Erre verd el a pénzed, ha drogériában jársz! ;)

A tavasz beköszönte óta minden nap figyelem az időjárás előrejelzéseket, és ezzel együtt folyamatosan tüntetem el a kabátjaimat is. A napsütéses órák megnövekedése viszont nemcsak a ruhatárunkra, hanem a szépségápolási rutinunkra is legalább annyira kihat. Vagy legalábbis ki kellene, hogy hasson.

Nem árt, ha ilyenkor néhány terméket felcserélsz, vagy akár hosszú hónapokra a fiókod mélyére süllyesztesz. Idén azt javaslom, szerezz be pár új cuccot is, ezzel felpezsdítve a tavaszi repertoárod!

1. Szupermodell lábakhoz

Nem vagyok szégyenlős, és szeretem a külsőm, viszont a szezon első lábbemutatója kissé szokatlan élmény. (Oly' sok farmerben és harisnyában eltöltött hónap után ez végülis nem meglepő.)

Az avatási ünnepségre minden évben egy speciális keverékkel készülök: egy rész testápolóhoz egy rész bronzosító zselét vagy folyékony highlightert keverek, és lekenem vele a lábaim. A frissen hidratált és enyhén bronzos vagy kissé csillámló bőrfelület segít elfedni a virgácsaid átmeneti fakóságát.

Forrás: iStockphoto

2. Új évszak, új színek

Az általános téli szürkeséggel szemben erős kontrasztban állnak a tavasz természetes, élénk pasztellszínei. Ez az időszak kiváló alkalmat nyújt egy új árnyalat vagy textúra kipróbálására: első lépésként válassz egy élénk színű rúzst!

Forrás: iStockphoto/Valua-Vitaly

 

 Tipp:  

Egy alaposan kihegyezett szájceruzával rajzold meg ajkad kontúrját, majd satírozd be egész felületét, ezzel tartós alapot biztosítva! Ha matt textúrára vágysz, akkor egy zsebkendőt bonts rétegeire, az egyikkel itasd fel a rúzs felesleges olaját, a másikat pedig tartsd szorosan az ajkad elé, és azon keresztül púderezd le az szád! Az eredmény: garantált tartósság.

3. Kifényesedés

Az izzadékony vagy olajosabb bőrűek jól ismerik a meleggel járó kellemetlenségeket: amíg télen alig kellett újrapúderezned magad, most minden kihagyott alkalmat behajt rajtad a sors...Tarts magadnál mattító lapokat! Ezeket a kicsi, olajfelszívó cetliket használd az arcod gyakran kifényesedő területein (púderezés előtt), így felszívják a felesleges faggyút.

4. Legyél aktívabb!

Imádok sétálni, viszont télen az A-ból B-be jutás meglehetősen csekély örömöt jelentett: rendszeres alulöltözési kényszeremnek köszönhetően sosem tudtam kiélvezni a város szépségét. Néhány hete viszont a sétálás mellé a biciklizés is becsatlakozott az életembe - amióta Bubit használok. Bár a bringák elég nehezek, néhány helyre hamarabb odaérhetsz, mint tömegközlekedéssel, emellett pedig jól is esik egy negyedórás tekerés.

A mozgás jót tesz a vérkeringésnek, ezzel pedig a bőrödnek is. De ha nagyon süt a nap, ne feledkezz meg a naptejről sem!

Forrás: Getty Images/kupicoo

5. Spray - mánia

A termálvizes arcspray-k az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Frissítő és bőrnyugtató hatásuknak köszönhetően egy napon töltött, sminktelen délutánon kiváló társaid lehetnek.

Forrás: iStockphoto/Wavebreak

Viszont ugyanez program teljes sminkkel kiegészítve már más felkészülést igényel: a sminkfixáló spray-k - a sminkelés végén használt tartósító spricnik - széles választéka vár rád, legyen akár olajos vagy szárazabb bőröd. Már drogériás márkáknál is megtalálhatod őket, így első körben nem feltétlenül szükséges nagyberuházást eszközölnöd.

És persze tölts minél több időt a friss levegőn, ez a tavasz legjobb része! ;)

Nyitókép: iStockphoto

    Ezek is érdekelhetnek