origo

Klasszikus COGO

A klasszikus női vonalat a mongol származású Tsoo Goo márkája hozta elegáns, letisztult kollekciójával. Az egy tónusban maradó ruhák lengék és kényelmesek, hivatalos eseményekre is bevethetők, épp úgy, mint a mesterien szabott öltönyök.

Forrás: Csudai Sándor- Origo

Variációk feminizmusra Drenkrom

Lázadó feminizmus és többféle női szerep dübörgött végig a Drenkrom kifutóján. A neccharisnyák, lyukacsos felületek, tükrös és metál anyagok azt hirdetik, hogy a divatban merj radikális és a szokványostól eltérő lenni!

Forrás: Csudai Sándor- Origo

Futurizmus Timarcstól

Sportoláshoz és utcai viseletként is tökéletesek ezek a szuper kényelmes, futurisztikus darabok, melyeket a free running ihletett. A város dinamikus lüktetését a vibráló neonszínek és a modern formavilág adja vissza, na meg a rakéta hátizsákok!

Forrás: Csudai Sándor- Origo

Cry-Baby és Ticci

A rockabilly nemcsak egy stílus, hanem egy életérzés - ezt Ágoston Stefánia a lehető leghitelesebben képviseli. Az 1950-es évek Amerikájának suhanó Cadillacjei és bőrkabátos vagány csávói mintha ott lettek volna a huncut, pörgős szoknyák mellett. A Cry-Baby film ihlette kollekció a nők jó és rossz lány énjét mutatja meg, amely benned is ott lakozik - ráadásul egyszerre!

Forrás: Csudai Sándor- Origo

Erős anyák és Balázs Eszter

Merész, karakteres megjelenésű darabjaival az elmúlt 10 évét összegzi Balázs Eszter. A gyermekét egyedül nevelő anya küzdelme, áldozata, lemondása és a különböző női szerepek jelennek meg a szokatlan formákban, extravagáns darabokban.

 

Forrás: Csudai Sándor- Origo

Nyitókép: Mudra László - Origo

    Ezt olvastad már?