Ilyen volt a Budapest Fashion Week

17. alkalommal rendezték meg idén a Budapest Fashion Weeket. Hazánk idén a legnagyobb divatközponttal, Olaszországgal működött együtt.

Forrás: Polyak Attila

A háromnapos esemény a palesztin származású olasz tervező, Jamal Taslaq kollekciójával indult. Kifinomult ízléssel és aprólékos kézimunkával megalkotott darabjaiban mindkét kultúra stílusjegyei látványosan megjelentek. 

Forrás: Origo - Polyák Attila

ELI.B az önfeledt, színes olasz életérzést, a dolce vitát hozta el nekünk az 50-es évek bájos sziluettjeivel. Az élénk színekben tündöklő szaténruhákat a Čarbičková Designfejdíszei egészítették ki. A tervezőnő saját márkájának elindítása előtt dolgozott a Versace-nél és a Pradanál is.

Forrás: Origo - Polyák Attila

A ruhatervezésben egyre nagyobb szerepet tölt be a fenntarthatóság, a csökkentett károsanyag-kibocsátás és a szabászati hulladékok nullára való csökkentése.

A számos díjat nyert olasz márka, a Zerobarracento, valamint a szerb tervezőpáros, Tijana&Mila Popovic is ennek jegyében alkotta meg kifutón feltűnt darabjait. A merészebb vonalat képviselő Kutyadolog extrém kreációi a "Ne vegyél újat, használd újra!" jelmondatot követve, újrahasznosított alapanyagokból készültek.

Forrás: Origo - Polyák Attila, Adrián Zoltán

A fast fashionnel szembe helyezkedő, időtálló darabok mellett tette le a voksát az EnInied és Evelin Fink is, aki ezúttal bőrből dolgozott. Ugyanezen a vagány vonalon mozog a csupán 16 évesAleksander Gavrič is, aki első kollekcióját mutatta be a magyar közönségnek.

Forrás: Origo - Polyák Attila, Adrián Zoltán

Csikós Anikó, a D'ange márka lelke ezúttal csakis fehérben látta a világot. A kollekció nemcsak elegáns és ízléses volt, hanem a különleges rátéteknek köszönhetően rafinált is. 

Forrás: Origo - Polyák Attila

Ötleteket kaphattunk az ünnepi időszakra, idén ugyanis a fekete mellett a pezsgő és az ezüst nyerő párosa messziről kiragyog majd. Orosz Réka és a Silver&Rose különleges anyagú kreációi a báli szezon kiemelkedő darabjai lehetnek.

Forrás: Origo - Adrián Zoltán

Végül következzen az a kollekció, melynek minden egyes darabját imádtam. Veronique Amati merész anyagkombinációival, elegáns és egyben kissé futurisztikus darabjaival a kedvencem lett!

Forrás: Origo - Polyák Attila

A modellek között a londoni topmodell-színésznő, Maurisa Selene Coleman is a kifutóra lépett. A vendégek a bemutatók között sem unatkoztak, klasszikus zenei fellépők, könnyűzenei formációk és táncos produkciók tarkították az egyébként is színes eseményt.

Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Nyitókép: Polyák Attila