Tavaszi pillanatok és Antónia

A zsigereimben érzem: itt a tavasz. A hűvös reggelek és csípős szél sem tudnak átverni, máshogy süt a nap, a szellő kecsesebben kap bele a hajamba és nincs mesésebb a friss virágillatnál!

Mivel márciusi lány vagyok - ráadásul nőnapi -, így nem kérdés, hogy tavasszal vagyok legjobban elememben. Egész télen azt vártam: mikor ölelnek át az első langyosabb napsugarak, hogy feltehessem újra kedvenc napszemüvegeimet. A kávézók teraszai is hiányoztak, de lassan eljön az idő, hogy már nem kell róluk lemondanom!

Addig is a hatalmas üvegablakokon keresztül nézem a városi forgatagot. Ilyenkor megszűnik körülöttem a világ, átadom magam az ízeknek és kiélvezek minden pillanatot. Néha pedig arra vágyom, hogy egy kicsit elbújjak a nyüzsgés elől egy barátságos étterembe, ahol olasz hangulat, mennyei finomságok és illatos borok várnak. A Virtuoso Dine&Wine pont egy ilyen családias hely a Rózsadomb szívében, ahová akkor is érdemes beugranom, ha csak egy mandulatejes kávéra van időm.

Forrás: Hirling Bálint - Origo

A rohanással teli hétköznapokon inkább az egyszerűségre törekszem. Egy puha, kényelmes sötétszürke dzsörzéruhában reggeltől estig jól érzem magam: pont annyit takar, hogy bárhova fel tudom venni, nem szorít, az ujját fel tudom gyűrni és a színe miatt tényleg mindennel tudom kombinálni. Vehetek alá nadrágot, hogy tunikaként hordjam, edzőcipővel és bőrdzsekivel a sportosabb arcát mutatja, ha pedig az elegáns vonalon maradnék, akkor színes magas sarkúval, hosszú kardigánnal és akár egy övvel dobhatom fel.

Forrás: Hirling Bálint - Origo

A nagykabátot napközben vékonyabb dzsekire vagy egy melegebb sálra cserélem, amivel rendkívül jól tudom ellensúlyozni, hogy nőiesebb csípőm van. A sálakkal lehet a legkreatívabban feldobni egy pofonegyszerű szettet, csak ismerni kell a különféle megkötési módok rejtelmeit.

Forrás: Hirling Bálint - Origo

A finom, vékony, apró kristályokkal díszített geometrikus ékszerek nem feltűnőek, de figyelmet követelnek, ha a napfény megcsillan rajtuk. A hosszú, gyöngyös, rojtos nyaklánc pedig lefelé irányítja a tekintetet, ezáltal optikailag nyújtja a felsőtestet.

Forrás: Hirling Bálint - Origo

A jelszó a kényelem, de ez nálam csakis stílusos részletekkel karöltve jelenhet meg. Ezt a szürkésbézs táskát és hátul fűzős térdig érő csizmát mintha egymásnak teremtették volna! Ebben a táskában azt szeretem, hogy két kisebb oldalsó és egy nagyobb középső rekesze van, tehát sok mindent elnyel, mégis formájának és az arany részleteknek köszönhetően kecses és elegáns marad. A csizmám sarka pont annyira magas, hogy extra kényelmes, a fűzéstől és a csúcsos orrtól pedig a lábam ujjáig csinosnak érzem magam. A ruha lekerekített alsó szegélye szintén visz egy kis pluszt a megjelenésbe.

Forrás: Hirling Bálint - Origo

A szett így is teljes, de én belevittem egy kis csavart a '70-es éveket idéző napszemüveggel és egy vintage rovar brossal, amivel a sálat akár meg is lehet tűzni. Tudjátok, ez olyan, mint egy hatalmas capuccino tetején a habra szórt fűszer. A szokványos fahéj helyett néha érdemes kipróbálni valami újdonságot, például a szerecsendiót vagy a rózsaborsot. Én mindkettőt megkedveltem! ;)

Forrás: Hirling Bálint - Origo

Ruha: H&M


Táska: H&M


Csizma: H&M


Sál: H&M


Napszemüveg: Claire's


Nyaklánc: Blue Velvet


Gyűrűk, karkötők, fülbevaló: Bijou Brigitte, H&M


Kitűző: vintage

 Nyitókép: Hirling Bálint - Origo

Ezek is érdekelhetnek