Soha nem gondoltam volna, hogy a boldogságnak is ára van

Kittire hosszú idő után végre rátalált a szerelem Tomi személyében. Már a megismerkedésük pillanatában tudták, hogy ez más, mint amit korábban tapasztaltak, valami különleges kapocs van kettejük között. Jókat beszélgettek, élvezték egymás társaságát, és a kémia is tökéletesen működött közöttük. Ha éppen nem változatos programokkal tarkították a mindennapjaikat, akkor a testiségé volt a főszerep.

Nem túlzás azt állítani, hogy Kitti és Tomi imádták egymást, sikerült olyan összhangot teremteniük, nemcsak lelki, hanem testi értelemben is, hogy többször előfordult, hogy napokig nem hagyták el a hálószobát. Annyira egymásba feledkeztek, hogy minden más megszűnt körülöttük létezni. A sok szexnek azonban rengeteg pozitív hozadéka mellett pár negatív következménye is volt. Kitti hüvelyflórája egyensúlya felborult: viszketést, kellemetlen szagokat tapasztalt. Kitti nem tulajdonított nagy jelentőséget a tüneteknek, hiszen Tomi csak őt imádta. Úgy gondolta, hogy ezek csak átmeneti kellemetlenségek, amelyek maguktól elmúlnak. Ahelyett, hogy időben orvoshoz fordult volna, rózsaszín ködbe burkolózva folytatta tovább az aktív szexuális életet.

A helyzet azonban hamarosan rosszabbra fordult. Kitti hüvelyének egészsége egyre romlott, ami a szexuális élete minőségére is negatív hatással lett. Folyamatosan égő érzést, fájdalmat és kellemetlen szagot tapasztalt, amik megnehezítették számára a szexuális együttléteket.

Annyira egymásba feledkeztek, hogy minden más megszűnt körülöttük létezniForrás: Shutterstock

Kitti kezdetben megpróbálta kezelni a tüneteket otthoni gyógymódokkal, de a probléma egyre súlyosabbá vált. A fájdalom és a többi szokatlan testi tünet (kellemetlen szagú, híg hüvelyi nedvedzés) miatt egyre kevésbé érezte magát vonzónak és kívánatosnak a partnere szemében. Ez kihatott az önbizalmára és önértékelésére is. Az állandó kellemetlenségek és a romló szexuális élet végül arra kényszerítették Kittit, hogy felkeresse a nőgyógyászát.

Az orvos bakteriális vaginózist állapított meg Kittinél, ami egy olyan női intim fertőzés, amely a hüvelyi baktériumflóra egészséges egyensúlyának megbomlásával jár. Kitti hüvelyi pH-ja lúgosabbá vált a folyamatos igénybevételtől. Az emberi nyál, az ejakulátum és a síkosító egyaránt képes megzavarni a hüvely enyhén savas pH-ját és az ott élő baktériumflórát. Amennyiben a hüvelyben lévő, védő hatású tejsavtermelő baktériumok elpusztultak, nincs, ami megfékezze a káros baktériumokat, ezért azok ilyenkor képesek elszaporodni.

Az orvos tanácsokkal látta el Kittit a bakteriális vaginózisról és annak megelőzéséről, illetve az óvszerhasználatról. A fiatal lány rájött, hogy az intim egészségének fenntartása érdekében fontos az óvatosság és a megfelelő gondoskodás. Felismerte, hogy a testiséget és az élvezeteket nem kell teljesen mellőznie, de tudatosnak kell lennie a kockázatokkal és a személyes higiéniai szokásokkal kapcsolatban.

A nőgyógyásza kezelte Kitti bakteriális vaginózisát. Az orvosi terápia és a higiéniai szabályok tudatos betartása segített visszaállítani a normális hüvelyi mikrobiomot és megszüntetni a kellemetlen tüneteket. Szerencsére Tomi a kezelés alatt is mellette állt és támogatta abban, hogy a jövőben tudatosan óvják egymás testi egészségét.

A cikk megjelenését a Phytotec Hungária Bt. támogatta.

Hirdetés
A Vitagyn C hüvelykrém patikában kapható gyógyászati segédeszköz.
A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!