Modern variációk vörösre: Mit kezdjünk a piros rúzzsal?

Semmi baj nincs a klasszikus tűzpiros rúzzsal. Sőt. Szuper történelmi háttérrel és hagyományokkal rendelkezik, viszont gondolatainkban leginkább a pin-up sminkekhez társítjuk. Hangsúlyos szemöldökhöz, határozott cicaszemhez és műszempillához. Vagy minimum ahhoz, hogy nagyon csinosnak kell lennünk a viseléséhez.

Rengeteg nő kérdezi tőlem, hogy hordhat-e egyáltalán rúzst. Emellett rengetegen ki is jelentik, hogy nem hordhatnak rúzst. Sőt, elmagyarázzák nekem, hogy mivel nem egyenletes formájú az ajkuk és - elmondásuk szerint - ügyetlenek, kézzel fogható gát áll közéjük és a rúzsok közé. Ezt mindig nagyon bájosnak tartom...

Hidd el, mindenkinek jól állnak a rúzsok. Sőt! A piros rúzsok is. Minden a megfelelő szín és formula megtalálásán múlik.

Forrás: Getty Images/Julia Savchenko

Vizsgáld meg a bőröd színét! Ha az alaptónusa sárgásabb, akkor a narancsosabb, melegebb vörösek állnak majd jól, ha pedig inkább rózsaszínes, akkor válaszd a pinkesebb, hidegebb színeket. Persze nincs semmi kőbe vésve, próbálgass különféle árnyalatokat kedvedre!

Könnyed textúrák

Egy színezett ajakbalzsam vagy olaj, kiváló választás kezdőknek és félénkeknek, mert alacsony a hibafaktor, és még hidratálja is az ajkaid. Párosítsd kellően rózsás pofival és egyszerű szemsminkkel: a szemed külső harmadát emeld ki tussal, és a belső szemzugodba tegyél egy kevés világos színű, csillámos szemhéjpúdert. Használj highlightert az arccsontodon, keveset az orrod hegyén és az ajkad felső tetején is. (Fun Fact: Ezt a kis mélyedést felül kupidó-ívnek hívják.) Végeredményként egy nagyon friss, ragyogó összhatást kapsz, ami szuper mindennapi smink: egy kis pirossal természetesen.

Forrás: Getty Images/Vetta/Julia Savchenko

Járj utána!Clinique - Chubby Stick, Lancome - Juicy Shaker

Száraz mattok

Az elmúlt években rettentő népszerűek lettek a folyékony rúzsok és a matt ajakkencék. Használj egy árnyalatban passzoló szájceruzát a precíz formáért, és több, vékony rétegben vidd fel a színt! Ügyelj arra, hogy az arcbőrödről gondosan eltüntess minden esetleges pirosságot, mivel ilyenkor jobban kihangsúlyozódnak az ajkadon használt tónusok, így látványosabb lesz egy folt vagy heg.

Személyes kedvencem megfosztani a klasszikus kiegészítőitől, azaz lecsupaszítani a korábban említett pin-up sminket. Alaposan fesd ki a szempilláid, majd egészítsd ki a szemöldököd hiányosabb részeit, és használj - akár színezett - szemöldök zselét. Ha vannak szeplőid, akkor ügyelj arra, hogy ne fedd el őket túlságosan, különösen jól mutatnak erős ajkakkal. Ez a kissé franciás, váratlanul egyszerű smink különösen jól mutat csíkos pólóval és kék farmerrel.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Julia Savchenko

Járj utána!Bourjois - Rouge Edition Velvet, Rimmel - Lasting Finish Matte by Kate Moss

Szuper fényes

Sokan megfeledkeznek a piros szájfényről, pedig rengeteg különféle sminket lehet belőle kihozni: használhatod önmagában, szájceruza tetején vagy akár rúzs tetején is.

Az arcod púderezd le alaposan, így különösen érvényesül az ajkaid fénye. Ha a szájfényt csak önmagában használnád, akkor kevésbé intenzívebb hatást kelt, azaz erősebben festheted hozzá a szemed. Inspirálódj a '70-es évek diszkóinak világából.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Tijana87

A szemöldöködre egy kissé halványabb árnyalatot használj! Viszont a szemhéjadra kerüljön metál fényű krémes szemfesték, - javaslom a halvány rózsát, merészebbeknek a smaragdzöld színt - amit hasonló színű por állagú szemfestékkel fixálj. Ha krémes állagra por kerül, "a por beletapad a krémbe", így tartósabbá téve azt.

Járj utána!Estee Lauder - Pure Color Envy Sculpting Gloss, Artdeco - Lip Brilliance

Nyitókép: Getty Images

    Ezt olvastad már?