stílus outfit melegítő sportos utcai divat sportcipő
A trendekről tudjuk, hogy csak iránymutatók és nem kötelező őket követni. Ráadásul van, amikor az utcai stílusok inspirálják magukat a tervezőket is, és az ott szerzett hatások felhasználásával készítik el kollekcióikat.

Most a sportos stílusért rajongóknak fogok kicsit kedvezni, ugyanis a divatban évek óta folyamatosan jelen van az athleisure, vagy más néven "sport luxe" stílus, amely a sportos és az elegáns megjelenés ötvözete.

Eltűntek a határok az elegáns, hétköznapi és sportos darabok között, de ezt ne bánjuk egy cseppet sem! A stílusok keverése ma már nem számít szentségtörésnek, így a kényelmes, sportos cuccokat bátran felvehetjük nőiesebb darabokkal is.

Az eredetileg sportolásra készült öltözeteket hordhatod az edzőtermen kívül is, és akár mindennapi darabbá vagy elegáns viseletté is előléptetheted. Nemcsak modernek, uniszexek, kényelmesek, hanem jól variálhatóak a ruhatárad többi alkotóelemével. Lássuk a sportos kulcsdarabokat, és nézzük meg, mit mivel érdemes kombinálnod!

Sportcipő

A legjobb kezdet, hiszen az edzőcipők vagy sportcipők tényleg mindennel kompatibilisek! Mondjuk, egy klasszikus fehér sneakert nemcsak a kedvenc farmereddel és egy blézerrel kaphatod fel, hanem akár egy helyes szoknyával vagy ruhával is.

Utóbbinak bevezetését Karl Lagerfeldnek köszönhetjük, aki haute couture ruhákkal párosította a Chanel kockás tweed anyaggal bevont edzőtopánkáját.

A lezser hatású, pliszírozott szoknya-pulcsi kombó szintén letaszíthatatlan trónjáról. Mivel lapos cipőről van szó, így kicsit rövidebbnek mutatja a lábad, de ezt könnyen orvosolhatod, ha a farmered alját kicsit visszahajtod.

Forrás: Getty Images

Kapucnis pulcsi

Jelenleg az abszolút kedvencem! Szakadt farmer, edzőcipő, kapucnis pulcsi és piros rúzs - ez a cool, "csak a boltba szaladok le" szett.

Többféle kabáttípussal is jó viszonyt ápol: szövetkabáttal és ballonnal is csinos, főleg, ha még egy baseball sapkát is a fejetekre húztok.

Az igazi párja a bomber: egy szürke kapucnis pulcsira nyugodtan vegyél fel egy színesebb, virágos vagy akár egy metálfényű dzsekit. Miniszoknyával megmarad a csajos vonal, de hogy általa a nadrágkosztüm is újjászületik, azt tuti nem gondoltátok volna!

Forrás: Getty Images

Oldalán csíkos melegítőnadrág

Ennél kényelmesebb nadrágfazont el sem lehet képzelni! A csíkos szélű nacik egy vékonyabb pulcsival, fehér blúzzal vagy egy feliratos pólóval és elegáns blézerrel nagyon csinosak.

Na és persze magas sarkú cipővel!

Valami extrábbra vágytok? Akkor jöhet egy metálfényű dzseki vagy egy izgalmas, leopárd mintás kabát. Ezek a nadrágok szinte bármelyik üzletben szembejönnek, de igazán klassz darabokat az Orsay és a H&M boltjaiban keress!

Forrás: Getty Images

Pufikabát

Sokan úgy gondolják: hatalmas méretük miatt ezek a kabátok senkinek nem állnak jól.

Ez nem igaz!

Vegyétek fel egy testhezálló ruhával, miniszoknyával és combközépig érő csizmával! De ügyesen kicselezhetitek ezt a kérdést egy övvel is. Különben is, bárhogy állnak, a mintás, textúrájában különleges kabátokat így is, úgy is felvennétek, ha egy kicsit csíp még az idő, igaz?

Forrás: Getty Images

Plusz egy kis glamúr!

A sportos cuccokhoz adj egy kis glamúrt: egészítsd ki őket strassz ékszerekkel, egy feltűnő táskával, vagy eleve válassz ragyogóan sportos darabokat! A metál ezüst vagy arany edzőcipők, baseball sapkák és hátizsákok nagyon különlegesek! Sportcipőkért nézz körbe a Zara boltjaiban, ahol csupa különleges darab vár: laminált, rojtozott, sőt még masnival, illetve pompomokkal díszített csukákat is találhatsz.

Forrás: Getty Images

Nyitókép: Getty Imgages

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.