divat outfit smink frizura papucs fürdőruha úszósapka FINA2017 uszoda mit vegyél fel
A tenisz szoknyák és az évről évre változó focimezek óta senki nem állíthatja, hogy a divat nem "fertőzte meg" a versenysport világát. De mi van szegény úszókkal? Nekik tényleg nehéz variálni a kötelező úszódressz/úszógatya fazonokat. Ám ez nem azt jelenti, hogy a trendek ne lennének jelen az uszodában!

Íme, 5 bizonyíték, hogy létezik uszodai divat:

1. Bolondos úszósapik

Bár a profi versenyzők úszósapkái szorosan a fejre simulnak, hogy úszás közben ne törjék a vizet, mi földi halandók megelégedhetünk egy lazább darabbal. Vagy pont a sapid fogja elvinni a showt? Nézd csak, a Miu Miu kifutóján milyen csodás bőrvirágokkal díszített sapikat viseltek a modellek!

Forrás: Getty Images

2. Dresszt a nőknek!

Az ausztrál Annette Kellerman nem sokkal a századforduló után indított harcot a női egyrészes fürdőruhák elfogadtatásáért. Műugróként felismerte, hogy ha sikereket akar elérni, a normál ruhákhoz hasonlító úszó öltözékeket testhezálló dresszre kell cserélnie. A hatás nem maradt el: letartóztatták szemérmetlen megjelenéséért.

Forrás: Wikipedia/ Getty Images

3. Hajós Alfrédtól Katinkáig

Az úszódresszek is sokat változtak az idők folyamán: első magyar olimpiai bajnokunk, Hajós Alfréd idejében még a fürdőtrikó volt a menő, ma pedig már Hosszú Katinka saját márkájának, az Iron Lady-nek a darabjai számítanak etalonnak.

Forrás: Wikipedia/ BioTechUSA

4. Csillivilli papucsok

Az uszodában a papucs viselése egyrészt higiéniai szempontból fontos, másrészt pedig egy vérbeli fashionista nem hagyhatja figyelmen kívül a trendeket. A strandpapucsok idén nyáron reneszánszukat élik, a klasszikus csíkos Adidas mellett gyöngyökkel, kövekkel, flitterekkel és akár tollakkal kirakott kreálmányokat is találhatsz.

Forrás: Zara/ Getty

5. Vízi smink? Vízi frizura?

Divat szempontjából a szinkronúszás az abszolút legmegengedőbb sportág. Sőt, a látványos kűrruhák és vízálló sminkek, illetve a zselatinnal lekent frizurák is kötelező kelléknek számítanak.

Forrás: Getty Images
Tudtad?

-Tudtad, hogy a szinkronúszás ünnepelt sztárja Esther Williams volt? Aki - miután hollywoodi filmekben kezdték szerepeltetni - szélesebb közönséggel is megismertette ezt a sportot. A millió dolláros hableány a filmgyártás aranykorában olyan szexszimbólumnak számított, mint Marilyn Monroe vagy Rita Hayworth.

-Tudtad, hogy 1990-ben brit színekben versenyzett műugróként Jason Statham?

-Tudtad, hogy a vízilabdások két fürdőnadrágot húznak egymás fölé? Ennek az az oka, hogy a játékosok annyira kemény meccseket vívnak a víz alatt, hogy muszáj biztosra menniük.

-Tudtad, hogy az érzékeny szemű hölgyeknek másmilyen úszószemüvegre van szükségük, mint férfi sorstársaiknak? Erre a TYR nevű cég a '90-es évek elején jött rá, és gyorsan ki is fejlesztettek egy nőknek tervezett spéci úszószemüveg szériát.

A cikk megjelenését a Bp2017 Nonprofit Kft támogatta

Nyitókép: Getty Images

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.