Sminktrükkök, amikről még sosem hallottál!

Beauty téren mindig van új a nap alatt: a lehetőségek tárháza végtelen és kiszámíthatatlan. Néha a szükség szüli az újdonságokat, néha egy sietős reggelen pattannak ki a fejünkből. De ezekkel a tippekkel még tuti, hogy sose találkoztál!

Új pirosítók a láthatáron

Az egyik legklasszikusabb sminktrükk a rúzst pirosítóként használni. Na de mi van akkor, ha egy szuperélénk színről van szó?

Ha a kézfejünkön egy kevés rúzst összekeverünk néhány csepp folyékony korrektorral, akkor kapunk egy azonos tónusú, de sokkal lágyabb színt. Az arányokkal tudunk változtatni a színen, sőt, akár több rúzst is keverhetünk!

Forrás: Getty Images/Gelner Lóránd / Renzo

Kettő az egyben szemfestés

Aki ismeri a szempilla-göndörítőt, az legjobb barátjának, aki nem, az pedig egy középkori kínzóeszköznek tartja. Ha már jóban vagytok, van egy tippem, amivel még szorosabbra fűzhetitek a kapcsolatotokat.

A göndörítőnek van egy gumis, alsó része, ami tulajdonképpen az a "párna", amibe belenyomódik a szempillád töve, ezáltal létrehozva az égig érő göndörséget. Tisztítsd le jól a szerkezetet, majd a gumis felületet kend le zselés tussal, és göndörítsd be a szempilláid a tövüknél!

A - frissen - festett gumis rész a szempilláid közvetlen tövét befesti, így egyszerre tudhatod le a tust és a göndörítést is!

Smink a cukrászasztalról

Az ételszínezők szupertartósak: sütögetéskor biztos észrevetted, hogy alaposan megfogják az ujjaidat. Gondolkodj el ezen: a piros és narancssárga darabok kiválóan működnének az ajkadra is!Az ajkad belső részét valamiért intenzívebben fogják meg, így ajándékba egy természetes színátmenetet kapsz.

Műszempilla-művelet

Ha valamin nagyon ki lehet borulni sminkelés közben, az a tusvonal-készítés és a műszempilla felrakása. Az utóbbira van egy kiváló - bár kissé pazarló - trükk, amely lényegében megváltoztatja a fontossági sorrendet.

Keríts egy olcsó, ferde szélű ecsetet, és a szempillaragasztóba mártva fesd ki vele a pilláid tövét! Ez azt jelenti, hogy nem a műszempilla tövét ragasztod a pilláidhoz, hanem a műszempilla fog odaragadni a pilláid tövéhez. Ezzel a technikával elkerülheted az idegösszeomlást és azt, hogy túl kevés ragasztót használj.

Forrás: iStockphoto/VladimirFLoyd

Azok a bizonyos alsó szempillák

Az alsó szempillasor pilláinak sminkes pályafutása nem könnyű. Festésükkor rendszeresen összekened a szemkörnyéked, csomókba állnak a szálak, és igazából hozzájuk sem férsz. Már biztos próbáltad függőlegesen tartani a spirált, de igazából úgysem megy, mert még inkább csoportosulnak az újabb és újabb póklábak...

Egy újabb olcsó, kis fejű ecsetre lesz szükséged, amit a spirálba mártva a szálakat egyenként leszel képes kiszínezni. A természetes smink szerelmeseinek egy garantáltan megér próbát!

Forrás: iStockphoto/IngaIvanova

Ne feledkezz meg a körítésről!

Szuperül kifestetted magad: tökéletesek a szemöldökeid, gyönyörűen kontúrozott az arcod, és mindezt teljesen természetes sminkmennyiséggel valósítottad meg. Viszont van egy kis gond, ami miatt mégis maszkszerűnek tűnhet a sminked: mégpedig ha az arcodhoz közeli bőrfelületek teljesen más színűek.
Ha hajlamos kivörösödni a füled, dekoltázsod, nyakad, akkor ne felejtsd el egy vékony réteg púderrel, esetleg alapozóval beborítani őket!

Nyitókép: iStockphoto