tippek szépségápolás bevásárlás beauty tavaszi felkészülés trükkök
A tavasz beköszönte óta minden nap figyelem az időjárás előrejelzéseket, és ezzel együtt folyamatosan tüntetem el a kabátjaimat is. A napsütéses órák megnövekedése viszont nemcsak a ruhatárunkra, hanem a szépségápolási rutinunkra is legalább annyira kihat. Vagy legalábbis ki kellene, hogy hasson.

Nem árt, ha ilyenkor néhány terméket felcserélsz, vagy akár hosszú hónapokra a fiókod mélyére süllyesztesz. Idén azt javaslom, szerezz be pár új cuccot is, ezzel felpezsdítve a tavaszi repertoárod!

1. Szupermodell lábakhoz

Nem vagyok szégyenlős, és szeretem a külsőm, viszont a szezon első lábbemutatója kissé szokatlan élmény. (Oly' sok farmerben és harisnyában eltöltött hónap után ez végülis nem meglepő.)

Az avatási ünnepségre minden évben egy speciális keverékkel készülök: egy rész testápolóhoz egy rész bronzosító zselét vagy folyékony highlightert keverek, és lekenem vele a lábaim. A frissen hidratált és enyhén bronzos vagy kissé csillámló bőrfelület segít elfedni a virgácsaid átmeneti fakóságát.

Forrás: iStockphoto

2. Új évszak, új színek

Az általános téli szürkeséggel szemben erős kontrasztban állnak a tavasz természetes, élénk pasztellszínei. Ez az időszak kiváló alkalmat nyújt egy új árnyalat vagy textúra kipróbálására: első lépésként válassz egy élénk színű rúzst!

Forrás: iStockphoto/Valua-Vitaly

Tipp:

Egy alaposan kihegyezett szájceruzával rajzold meg ajkad kontúrját, majd satírozd be egész felületét, ezzel tartós alapot biztosítva! Ha matt textúrára vágysz, akkor egy zsebkendőt bonts rétegeire, az egyikkel itasd fel a rúzs felesleges olaját, a másikat pedig tartsd szorosan az ajkad elé, és azon keresztül púderezd le az szád! Az eredmény: garantált tartósság.

3. Kifényesedés

Az izzadékony vagy olajosabb bőrűek jól ismerik a meleggel járó kellemetlenségeket: amíg télen alig kellett újrapúderezned magad, most minden kihagyott alkalmat behajt rajtad a sors...Tarts magadnál mattító lapokat! Ezeket a kicsi, olajfelszívó cetliket használd az arcod gyakran kifényesedő területein (púderezés előtt), így felszívják a felesleges faggyút.

4. Legyél aktívabb!

Imádok sétálni, viszont télen az A-ból B-be jutás meglehetősen csekély örömöt jelentett: rendszeres alulöltözési kényszeremnek köszönhetően sosem tudtam kiélvezni a város szépségét.

Néhány hete viszont a sétálás mellé a biciklizés is becsatlakozott az életembe - amióta Bubit használok. Bár a bringák elég nehezek, néhány helyre hamarabb odaérhetsz, mint tömegközlekedéssel, emellett pedig jól is esik egy negyedórás tekerés.

A mozgás jót tesz a vérkeringésnek, ezzel pedig a bőrödnek is. De ha nagyon süt a nap, ne feledkezz meg a naptejről sem!

Forrás: Getty Images/kupicoo

5. Spray - mánia

A termálvizes arcspray-k az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Frissítő és bőrnyugtató hatásuknak köszönhetően egy napon töltött, sminktelen délutánon kiváló társaid lehetnek.

Forrás: iStockphoto/Wavebreak

Viszont ugyanez program teljes sminkkel kiegészítve már más felkészülést igényel: a sminkfixáló spray-k - a sminkelés végén használt tartósító spricnik - széles választéka vár rád, legyen akár olajos vagy szárazabb bőröd. Már drogériás márkáknál is megtalálhatod őket, így első körben nem feltétlenül szükséges nagyberuházást eszközölnöd.

És persze tölts minél több időt a friss levegőn, ez a tavasz legjobb része! ;)

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.