Sminkes trükkök: a szemhéjpúder paletta

Én a sminkelésben nagyon paletta párti vagyok, mivel hely- és időtakarékos. Kompaktokba rendezem a rúzsaim, pirosítóim és szemhéjpúdereim is.

Harmincnyolc darab szemhéjpúder palettával rendelkezem: ezek között találhatók duók és olyanok is, amikben több, mint húsz szín van. Sosem viszem magammal mindet: könnyedén felméri az ember, hogy milyen színeket igényel egy divatfotózás, vagy egy esküvői smink.

Mellesleg végtelen lehetőség van akár egyetlen színben is!

Ha szeretnél - újra, vagy először - elmerülni a szemfestés világában, akkor szerezz be egy jó minőségű négyes összeállítást! Ezek pedig tartalmazzák az adott árnyalat egy világos- és kettő, eltérő mélységű középszínét, valamint egy sötét árnyalatot!

Forrás: /iStockphoto/Merydolla/Iryna Denysova

Nincs feltétlen szabály arra, hogy milyen színt válassz, de szerintem egy meleg barna, khaki vagy padlizsánlila összeállítással nem lőhetsz mellé!

Bevezetés

A - bármilyen jellegű - kész szemfestésedet koronázd meg egy kis fénnyel: azaz a palettád legvilágosabb árnyalatából kerüljön egy kevés a belső szemzugodba, a szemhéjad legdomborúbb pontjára, és a szemöldököd alá!Az utóbbit sztornózd abban az esetben, ha a szín csillámos!

Csini hétköznapokhoz

Keríts egy szimpatikus árnyalatú krémes szemfestéket, - például Maybelline Color Tattoo, vagy MAC Paintpot - és a tiszta mutatóujjaddal kenj fel egy kis mennyiségeta mozgó szemhéjadra!Nincs szükség pontos élekre: egy pufi satírozóecsetet helyezz a mélyítővonaladba, és - mint egy ablaktörlő - az ecsetfejet oda-vissza járatva satírozd el a színt! Az alsó szempillasorod külső harmadára is kenj a festékből!

Forrás: iStockphoto/Golubovy

Egy lapos ecsetet használva válaszd ki a palettád egy kevésbé intenzív árnyalatát, - a középszínek közül valamelyiket, nem baj, ha nem egyezik a krémes festék színével - és dolgozd el a mozgó szemhéjadon! Majd a satírozóecsettel újra szaladj át a mélyítővonalon, hogy összeegyengesd a két színt!

Romkocsmázáshoz

Egy krémes, sötét szemceruzával - nem muszáj fekete, lehet sötétszürke vagy mélybarna is - kontúrozd a felső és alső szempillasorod!

Egy fültisztító pálcikával satírozd el a ceruza vonalait, ügyelve arra, hogy a szín a szempilláid közvetlen tövében maradjon a legintenzívebb!

Egy lapos ecsettel, és egy sötétebb színnel borítsd be a mozgó szemhéjad és az alsó pillasort, majd egy satírozóecsettel finomíts az éleken!

Forrás: iStockphoto/VladimirFLoyd

A smink a paletta világosabb középszínétől kezdve a legsötétebb színéig mindegyikkel jól mutat: igazítsd az egyéniségedhez és a ceruza mélységéhez!

Ha megszaladt volna a kezed, akkor a satírozóecsetre kerülhet egy kevés a legvilágosabb árnyalatból is, tompításként.

Romantikus vacsorához

Fesd ki a mozgó szemhéjad a paletta legvilágosabb árnyalatával, majd húzz vékony tusvonalat a felső szempilláid tövébe!

Forrás: iStockphoto/Petardj

A két középszín közül a világosabbat használd az alsó szempillasorod teljes hosszán, a sötétebb árnyalatot pedig satírozd a mélyítővonaladba! Erősíts rá az alsó szempillasorod külső harmadára, ezzel kiemelve a szemformád!

A legsötétebb színnel, és egy vékony, ferde szélű ecsettel puhítsd a tusvonal éleit: így nem olyan vészes a helyzet, ha nincsenek biztos kezeid, és nem sikerült szuperpontosra a szemkontúr, illetve lágyabbá is teszed az összhatást.

Minél töbször gyakorolsz egy sminket, annál szebben és gyorsabban fog menni!

Kellemes szépülést!

Nyitókép: iStockphoto

Ezek is érdekelhetnek