divat Mercedes Benz Fashion Week Central Europe Fashion Week Divathét fashion
A Mercedes-Benz Fashion Week Közép-Európa legnagyobb divateseménye, mely Magyarország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia, Szerbia, valamit Horvátország kiemelkedő tervezőinek ad lehetőséget a bemutatkozásra. Ilyenkor sok nemzetközi érdeklődő, buyer és újságíró is Budapestre látogat, hozzájárulva ezzel a regionális divat dinamikus fejlődéséhez. A két napos rendezvényen a 2017-es tavaszi-nyári kollekciókat ismerhettük meg, melyekből hoztam nektek egy kis ízelítőt. Mindjárt kiderül, hogy mik lesznek a trendek jövőre hat magyar és egy külföldi tervező szemszögéből!

Minimalista kísérletek

Kétségtelen, hogy a kétnapos divatbemutató-maraton legnagyobb durranása a NUBU performansza volt, melyhez a zenei aláfestésről a Fauno Pera gondoskodott.

Darabolt selymek, gyűrt bőrfelületek, gumival húzott orkánok emlékeztettek Füzesi Heierli Zsuzsa képzőművész lyukacsos szerkezetű, gyűrt kerámiáira. A ruhákon applikált levél- és sziromformák is megjelentek, amik visszaköszöntek a táskákon és kiegészítőkön is.

Forrás: Origo - Polyák Attila

Fekete-fehér játékok

A fashionisták kedvence - a fekete - kiegészülve társával, a fehérrel, a Konsanszkynál is meghatározó volt. A flitter-szeplős lányok lazán és büszkén mutatták be a hintázó nyomatokkal, a többféleképpen is hordható bőrtáskákkal és a Vinylize by Tipton karakteres szemüvegkereteivel kibővített kollekciót.

Forrás: Origo - Polyák Attila

Letisztult utazás

Harmónia és nyugalom vonult végig a Nanushka kifutóján.

A könnyedség és lendületesség a finom színek, a sivatagi minták és a természetes hatású anyagok használatában nyilvánult meg. A nyáron kedvelt ingruhák a városból való kiszakadást jelképezik, napozóágyak által inspirált csíkjaikkal. Kiegészítőkben a szafarik hangulatát szalmakalapokkal, övtáskákkal és papucscipőkkel tudjuk megidézni.

Forrás: Origo - Polyák Attila

Romantikus törékenység

A romantikus nők jövő tavasszal fekete-fehérrel és némi nude-dal álmodnak. Az Elysian tervezője, Bódis Boglárka visszanyúlt a gyökereihez és öt évvel ezelőtti pályaművéhez, amely elindította tervezői karrierjét. A végeredmény sejtelmes lett a különleges kézi díszítőtechnikáknak és a derékhangsúlyos midi szoknyáknak köszönhetően.

Forrás: Origo - Polyák Attila

Csillogás mindenek felett

A magyar tervezők közül a legszínesebb showt egyértelműen a Je Suis Belle tudhatta magáénak.

Kócos sellőlányok lejtettek végig a kifutón, messze repítve minket az aranyhalak és lámák (!!!) földjére, ahol flitter-rengeteg és csillaghullás vár ránk.

Forrás: Origo - Polyák Attila

Retró minta kavalkád

Ha szóba jönnek a minták, egyből Tomcsányi Dórira asszociálunk, és ezúttal sem kellett csalódnunk.

A szocialista május elsejei ünnepségek szegfűit és a zászlóval integető kezeket megidéző printek nagyon jól mutattak a finom pasztellekkel.

Forrás: Origo - Polyák Attila

Cukorka birodalom

A külföldi bemutatók közül a szívem csücske Ana Ljubinkovic játékkatona hadserege volt: a modellek a military és a cirkusz világát játékosan ötvöző kreációkban lépdeltek végig a kifutón.

A szerb tervezőnőt már korábban is ismertem, és végre nálunk is bemutatkozott, az itthoni közönség pedig imádta. A candy színekben pompázó ruhákat a zoknival viselt feltűnő szandálok tették még emlékezetesebbé.

Forrás: Europress/Getty Images

A workshopokkal, pop-up store-ral, kiállítókkal és divatbemutatókkal összekötött négynapos programnak köszönhetően elég színes volt a felhozatal az idei Central European Mercedes-Benz Fashion Weeken.

Várunk Titeket jövőre is, addig szeressétek a magyar tervezőket, büszkék lehetünk rájuk!

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.