Runway to Realway: Inspirálódj a nemzetközi sminktrendekből!

A New York-i fashion week – három másik párjával: a londoni, milánói és párizsi divathetekkel együtt –lehetőségekben, színekben, kreativitásban gazdag kavalkádja, a divatvilág kiemelkedő és meghatározó eseménye. Ilyenkor elsősorban mindig a designerekre gondolunk, viszont ne feledkezzetek meg arról, hogy a sminkesek és fodrászok is leadják trend-előrejelzéseiket!
A sminkek gyakran szinte észrevehetetlenül minimalisták, de van, hogy egészen őrült, művészi kreációkkal is találkozunk. Persze a kettő között van egy kiegyensúlyozott sáv, amelyből kedvünkre válogathatunk. Összegyűjtöttem néhány szexi, a hétköznapokban is könnyedén elkészíthető sminket, amellyel kedvetekre kisérletezhettek!

Altuzzarra

Tom Pecheux sminkmester highlightert és kevés glittert használ a ragyogó, natúr bőr eléréséhez, amely kiváló kontrasztot nyújt az enyhén füstös, kontúrozott szempároknak.

Használj világosbarna szemhéjpúdert, egy pufi ecsetet, és simítsd végig néhányszor a mélyítővonaladon (az a ránc, amely közvetlenül a szemgolyód felett van), majd éjfekete ceruzával emeld ki a szempilláid tövét alul-fölül. Az előbb használt világosbarna port, az alulra fölvitt ceruzakontúron is enyhén végigegyengetheted, így egységesebb lesz a szemsmink. Fesd ki a szempilláid, és kész is a tökéletes randisminked!

AltuzzarraForrás: Europress/Getty Images

Anna Sui

Path McGrath méltán híres szakember: a kifutón látható modern, burgundi színvilágú sminkje, számomra az idei év egyik kedvence lett! Itt a szem és az ajkak is hangsúlyosabbak, és gyönyörű összhangban vannak.

Borvörös szemfestékkel – használhatod akár a pirosítód is – alkoss lágy, füstös árnyékolást, amit hasonló színű, fényes rúzzsal párosíts! Ha nem vagy elég bátor, használhatsz akár szájfényt is, mivel az kevésbé intenzív. Kiváló választás világos szem- és bőrszínhez, de ha sötétebb színekkel rendelkezel, akkor válassz mélyebb árnyalatokat, hasonló tónusban.

Anna SuiForrás: Peter White / Getty Images

Jason Wu

A kanadai tervező kifutóján választ kaptunk arra, hogyan tudjuk a klasszikus piros ajkakat modernizálni: mindössze egy kis színátmenetre van hozzá szükség! A természetes fényű alapozáshoz, a szemöldökök natúran maradtak, és így minden a különleges színek találkozásáról szólt.

Használj kétféle szájceruzát, egy pirosat és egy élénk narancsszínt – de lehet akár pink vagy lila is. Pirossal kontúrozd az ajkaid, és satírozd az anyagot befelé, majd a választott színnel töltsd ki a fennmaradó részt, és mosd össze a két árnyalatot. A ceruzán kívül nem javaslom, hogy használj más terméket, mivel rövid időn belül teljesen összekeveredne a két szín, egy újat alkotva: helyette púderezz rá, így még tartósabb is lesz, és egyenletesen matt marad.

Jason WuForrás: 2016 Paul Morigi/Paul Morigi / Getty Images

Alice+Olivia

Stacy Bendet divatházánál a hetvenes évek diszkós szépségének újragondolását láthattuk. A természetes, de kellően hangsúlyos szemöldökökhöz, a szemeken metálos pasztellszínek társultak, míg a smink többi része szinte észrevétlen maradt.

Egy pasztellszínű, krémes szemfestékkel árnyékold a szemhéjad - az alsó pillasort szintén –, majd használj színben passzoló, metálos fényű szemhéjpúdert a krémes-kreáció tetejére, ezáltal tartóssá és szuper csillogóvá varázsolva azt. Az alsó pillasor külső tövébe egy kevés fekete szemceruzát is használhatsz - igény szerint -, majd fess magadnak égig érő szempillákat, több rétegben. Ezzel a különleges sminkkel könnyen kitűnhetsz a szórakozóhelyek forgatagában és fesztiválra is jó választás!

Alice + OliviaForrás: 2016 Getty Images/Jennifer Graylock