Akinek a férfi csak egy zsákmányállat...

A ragadozó nőt dögös, önbizalommal teli, tökéletes embernek képzeljük. Megjelenésének köszönhetően sikerre van ítélve, pillantásával ujjai köré csavarja a férfit, és ha elkapja, többé nem ereszti.

A valóságban azonban nem feltétlenül jellemző rá a dögös külső. Sőt, sokszor még az önbizalom sem. Lehet akár hétköznapi is, bár inkább igényes, mint elhanyagolt. Ha esetleg elhanyagoltságot mutat, biztos lehetsz benne, hogy az a taktikája része - mert ami biztosan jellemző rá, az a taktikázás.

Barátnőként szinte sajnálod, ahogy saját hazugságait egymásra fűzve keresi önmagát, de férfiként ebből semmit sem érzékelsz: a tisztánlátásodat elhomályosítja legfőbb fegyvere, a rajongása.  

Az ilyen típusú nő nem feltétlenül a gazdagságra hajt, inkább valamifajta életösztönből játszmázik. Minden "zsákmány" férfit  megpróbál maga mellett tartani érzelmileg, sokszor kiszolgáltatottságot színlelve. Úgy kér, hogy nem kér. Úgy mozgatja a szálakat, hogy a férfi pont azt adja, amire neki épp szüksége van.

Használja a testét, akár érzelmek nélkül is. Tökéletesen tisztában van azzal, hogy a testiség óriási hatalommal bír a férfi felett. Szexuális kisugárzása hatalmas, de sosem adja oda magát kényszerből. Teljes kontroll alatt tartja a szexualitását. Kevesekkel szeretkezik szerelemből, inkább érdekből teszi ezt - mégsem nevezném kurvának, hiszen nem feltétlenül anyagi haszonszerzés a célja.

Érzelmek nélkül dönt, de csak azért, mert fél a magánytól. Talonban tart minden férfit, akihez valaha is köze volt. Úgy érzi, bármikor szüksége lehet a múltjának egy darabjára, így képtelen elengedni bárkit is.  

Senkihez sem őszinte, még önmagát is becsapja. Érzelmeket, álmokat, szerelmeket kerget, közben pedig játszik. Nem vígjáték ez, inkább dráma... A saját hazugságaiban vergődik, ami apránként és végérvényesen felemészti, ha nem változtat az életén.

Forrás: Shutterstock

Mindennél jobban vágyik egy őszinte kapcsolatra, de nem ismeri fel, hogy épp önmaga ennek az akadálya. Vagy, ha fel is ismeri, képtelen tiszta vizet önteni a pohárba. Ha nincs meg az életében az a plusz, ami erőt adna neki, sodródik tovább, és ezt - az idő múlásával - egyre nyomasztóbbnak érzi.

A férfiak pedig mind megmentőnek érzik magukat körülötte. Taktikája működik, még akkor is, mikor már nem is szeretné annyira. Áldozatnak nevezném, ha nem látnám, milyen jól csinálja. Ösztönösen megtalálja a férfi gyenge pontját, és ott ragadja meg, ahol a legjobban fáj neki.

Szorításban tartja, miközben meghagyja annak látszatát, hogy bármikor elmehet. Persze mindenki megmarad mellette, így vagy úgy: szeretőként, barátként vagy egy bonyolult kapcsolatban.  

Szóval furi ez a női ragadozó szerep. Egyik részről úgy tűnik, hogy az ilyen nő kihasználja a férfiakat. Másrészről egyáltalán nem biztos, hogy ez tudatos viselkedés a részéről. Ezernyi oka lehet annak, hogy egy - látszatra - számító és hazugságokra épülő világot teremt maga köré: élethelyzet, kiszolgáltatottság, önbizalomhiány.

Útkeresés, szeretethiány, rossz családi minta. Hogy ettől még csapdát állít a férfiaknak? Ez igaz - de láttam már olyat, hogy valaki ilyen volt, és megváltozott. Elengedte a kényszeres ragaszkodást, és rátalált az őszinte szerelemre.

A lényeg, hogy képesek legyünk szembenézni önmagunkkal, és azzal, hova tartunk. Olyan ragadozóvá kell válnunk, aki csak egy férfira veti ki a hálóját, és azt őszintén, hazugságok nélkül tudja szeretni. És ha ezt sikerül teljesíteni, akkor tulajdonképpen nem is kell ragadozónak nevezni önmagunkat - hiszen ha egy kapcsolatnak őszinteség és szeretet az alapja, akkor nincs szükség sem játszmákra, sem fifikás lépésekre.

Nyitókép: Shutterstock