Bio élniakarás - tégelybe zárva

A megfelelő bőrápolás, éppen annyira fontos, mint az, hogy tiszta fehérneműt húzzunk reggelente - este pedig leváltsuk azt. Így őrizhetjük meg a nőiességünket és teremthetjük meg a tökéletes komfortérzést. Ahogy igényes nőként nem bújunk bolyhos, fakó bugyikba, úgy nem használunk kemikáliákkal teli krémeket. Legalábbis nekem ez már annyira természetessé vált, mint az, hogy köszönök az utcán. Vagy éppen az, hogy olívaolajjal mosom le az arcom.

Ezeket a krémeket még kezdetleges formájukban teszteltem először: a barátnőm, Orsi levette a tűzhelyről a fazekat és mi pár napra rá magunkra kenegettük a tartalmát - a fehér kis patikai tégelyből. Szagoltuk, kóstoltuk, dédelgettük. Ő úgy, mint a harmadik gyermekét, én meg bíztam benne - sőt tudtam -, hogy itt bizony valami nagyon jó dolog történik. Éreztem is, és láttam is magamon a változást. A bőrhibáim eltűntek, majd teljesen megszűntek. A huszonöt éves vonalaim feltöltődtek, kisimultak. A lelkem szempontjából pedig az illóolajok sokasága annyit adott, hogy az szinte megfogalmazhatatlan.

Egy hónapja egészen más okból kifolyólag találkoztunk Orsival - csak egy ölelés erejéig, mert hatalmas szükségem volt rá. Aztán kinyitotta a csomagtartót és ott voltak A KRÉMEK. A saját logójával ellátott csinos kis dobozkákban. Megható volt, hogy láthattam ennek a nagyszerű álomnak a születését és megvalósulását: a tűzhelytől a bioboltokig. Büszkén mondhatom, hogy már akkor is hittem Orsi álmában, mikor hajnaltól-napestig a mínusz húsz fokban, a kézműves vásárban árultuk a krémeket - és ömlöttek a pozitív visszajelzések a laikusoktól.

Forrás: Getty Images/iStockphoto

Nehéz időszakon vagyok túl. Egy olyanon, amikor a legkevésbé sem érdekli az embert, hogy hogyan néz ki. Hetekig nem néztem tükörbe, mert akármilyen erős is vagyok, nem szerettem volna látni magam áldozatként. Talán így sikerült megőriznem az önbizalmam. Ha nem volt erőm, megkértem anyát, kenjen be. Neki és a krémeknek is óriási erejük volt. A küzdelemmel teli, kórházi napok után, otthon rengeteg dícséretet kaptam a szépségemért és kitartásomért. A családomtól, barátoktól, szerelmemtől. Hiszem, hogy a rákmentesítéssel együtt, minden negatívat kiűztek a testemből, elmémből. Az, hogy büszke vagyok és felnézek magamra az eddigi legjobb dolog, amit az életemben tapasztaltam. Mivel spirituális beálitottságú vagyok, hiszem, hogy a szeretet, a mantrák, az illólajok, mind-mind közrejátszottak a gyógyulási folyamatban.

Ma már segítség nélkül felkelek, áttörlöm az arcomat aloe verával vagy levendula vízzel. Aztán jön az olaj és a krémek. Az esszencia beszippantgatása. Meg a mantrák a tükörbe. Mint: Erős vagyok! Szép vagyok! Egészséges és kitartó vagyok! Minden rendben van! Szeretem magam!

Na, de most már elárulom, hogy miket használok nappalra és azok milyen hatóanyagokat tartalmaznak. Ebben persze a megálmodót, kivitelezőt és boszorkányomat, Orsit kértem segítségül.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Andrey&Anna

Pár mondatban a kedvencemről:

A FRANGIPANI handmade natural cosmetics egy prémium minőségű, bőrápoló kozmetikumokból álló termékcsalád, mely kizárólag hatékony, megbízható, tiszta alapanyagokból készült. Nincs bennük paraffin se annak származékai, parabén, mesterséges szín- és illatanyagok, glikolok, állagjavítók vagy térfogatnövelők. Csak növényi- és illóolajok, virágvizek, rügykivonatok, és koncentrált növényi kivonatok, kozmetikai hatóanyagok sokasága található a tégelyekbe rejtve.

Calming Sensitive Cream

Nyugtató krém

Én ezt a gazdag textúrájú, mégis gyorsan felszívódó, különlegesen ápoló, nyugtató hatású, természetes hatóanyagokat tartalmazó hidratáló krémét használom nappalra. Akár sminkelek, akár nem.

A krém alkotóelemei egyrészt virágvizek: balzsamos szuhar és orvosi levendula. Ezek nyugtató, gyulladáscsökkentő, pórusösszehúzó hatásúak. Másrészt a vajak, mint shea vaj és mangóvaj. Ezek segítik a sérült bőr egyensúlyának helyreállítását és védenek a káros UV sugarak ellen. Továbbá tartalmaz olajokat, mint az argán olaj, ami gátolja a bőr sejtjeinek öregedését - és hámképző hatású is. Vagy a ligetszépe olaj, ami erőteljes sebgyógyító. Az avokadó olaj pedig sejtregeneráló, gyulladáscsökkentő hatású. A kivonatok, mint a csipkebogyó kivonat magas flavonoid-, karotinoid-, A és C-vitamin tartalma hámképző, sejtregeneráló, bőrkisimító, míg a kamillában lévő bisabolol nyugtató hatású. A borágó kivonat pedig szuper gyulladáscsökkentő és bőrfiatalító. Speciális összetevője, a feketeribizli rügykivonat, aminek hatóanyagai fokozzák a bőr ellenállóképességét, elősegítik a gyógyulási folyamatokat.

Aktív védelem a mindennapokban a száraz, érzékeny, különleges ápolást igénylő bőr számára.

Tipp:

Nyugodtan add kölcsön a pasidnak, mert borotválkozás után felüdülés a bőrnek! Segíti a hámsérülések regenerálását és az illata is nagyon szofisztikált.

 

Forrás: Frangipani Handmade Natrual Cosmetics

A nevetés és a küzdelem egyszerre alkot szarkalábakat a szemeim körül. De igyekszem még éjfél előtt az ágyba kerülni és 6-9 órát aludni. A szemkontúr krém és a pihenés hihetetlen csodákra képes. Amit külön imádok benne, hogy a korrektor szuperul megtapad rajta, nem ül be a ráncocskákba.

Radiant Eye Contour Cream

Szemkontúr Krém

Ez az egyedi összetételű szemkörnyék ápoló krém, mely vitaminokban, antioxidánsokban gazdag olajok és különleges növényi kivonatok kombinációjából áll.

Tartalmaz keserű narancsvirágvizet, ami sejtregeneráló, bőrmegújító, frissítő hatású. Noh meg olajokat, mint a természetes bőrfiatalító argán- , kukoricacsíra-, vörös szőlőmagolaj. Ezek tápláló, regeneráló hatásúak, amik megerősítik a szemkörnyék érzékeny bőrszövetének szerkezetét. Kozmetikai hatóanyagok közül a hialuronsav és a növényi kollagén, ami ránckisimító, hidratáló hatású. A rezverátol (ami a vörös szőlőmag- és héj kivonata) életerővel ajándékozza meg a bőrt, védi az oxidatív stressz ellen, és egy titkos izomlazító kivonatot is tartalmaz!

Forrás: Frangipani Handmade Natrual Cosmetics

Azt hiszem, hogy nem hagytam ki semmit, többet nem is mondhatok. Ha bármire kíváncsiak vagytok, velem vagy a krémekkel kapcsolatosan, írjatok nyugodtan!

Nyitókép: iStockphoto

    Ezt olvastad már?