rúzs smink balzsam alapozó élénk szín tanács tus neszesszer szemceruza
Anna sminkes bőröndje akkora, mint amilyeneket mi, hétköznapi, halandó emberek egyhetes nyaralásokra szoktunk telepakolni. De profi sminkesként muszáj, hogy minden helyzetre, kérésre, igényre felkészüljön az ember lánya!

De még a legnagyobb sminkes bőrönd űrtartalma is véges - nemhogy egy kis neszeszeré - így Anna kénytelen kreatív, áthidaló megoldásokat találni annak érdekében, hogy soha ne kelljen egy ügyfél kérését sem azzal visszautasítania, hogy "Bocs, ilyen festéket nem hoztam magammal...".

És az a megoldás, ami megfelel egy profi sminkesnek, a mi neszeszerünkben is jól fog jönni!

Anna tanácsai következnek:

Alapozók

Sminkes bőrönd: Nincs az az isten, hogy én minden létező bőrárnyalatra és bőrproblémára külön alapozót hordjak magamnál! Egy adott fajta alapozóból van négy árnyalatom: világos sárgás, világos rózsás, sötét sárgás és sötét rózsás alaptónusú, és mindig kikeverem a megfelelő színt kliensenként.

Forrás: iStockphoto/combomambo

A neszeszered: Ha több alapozót tartasz - például a jól bevált mellett nyárra egy sötétebb színt, bulizáshoz egy intenzívebb fedésűt, stb. -, akkor te is keverd őket bátran! Nem kell, hogy megegyező márkájúak, vagy azonos textúrájúak legyenek.

Lágyabb fedéshez hidratáló krémet, erősebb fedéshez pedig korrektort keverj az aznapi adag alapozódhoz!

Balzsamok

Sminkes bőrönd: Ezen kategória klasszikus példája Elizabeth Arden 8 Hour Creamje, ami mondhatni univerzálisan felhasználható: a száj hidratálására, nedvesen csillogó arccsontokra és fényes szemhéjakra is tökéletes.

Illetve egy sűrű, méhviasz, lanolin vagy olaj alapú krémmel teljesen átváltoztatható bármilyen sűrű por vagy tömör rúzs egy teljesen más anyaggá!

Forrás: iStockphoto/bluehill75

A neszeszered: Feltételezem, hogy nem editorial sminkeket nyomatsz hétköznap, viszont egy ilyen jellegű balzsam neked is hű társad lehet. Hegeket, sebeket és akár leégett bőrfelületeket is szuperül gyógyít.

Rúzsok

Sminkes bőrönd: A rúzsaimat palettákba olvasztva tárolom, így egyelten mozdulattal tíz szín és végtelen lehetőség tárul elém. Csoportosítva vannak nude, piros, rózsaszín és mindenféle egyéb színek szerint, így nem kell egyenként átbogarásznom a kategóriákat. Nem mellesleg, így sokkal könnyebb lesz maga a készlet is: néhány rúzsnak iszonyú nehéz a tokja.

A neszeszered: Amikor a rúzsod már totál homorú, és fizikailag képtelenség kirúzsozni vele magad, akkor fogj egy spatulát, és kapargasd ki a legeslegmélyéről is a maradékot, és tedd bele egy kiürült szemhéjpúder alaposan kitisztított kompaktjába!

Forrás: iStockphoto/studio22comua

Így akár teljesen új színvariációkat is keverhetsz, ha összemelegíted őket. Különböző állagúak esetén csak arra kell figyelned, hogy a sűrűbb állagú előbb kerüljön a mécses feletti evőkanálba.

Élénk színek

Sminkes bőrönd: Bár a legtöbb szemsmink esetében a földszínek végtelen variációja nyer, azért még szükség van szuper élénk árnyalatokra is. Ha úgy ítélem meg, hogy nem fognak tőlem királykék szemárnyékolást kérni - mert mondjuk baba-mama fotózásra, vagy esküvőre pakolok -, akkor is bekészítek néhány extrém színű ceruzát vagy krémes szemfestéket. Így még a natúrabb színű szemhéjpúderekkel kiegészítve is ütős, élénk sminket tudok készíteni, ha úgy alakul.

Forrás: iStockphoto/Homonstock

A neszeszered: Ha nem nagyon kísérleteztél még intenzívebb árnyalatokkal, és nem tudod, hogyan kezdj hozzá, akkor nézz körül a színes tusok között! A megszokott barna, vagy fekete helyett egy ultraviola vagy fűzöld színnel teljesen megváltoztathatod a szokásos kinézeted.

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.