karácsony ünnepi szett dress code mit ne vegyél fel mit vegyél fel
Közeledünk az év vége felé, és ilyenkor akarva-akaratlanul, szeretnénk különlegesnek érezni magunkat. Én legalábbis folyton azon agyalok, hogy csempésszek egy kis "karácsonyt" a megjelenésembe.

A szokásos dress code ez idő tájt a piros flitteres ruha, a kockás ing tüllszoknyával vagy az arany szoknya fekete garbóval. Ismerősen csengenek ugye? A családi vacsorákon ráadásul "ünneplőt" kell húzni, ami egy újabb stresszforrás mindenkinek. Nyugalom, nem kell ezt annyira felfújni! Nem olyan bonyolult a dolog, mint amennyire gondolod.

Nézzük, hogyan lehet kicsit újraértelmezni a kliséket ilyenkor karácsony táján!

Forrás: Getty Images/Edward Berthelot

Csak pirosat ne

A piros szín a karácsony természetes velejárója, de itt az ideje lecserélni! A borvörös és a fekete együtt verhetetlen párost alkot, főleg ha harang ujjakban és rétegelt felületekben születik újjá. Figyelj a részletekre, ezek adják megjelenésed sava-borsát! Egy rojtos öv, csillogó kitűző, vagy a csipkés ujjszél emelkedetté teszik az összképet

Forrás: Getty Images

Karácsonyi pulcsi? Soha!

Szinte minden amcsi romkomban azokban a szörnyű karácsonyi pulcsikban bontják az ajándékokat. Számoljunk le velük! Bújjunk helyettük mesés pasztell árnyalatúakba! A romantikus lelkek légies tüll-, puha toll-, vagy játékos pliszírozott szoknyákkal párosíthatják őket, amelyekkel könnyű szerelembe esni.

Ha ugyanolyan színű a szoknyád és a pulcsid is, akkor magasabbnak tűnsz majd, és a kép is egységesebb lesz.

A csodaszép szettek plusz előnye, hogy a karácsonyi vacsorán nem kell azzal foglalkoznod, hogyha megeszel még egy szelet sütit, tuti elkezd szorítani a ruha.

Forrás: Getty Images

Flitterek csakis pezsgővel!

Ne csak piros vagy zöld flitteres diszkógömbként lásd magad előtt a karácsonyi ruhád, sokkal izgalmasabbak a pezsgőszínek: az arany, ezüst és rozé változatok. A metál fényben úszó szoknyák is csinosak, a lényeg, hogy hétköznapi darabokkal vedd fel őket. Inspirációként nézd meg, hogy a legutóbbi outfit posztomban én mivel hordtam a flitteres ruhát!

Forrás:Getty Images

Dekoltázs helyett titokzatosság

A villantást hagyd meg máskorra. Nem attól leszel szexi, hogy minél kevesebbet bízol a férfiak fantáziájára!

A csipke minden évszakban a légies nőiesség, a sejtelmes érzékiség szimbóluma.

Ezúttal a fekete ruha lesz az, ami mindent visz, főleg, ha egy csinos masni is társul hozzá. Hogy mennyit akarsz megmutatni magadból, csak rajtad múlik. Az áttetsző felületek alatt viselj testszínű ruhadarabokat, így cseppet sem lesz közönséges végeredmény.

Forrás: Getty Images

Favágók és skótok új szerepben

A kockás anyagnak van egyfajta bája ilyenkor télen. Nálunk ez már hagyomány: nincs karácsony kockák nélkül. Ezekben a darabokban van egyfajta fesztelenség, felszabadultság és geometrikus mintázatuk ellenére valami szabályellenesség. Ezért lesznek nyerők bársonnyal, statement nyakláncokkal és virágmintákkal. Éljenek az élénkebb változatok!

Forrás: Getty Images

+1. A fránya nyakkendőpara

Férfiaknál bejön a képbe a nyakkendőprobléma is, amire szintén van más alternatíva! Próbáltátok már a nyaksálakat vagy a sokféleképpen hordható díszzsebkendőket? Látjátok, már nem is tűnnek annyira merevnek ezek a szabályok.

Azért adnék még egy tippet: ha szépen kiöltöztök, arra is figyeljetek, hogy ne az otthoni papucsokkal és mamuszokkal párosítsátok a gondosan összeválogatott szetteteket.

Az ünnep megérdemel egy fényesre suvickolt cipőt is! ;)

Forrás: Getty Images

Nyitókép:GettyImages

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.