testbeszéd párkapcsolat hazugság
Sokszor bizonytalanodunk el azzal kapcsolatban, vajon kiben bízhatunk? A bizalmatlanság a párkapcsolatok sem kíméli, éppen ezért nem árt tisztában lenni azzal, mire figyeljünk oda.

Szerelmes pillantások, ölelések, és együtt átélt pillanatok - mindezek a párkapcsolatok alapkövei. De mi van, ha a kedvesed vagy a párod például valaki másra is rámosolyog? Lehet, hogy a testük árulkodik valamiről, amit a szavak nem mondanak ki? Derítsük ki együtt, milyen intő jelek vannak a párkapcsolatban arra vonatkozóan, hogy a kedvesünk hazudik.


Amikor az arc szavak nélkül beszél


Az arc sokszor többet árul el, mint amennyit szeretnénk. Ha a kedvesed hirtelen elkerüli a tekinteted vagy furcsán viselkedik, miközben beszél, az lehet, hogy jelez valamit. Figyeld az apró változásokat az arckifejezésében, például a hirtelen megjelenő ráncokat vagy az elcsüggedt szájzugokat, ezek árulkodó jelek lehetnek. A hazugságok gyakran különös arckifejezéseket okozhatnak. Például, ha valaki nem szokásos módon mozgatja az ajkait, vagy furcsa ráncok jelennek meg a homlokán, ez lehet, hogy arra utal, hogy valami nincs rendben. Amikor valaki hazudik, az arcának kifejezése gyakran ellentmond annak, amit mond. Például, ha valaki azt állítja, hogy boldog, de az arcán nincs mosoly, ez lehet egy jel arra, hogy nem mond igazat.

nő, randi, párkapcsolat, aggodalom
Forrás: Shutterstock


Feszengő mozdulatok


A testünk sokszor őszinte választ ad a belső érzéseinkre. Ha a párod idegesen kezdi el babrálni az ujjait, vagy állandóan mozgolódik ültő helyében, ez lehet, hogy arra utal, hogy valami nincs rendben. Figyeld meg, hogy miként viselkedik a testünk, mikor valamilyen kényelmetlen téma kerül szóba. Amikor valaki hazudik, a mozgásai gyakran rövidebbek és szaggatottabbak lehetnek, mivel az agyuk több energiát fordít a hazugság kitalálására és fenntartására, és kevesebbet a testmozgások finomhangolására. Ha valaki hirtelen túl lelkes lesz vagy túl drámai reakciót mutat, ez is lehet egy jele annak, hogy valami nincs rendben.


Néma beszéd


Néha a legtöbbet anélkül mondjuk el, hogy egyetlen szót is szólnánk. Ha a kedvesed hirtelen elhallgat, vagy kerüli a szemkontaktust, ez lehet, hogy azt jelenti, hogy nem mond igazat. Az elhúzódó csendek és a zavart reakciók gyakran jelei lehetnek feszültségnek vagy titkoknak.


Amikor a test beszél


A testtartásunk sokat elárul arról, hogy valóban megbízunk-e a másikban. Ha a kedvesed folyamatosan távol tartja magát tőled, vagy észrevétlenül próbálja kitérni a közös programok elől, ez lehet, hogy jelez valamit. Figyeld meg, hogy miként viselkedik a teste az együttlét során.
Ha valami gyanús, ne csak a szavakra hallgass, hanem figyelj oda a testbeszédre is. A párkapcsolatok építőköve a bizalom és az őszinteség, így fontos, hogy mindig nyitott szemmel és szívvel legyünk egymás felé.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.