változás költözés élet
Sokan hajlamosak vagyunk megmaradni a kényelmesnek tűnő, ám valójában pocsék élethelyzetekben. Éveken keresztül én is így tettem, és ahelyett, hogy cselekedtem volna, csak panaszkodtam.

Rugalmas ember vagyok, viszonylag jól viselem a változást, még az sem érdekel, ha az irodában időről időre máshol kell ülnöm vagy változik az időbeosztásom. Ha a feladatkörömben adódik valami új, többnyire hamar belejövök, de volt egy valami, amin éveken át képtelen voltam változtatni. 

Már lassan 10 éve ugyanabban a lakásban éltem: és bár eleinte imádtam, egy idő után fojtogatott. Tudtam, hogy lépnem kellene, de valahogy képtelen voltam rászánni magamat a költözésre. 

Magam elé képzeltem a lakáskeresést, a pakolást, a könyvek dobozolását, a selejtezést és mindig megnyugtattam magamat, hogy inkább jó itt. Segíthetett volna, ha a párom noszogat legalább, de tudtam, rá, aki pedig kifejezetten gyűlöli a változást, nem számíthatok. 

A rosszul szigetelő nyílászárók, a folyton csöpögő csap, a rozzant konyhabútor nap mint nap felidegesített bennünket, és bár mindketten elégedetlenek voltunk, mégsem tettünk semmit azért, hogy javítsunk a helyzeten. Persze: panaszkodni panaszkodtunk és fogadkoztunk, hogy na most már tényleg új lakást keresünk. 

Bár eleinte sokként ért, utólag nagyon örülök, hogy a változás utolért bennünket: a lakás tulajdonosa közölte velünk, hogy költöznünk kell. Egyszerűen nem volt más választásunk, csak az, hogy a lehető legmegfontoltabban de viszonylag gyorsan továbblépjünk. Bár kezdetben feszültek voltunk és a többletkiadások miatt aggódtunk is, nagyon gyorsan találtunk új lakást. A beköltözés után pedig hamarosan rájöttünk, hogy mennyire megéri az árát. A jobb lokáció, a modernebb berendezések és a kellemesebb környezet jelentősen javította életminőségünket.

költözés
Utólag már bánom, hogy nem kerestem hamarabb új lakást.
Forrás: Shutterstock/BalanceFormCreative

A költözésem ismét rávilágított arra, hogy a kényelmesség nem mindig a legjobb út, sőt, ha egy időre túl tudunk lépni rajta, azaz saját magunkon, a jutalmunk pont a nagyobb kényelem lehet. Megtanultam, néha a jelentős dolgok kapcsán is ki kell lépni a komfortzónánkból ahhoz, hogy igazán kielégítő életet éljünk.  Már tudom, fontos, ha valami nem jó, merjünk lépni, mert a változás általában több örömet  hoz, mint amennyit veszítünk vele.

A saját bőrömön tapasztaltam meg, mennyire igaz az, hogy ha nem változtatsz, az élet maga kényszerít rá. Viszont ha bátorságot merítünk a változtatáshoz, akkor új lehetőségeket nyithatunk meg magunk előtt, amelyek sokkal boldogabbá és teljesebbé tehetik az életünket. Ne hagyjuk, hogy a félelem és a kényelem az álmaink útjába álljon - merjünk lépni!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.