Mit tud jobban egy szerető? - avagy a hűtlen férfi anatómiája

Miért van az, hogy a férfiak, egy látszólag teljesen rendben lévő kapcsolatból mégis kikacsintgatnak, és a párjuk mellett szeretőt vagy éppen szeretőket tartanak? Mivel csábítja el őket, mit tud jobban az a titokzatos Másik? A válasz nagyon egyszerűen: a legtöbb esetben SEMMIT.

Már az elején érdemes leszögezni, hogy a férfiak és nők általában különböző motivációkból lépnek félre. A nők inkább a törődés hiánya miatt, az érzelmek, lelki szükségletek kielégítésére keresnek valakit, akitől megkapják az általuk vágyott intimitást. Az érzelmi megnyílás, bensőséges kapcsolat kialakulása pedig ajtót nyit a szexualitás felé.

Mi, férfiak ezzel ellentétben kifejezetten a szex miatt, csak a vágyaink kiélésére akarunk használni valakit, mindenféle bonyodalom és érzelmek nélkül. Sok pasi pont emiatt gondolja úgy, hogy ezzel nincsen semmi gond - hiszen továbbra is szereti a párját, vele szeretné folytatni az életét. Csak egy kis változatosságra, újdonságra, pluszra volt szüksége! Esetleg valami olyasmire vágyott, amit otthon nem kaphat meg? Például jó szívvel nem kényszerfranciáztatná a gyermekei anyját...

Vannak férfiak, akiknél a hűség egyszerűen nem opció. Az csak egy ketrec, amiben megfulladnának. Néhány nő ezt képes is elfogadni, és racionálisan különválasztani az érzelmeket a szexualitástól.Nem foglalkozik azzal, mit művel a pasija, amíg ez nem megy a kapcsolatuk rovására, és elég diszkréten tudja intézni. Működhet ez is. Vagy csak egyszerűen vissza kell engedni az ilyen fickókat a szabadba, hadd varacskoljanak a többi vaddisznóval, és keresni kell helyettük olyat, aki sikeresebben háziasítható.

Viszont vannak alkalmi megcsalók, megingók, eltévelyedettek, akik hisznek a hűség eszméjében, mégis egy ponton hibát követnek el. És emiatt utálják is magukat.

Na jó, persze azért ez közel sem olyan véletlen, mint mosogatás közben eltörni egy tányért, vagy lepadkázni a felnit. Az ember farka nem akad csak úgy véletlenül bele a szomszéd lányba a lépcsőfordulóban... Pedig valójában igenis lehetséges, hogy nem szántszándékkal kerestek szeretőt. Ezeket a helyzeteket azonban legtöbb esetben meg lehetne előzni, és megoldani a problémákat, mondjuk kommunikációval.

Mert még ha kezdetben szenvedélyesnek is indul egy kapcsolat, és kiszáradásig szexeltek a lakás/város/ország minden szegletében, egy idő után a hormonok lecsillapodnak, az izzás alábbhagy, és egyre nehezebben lehet elérni azt a felfokozott, igazán beindult szintet. Pár év elteltével a nők szexuális étvágya, ami egy ideig a párjukkal megegyező volt, lecsökken. A férfiak több szexet igényelnek, valószínűleg azért is, mert minden aktus biztos kielégülést nyújt számukra - reflexszerűen működik, nem olyan bonyolult, többtényezős, hangulatfüggő művelet, mint a nőknél.

Az hogy hűségesek, vagy csapodárok leszünk, azon múlik, hogy a két szint közötti különbséget hogyan kezeljük, mivel töltjük ki. Persze a libikókának mind a két oldalán aktívan kell munkálkodni, hogy jól mehessen a szórakozás! Az nem elég, ha az egyik kétségbeesetten kapálódzik, míg a másik végén a rúdnak, döglött halként fekszik a játszópartner. Egy új ember felbukkanása pont azokat az élményeket hozza vissza, amik egy hosszú távú kapcsolatból sokszor már kivesztek. A férfi hódíthat, becserkészhet, alfahímnek érezheti magát, akitől megremegnek a lány térdei, és már csak egy érintésétől benedvesedik a bugyija. Ez rohadt jó érzés.

Forrás: Getty Images/DrGrounds/Drgrounds

Az új nő, főleg kezdetben, lehet, hogy sokkal bevállalósabb, kurvásabb, mint a párjuk, és ez a kulcs momentum.Ugyanis a legtöbb szeretőből soha a büdös életbe nem akarnak a pasik barátnőt, feleséget csinálni. Mert egyáltalán nem biztos, hogy aki az ágyban szórakoztató, az a hétköznapokban is az lenne! És ha még ez is jól működne, idővel ez a kapcsolat is ugyanúgy ellangyosodna, mint amit félrelöktünk miatta.
Aki szeretőt tart, annak pont ez a tökéletes egyensúly. Az otthon melege, biztonsága az egyik oldalon - a titkos, erotikus izgalmak a másikon. Ez az a plusz, amit kapni akarnak. A teremtés e gyarló, félrecsúszott koronái, ilyenkor nem foglalkoznak azzal, hogy egyszerre több ember életét is tönkretehetik.

Férfiként mondom, hogy állatok vagyunk. Vagy legalábbis közelebb állunk hozzájuk, mint Ti, nők. Ha álmosak, éhesek, vagy beindultak vagyunk, akkor az agyunk egyéb kérdésekkel foglalkozó területei leállnak. Ilyenkor komoly harcot kell vívni, hogy uralkodjunk magunkon, és ne vessük rá magunkat az első kívánatos falatra, vagy legalább ne harapjuk le senki fejét, mert nem csillapíthatjuk éhségünket, vagy mert nem dőlhetünk le aludni egyet.

Míg a nők sokkal jobban idealizálják a szexet, és érzelmekhez kapcsolják, addig Mi, férfiak, testi szükségletként (is) kezeljük, amit ki kell elégíteni. Lehet közelíteni a két oldalt egymáshoz, megérteni és elfogadni egymás igényeit. Kreatívan feldobni az együttléteket.

És az sem hátrány, ha van egy jól fejlett gerincünk...

Nyitókép: iStockphoto